Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 oktober 2013

Steve Ballmer: Office voor iOS komt… als ’t klaar is

Over een iPad-versie van Microsoft Office wordt al lang gepraat. Sinds november 2011 komt het gerucht regelmatig terug. Zo werd vorig jaar nog beweerd dat we in maart 2013 eindelijk Office in de App Store konden verwachten, maar nee. Bij monde van Microsoft’s scheidend CEO Steve Ballmer is nu bevestigd dat het er ooit van gaat komen, al kan het nog wel even duren.

Tijdens de Gartner-conferentie in Florida liet Ballmer vandaag weten dat Microsoft werkt aan een versie van Office die geschikt is voor apparaten met een touchscherm. Zodra dat gelukt is zal het pakket eerst uitgebracht worden voor de Microsoft Surface en uiteindelijk ook op de iPad beschikbaar komen, aldus Ballmer. Hoe lang dat nog kan duren kan of wil hij niet zeggen.

Eerder dit jaar bracht Microsoft onaangekondigd en onverwacht een iPhone-versie uit van Office 365, de online versie van Word, Excel en PowerPoint. Een iPad-versie bleef daarbij uit. Ondertussen kondigde Apple afgelopen maand aan dat de iWork-apps vanaf nu gratis zijn bij aankoop van een nieuw iOS-apparaat. Dit nadat eerder al gratis online versies van Pages, Numbers en Keynote voor iCloud werden aangekondigd.

Daarmee rest de vraag; is Microsoft niet te laat met het uitbrengen van Office voor iOS, wanneer dat ook mag zijn?

Reageer op artikel:
Steve Ballmer: Office voor iOS komt… als ’t klaar is
Sluiten