Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 oktober 2013

Honderden wachtenden bij Apple Store Amsterdam voor iPhone 5c en 5s

Vrijdagochtend 25 oktober om 08:00 uur precies begint de verkoop van de iPhone 5c en 5s in de Nederlandse Apple Store.  In de nacht van donderdag op vrijdag hadden naar schatting zo’n 200 fans zich verzameld voor de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam.

De eerst wachtenden zaten al sinds woensdagmiddag voor de store. Inmiddels brengen honderden fans de nacht door voor de winkel in Amsterdam. Verwacht wordt dat deze vrijdagochtend nog verder zal groeien. De mensen die in de nacht al in de rij zijn gaan zitten, zijn vrijwel zeker van een iPhone naar keuze. Verwacht wordt dat vooral het gouden model iPhone 5s beperkt voorradig zal zijn.

Tientallen fans zaten rond 23:30 voor de Apple Store in Amsterdam. {Foto: Jeroen Siger}
Rond 02:00 uur was de rij langer, zo’n 200 man op de been. {Foto: Dennis Scholing}
Meestal is de sfeer goed. Van slapen zal echter niet veel komen. {foto: Dennis Scholing}

Kamperen voor de Apple Store bij de lancering van een nieuwe iPhone is inmiddels traditie. Nederland hoort bij de tweede batch landen waar de nieuwe iPhones in de verkoop gaan. Enkele weken terug gingen veel Nederlanders al een iPhone in Duitsland halen, daar zijn de iPhone 5s en iPhone 5c sinds 20 september verkrijgbaar. De wachtenden krijgen rond 07:00 kaartjes waarop het gewenste model staat, hierna zullen om 08:00 de eerste iPhones verkocht worden.

Twee nieuwe iPhones vanaf 08:00 uur. {Foto: Jeroen Siger}

Met dank aan Jeroen en Dennis voor de foto’s.

Reageer op artikel:
Honderden wachtenden bij Apple Store Amsterdam voor iPhone 5c en 5s
Sluiten