Samsung kopieert iPhone-spot uit 2007

Door: Raymon Mens - 56 reacties

Het mag gezegd worden; Samsung is met de Galaxy Gear Apple voor met een soort smartwatch op de markt brengen. Dat het ding matig tot slecht ontvangen wordt in reviews en Samsung er zelf ook niet bijzonder trots op is, laten we dan even buiten beschouwing.

Om de Gear onder de aandacht te brengen, heeft het Koreaanse bedrijf een spot gemaakt die volgens critici indrukwekkender dan het horloge zelf is. Andere critici is het echter opgevallen dat de commercial wel erg veel lijkt op de commercial voor de eerste iPhone uit 2007. 
samsungcopy
In de commercial voor de iPhone uit 2007 laat Apple een oude telefoon zien, hierna volgt een montage van fragmenten uit oude series en tekenfilms waarin de acteurs in de telefoon praten, als laatste komt het nieuwe apparaat in beeld. Samsung’s commercial doet precies hetzelfde, maar dan met een horloge.

Vergelijk zelf:

https://www.youtube.com/watch?v=B3qeJKax2CU

Het is niet de eerste keer dat Samsung zich bijzonder veel laat inspireren door een Apple-commercial. In 2011 maakte het bedrijf uit Korea niet alleen een commercial die op gebied van samenstelling en scènes veel leek op die van de iPhone 4s, men huurde zelfs dezelfde actrice in.

Volgende keer toch maar weer de geit van stal halen? De opmerkelijke ‘Samsung met geit-commercial’ waar wij afgelopen zomer over schreven was in ieder geval origineel te noemen.

Reacties

56 reacties
 • Profielfoto
  tomc

  Waarom begin ik steeds meer en meer te denken dat samsung het er om doet…
  Stelletje oncreatievelingen.

 • Profielfoto
  iPredict

  “Slavish and unimaginative”

  “They have absolutely no taste. And I don’t mean that in a smaal way, I mean that in a big way”

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Dit doen ze echt met opzet. Gewoon om Apple belachelijk te maken. Maar eigenlijk zijn zij de onnozelaars. Ze gaan echt wel te ver in hun Apple vs. Samsung-oorlog.

 • Profielfoto
  iFlorens

  Waar ik wel benieuwd naar ben: wanneer is Samsung begonnen met het ontwikkelen van hun horloge? Was dat rond de tijd dat er veel iWatch geruchten waren of al eerder? Aan de reviews te zien hebben ze er niet heel veel tijd aan besteed, lijkt mij

 • Profielfoto
  tomc

  @iFlorens Volgens mij is samsung begonnen met het ontwikkelen van hun horloge toen er de geruchten opkwamen dat apple een smartwatch ging maken. Dat is ook duidelijk aan wat het ding uiteindelijk maar geworden is. Zelfde verhaal met de gouden galaxy s4 samsung heeft deze gemaakt toen er geruchten waren van een gouden iphone.
  Zonder Apple zou hun hele plastic Galaxy lijntje niet eens bestaan.
  cmd-c cmd-v niet meer als dat is samsung.
  Dat ze zich maar bezighouden met het maken van wasmachines en koelkasten.

 • Profielfoto
  klonic

  Jezus, het gaat wel erg ver. Dit is gewoon zielig.

 • Profielfoto
  Xcode

  @tomc
  Ik denk ook dat dit het geval is. Maar nog leuker is dat Apple dus nét even eerder aan de iWatch is begonnen en op basis van die geruchten is Samsung daarna op volle toeren ook een smartwatch gaan ontwikkelen om maar als eerste ermee op de markt te verschijnen. Terwijl Apple nu waarschijnlijk nog minutieus naar de ontwerptekeningen en het concept smartwatch aan het kijken is en hier en daar wat testjes doet met prototypes, heeft Samsung een smartwatch geïntroduceerd waarvan niemand inziet wat de meerwaarde is. Zelfs Samsung weet het niet.

 • Profielfoto
  1984

  A7 processor iPhone 5s is door Samsung gemaakt:razz:

  Die 2 kunnen gewoon weg niet zonder elkaar, en erg zielig dat Apple het constant nodig vind om de concurrentie eronder uit te halen.
  Een goede wijn behoeft geen krans ..of zoiets

 • Profielfoto
  tomc

  @1984
  door samsung gefabriceerd maar bij apple ontworpen het is verder ook één van de meest revolutionaire producten die ze daar fabriceren

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Gelukkig alleen gemaakt, niet ontworpen….:evil:

 • Profielfoto
  tomc

  Die 2 kunnen gewoon weg niet zonder elkaar

  Ik denk dat ik wel weet wie niet weg kan zonder wie..

 • Profielfoto
  MEEUW

  Waarom doet rymon alle telegraaf berichten bij otm btw?

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Iets te toevallig

 • Profielfoto
  strigoi

  Dit soort dingen bevestigen het schaamteloze kopieer gedrag en roepen steeds meer aversie op (althans bij mij). Ook al zal het waarschijnlijk meer bashen zijn dan een serieuze commercial, echter wordt het imago van jaloezie/inspiratieloos/copycat bij elke commercial zo weer extra benadrukt.

  Als dit kopieergedrag nou daadwerkelijk tot een beter product of ‘the next big thing’ zou leiden dan was het nog enigszins te verantwoorden. Maar momenteel blijft het heel erg hangen op graantjes mee pikken van oa Apple.

  Het horloge (Samsung Gear) is het bewijs dat het bedrijf zelf niet in staat is om ook maar iets wat in de buurt komt van ‘the next big thing’ te realiseren. Dat je dit te kort door de bocht horloge vergelijkt met een daadwerkelijke revolutie als de iPhone is eigenlijk te zot voor woorden. Erg jammer dit Samsung, erg jammer..

 • Profielfoto
  1984

  “Samsung laat zien dat Apple zelf ideeën kopieert” klik

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple maakt geweldige producten maar het doet blijkbaar pijn bij sommmige mensen om te zien dat Apple niet zelf op alle idee is gekomen. En al helemaal als bedrijven als samsung exact het zelfde doen.

  Ook Apple leent ideeen van anderen om ze vervolgens gebruiksvriendelijk in een mooi jastje te gieten. (de gehele iProduct lijn is er resultaat van) Big deal. Als je met plezier gebruikt maakt van de vruchten van al de geleende ideeën dan is het daarmee toch kaar? Of mag alleen niemand meer leentje buur doen? Ik ben wel blij met de alternatieven geïnspireerd op elkaars producten. Dat heeft namelijk twee voordelen voor de eind gebruiker.

  Of Apple wordt gepushed om een nog beter product te maken of je hebt keuze tussen Apple een alternatief dat waarschijnlijk meer kan en goedkoper is.

 • Profielfoto
  Peter Smitshuyzen

  Misschien moeten ze bij Samsung kopieer machines gaan maken

 • Profielfoto
  knekkie

  Dat doen ze al Peter Smitshuyzen ;)

  vast een hele verre neef van

  wat weer een verre achter achter neef en daar de zn buurman van is van deze dude

 • Profielfoto
  1984

  “Samsung kopieert iPhone-spot uit 2007”
  schreef Raymon..?


  Apple vs Samsung: Wie kopieert nu wie? klik

 • Profielfoto
  recoiller

  Een fotolijst vergelijken met een iPad, het zijn 2 verschillende producten.
  In 2006 hadden ook andere fabrikanten zoals toshiba fotolijsten die vrijwel identiek hetzelfde waren.

  Voor mij zal een Samsung altijd een ripoff product zijn.Hoewel ze over het algemeen meer kunnen verlaag je als klant jezelf tot het kopen van imitatieproducten.

 • Profielfoto
  Themaccster

  Ik snap enigszins alle ophef niet al jaren kopiëren bedrijven elkaars producten en gelukkig maar want stel je voor dat je bv maar de keuze had in 1 model auto, tv, wasmachine of zelfs pindakaas,cola enz. Gelukkig is dat niet zo en daardoor zijn bedrijven genoodzaakt hun producten telkens weer te veranderen. Anders keken wij nu waarschijnlijk nog steeds naar zwart/ wit tv of reden we nog met paard en wagen en dan zou de iPhone waarschijnlijk nooit bestaansrecht hebben gehad. Eindconclusie Samsung houd Apple scherp en dwingt ze om ervoor te zorgen dat ze telkens weer met iets goeds moeten komen. En ja dat zal Samsung waarschijnlijk dan weer kopiëren

 • Profielfoto
  maconly

  wanneer opent apple de aanval op de televisie divisie van samsung ?.

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  Samsung, please, leave this planet.

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  @1984 ga jij eens 5 dagen in een kast zitten nadenkend over wat een domme mongool jij bent.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Als er zelfs al CONCEPTEN gekopieerd worden door ze versneld in productie te brengen, kent iedereen de gevolgen voor de leverancier. Anders hadden we Commodore nog..helaas kan Samsung terugvallen op hun televisies, koelkasten etc. Die dan ook helemaal niet slecht zijn.
  En wat ik mis in deze hele discussie: er zijn al jarenlang smartphonewatches in omloop, compleet met dubbele simkaarten, camera’s en internetbrowser. En je kan er mee bellen en gebeld worden, en dezelfde beperkingen als de Samsung gear kom je hier ook tegen. Maar in feite heeft Samsung gewoon een bluetooth oortje voor om je pols gemaakt, inclusief een beeldscherm. Bijna net zo belachelijk als die cameraphone die ik laatst van ze zag….

 • Profielfoto
  ldb

  Hahahaha…. het is maar goed dat ik een gevoel voor humor heb.
  Waar Apple straks mee komt is van een heel andere kaliber.
  Het wordt functioneel, mooi en praktisch. Bovenal het werkt!, je moet toch straks tegen moeder de vrouw kunnen zeggen waarom je een iWatch nodig hebt en dat gaat met deze Samsung niet lukken vrees ik…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Waar Apple straks mee komt is van een heel andere kaliber.
  Het wordt functioneel, mooi en praktisch…

  .
  Er is eigenlijk geen enkele aanleiding om ook maar vaag te denken dat Apple met een smart-watch zal komen.
  .
  Dus… ik ben benieuwd. Wees niet verbaasd als het nooit zal gebeuren.

 • Profielfoto
  r.heijma

  Het was trouwens een schaap. Geen geit.

 • Profielfoto
  Hydræ

  “Good artists copy, great artists steal….”

 • Profielfoto
  ocramarco

  Waar ik wel benieuwd naar ben: wanneer is Samsung begonnen met het ontwikkelen van hun horloge? Was dat rond de tijd dat er veel iWatch geruchten waren of al eerder? Aan de reviews te zien hebben ze er niet heel veel tijd aan besteed, lijkt mij

  Nee hoor dat doen ze al een tijdje …
  Relaese was in 2009 van de Samsung S9110

 • Profielfoto
  bartvdv

  Ik vroeg mij al af wanneer de eerste objectieve reactie zou geplaatst worden in de eeuwige ‘strijd’ tussen Slechte Samsung en Goede Apple. Alleen de witte en zwarte cowboyhoeden ontbreken nog.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Jezus, de fanboy-reacties zijn weer niet van de lucht hier … vermoeiend om al die reacties te lezen van mensen die we heilig in geloven dat Apple het braafste jongetje van de klas is. Tering zeg …

 • Profielfoto
  sedikit

  @1984 ga jij eens 5 dagen in een kast zitten nadenkend over wat een domme mongool jij bent.

  Het nadeel van een site als deze is, dat je af&toe te maken krijgt met dit straatniveau….Hooligans overal, ook hier.

  Overigens wordt ik moe, ontzettend moe van dat eeuwige gezeur over Apple en/contra Samsung. Als je het daarvan moet hebben….Een niet aflatende zucht naar zelfbevestiging.

 • Profielfoto
  NeXT

  @iFlorens Volgens mij is samsung begonnen met het ontwikkelen van hun horloge toen er de geruchten opkwamen dat apple een smartwatch ging maken.

  @ tomc – Dat is onjuist. Samsung was al bezig met een Smartwatch op het moment dat Jobs terugkwam bij Apple, eind jaren 90. De Anycall (prototype) werd ook wel Phonewatch genoemd en had behalve bellen ook functionaliteit als berichten, mails, kalender en wat simpele game’s. Waardeloos en lomp apparaat maar ze waren er wel veel eerder mee.

  Neemt niet weg dat Samsung op dit moment alles kopieert wat van Apple af komt.

 • Profielfoto
  Moltie

  Volgens mij gaat het hier niet om een horloge dat gekopieerd wordt, maar om de reclamespot die overduidelijk 1 op 1 is nagemaakt.

 • Profielfoto
  NeXT

  Volgens mij gaat het hier niet om een horloge dat gekopieerd wordt, maar om de reclamespot die overduidelijk 1 op 1 is nagemaakt.

  En waar gaat het spotje over? Juist. En waar gaat de eerste zin in dit artikel over? Juist. Dus wat is je punt?

 • Profielfoto
  Macnido

  Kun je zelf niets verzinnen…
  loop gewoon de Applestore binnen.

  P.S. Bestaat er eigenlijk een One More samsung? En schamen die zich niet helemaal kapot.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ben wel benieuwd wat men hier roept als Apple straks daadwerkelijk met een horloge komt. Zou men hier dan roepen dat het gekopieerd is van Samsung? Zo te lezen was Samsung er namelijk al begin deze eeuw mee bezig, én hebben ze al meerdere producten op de markt (gehad).

  Toch denk ik dat men hier dan met name zal roepen hoe geweldig revolutionair het allemaal wel niet is, en even ‘vergeet’ wie er eerder was om een week later weer moord en brand te schreeuwen over dat Samsung zogenaamd altijd kopieert en dat Apple altijd het slachtoffer is.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Kun je zelf niets verzinnen…
  loop gewoon de Applestore binnen.

  P.S. Bestaat er eigenlijk een One More samsung? En schamen die zich niet helemaal kapot.

  Waarom zou je emoties moeten voelen omdat de producent van wat spullen die je toevallig in huis hebt iets doet wat jou niet aanstaat, ongeacht of het daadwerkelijk kopiëren is of niet? Gaat men zich hier ook schamen als de iWatch uitkomt?

 • Profielfoto
  Targaryen

  Kopiëren? Ik zie nergens een kopie van iets anders? Het enige wat ik zie is een nieuwe spot die geïnspireerd is op het filmpje van Apple. Betty Rubble enerzijds, Fred Flinstone anderzijds, een oude telefoon tegenover een oud horloge… En laat dat nou het topic zijn van Samsung’s filmpje…. een nieuw horloge!

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  sedikit op 08 oktober 2013
  Cees
  @1984 ga jij eens 5 dagen in een kast zitten nadenkend over wat een domme mongool jij bent.

  Het nadeel van een site als deze is, dat je af&toe te maken krijgt met dit straatniveau….Hooligans overal, ook hier.

  Overigens wordt ik moe, ontzettend moe van dat eeuwige gezeur over Apple en/contra Samsung. Als je het daarvan moet hebben….Een niet aflatende zucht naar zelfbevestiging.

  Het is gewoon een feit dat samsung van apple kopieërt en dan kan ik er echt niet tegen als mensen het tegenovergestelde gaan proberen te bewijzen. Tuurlijk heeft apple wel iets weg van samsung, bijv door te zeggen dat een 7″ tablet dead on arrival is, en twee jaar later met een ipad mini komen, die ik zelf goed uitgevoerd vind.

 • Profielfoto
  sedikit

  @Cees Jol,
  Zei ik iets over wie gelijk heeft of niet? Er zijn al duizenden en duizenden pagina’s hier volgeschreven over hoe slecht Samsung, en hoe goed Apple wel niet is. Dat bepaalde Apple gebruikers, ter vergroting van hun ego, behoefte hebben aan dat andere merk als vijand, weten we onderhand nu wel. En als jij ook nog eens als zoveel-duizendste weer eens aan komt zetten met de zoveel-duizendste uitgekauwde tekst, dan wordt het behalve heel erg saai, ook heel erg vermoeiend.

 • Profielfoto
  sunapple

  Samsungs eerste product in een categorie waar Apple nog niet was:

  .

  “the Galaxy Gear might have been better off staying on the drawing board.” ~The Verge

  .
  En nu: Samsungs beste commercial tot nu toe.. Geïnspireerd op Apple.
  .
  Het lijkt erop dat Samsung een “Steve” mist. Ze hebben wel de onderdelen en marketing, maar geen vermogen om echt iets te produceren dat gedurft en nieuw is (de Galaxy Note daargelaten).

 • Profielfoto
  bugboy

  Ik vind de gelijkenis nog wel meevallen. Bij de iPhone commercial lag de nadruk dat de oude telefoon een beetje gedaan was. Bij de Gear willen ze laten zien dat wat altijd als science fiction gezien werd nu de werkelijkheid was. Vind ik wel echt een ander uitgangspunt… Denk niet dat ze het moedwillig kopieren.

 • Profielfoto
  driesdk

  Wat is nu het probleem dat zovele mensen hier zien?
  Als Apple dit spotje had gemaakt waar Samsung het eerdere maakte, dan was nu iedereen aan het lachen hoe geweldig Apple wel niet was dat ze op zulke manier een knipoog gaven aan samsung dat ze hun deze keer voor zijn en zij nu de marktleider worden.
  Nu is het Samsung die een cynische knipoog geeft aan Apple en dan is het ineens schaamteloos kopiëren?

  Denken jullie nu echt dat die dingen toeval zijn? Het is gewoon humor en wat plagen…

 • Profielfoto
  sunapple

  Nu is het Samsung die een cynische knipoog geeft aan Apple en dan is het ineens schaamteloos kopiëren?

  Denken jullie nu echt dat die dingen toeval zijn? Het is gewoon humor en wat plagen…

  Het feit is dat Samsung zich graag laat inspireren door anderen. De mening die daar vervolgens op volgt is uiteraard vanuit een Apple-fan negatief voor Samsung en vanuit een Samsung-fan negatief voor Apple. Jouw mening is blijkbaar dat het humor is en dat is prima, al denk ik wel dat de lol er inmiddels een beetje vanaf is..

 • Profielfoto
  Ruben B

  Heeft Samsung niet zelf iets of zo

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Sedikit, zo actief ben jij niet met het posten op fora, maar zodra dit soort discussies opduiken, ben je er altijd snel bij om te vertellen hoe belachelijk Apple gebruikers zich gedragen.
  Je hóeft niet te reageren, en je kunt dit soort gesprekken ook links laten liggen

 • Profielfoto
  sedikit

  @Goeiedag,
  Dat heb je heel goed (selectief) gezien. Hè?: “zo actief ben jij niet met het posten op fora”. Dan heb je niet zo goed gekeken Goeiedag. Zijn 3931 posts niet genoeg? Wat toevallig nou dat ik óók, net als jij, bij dezelfde club van enthousiaste Apple-gebruikers zit! Sorry, maar Ik let nooit speciaal op jou of wie dan ook… Ik handhaaf in mijn eigen club mijn kritiek dat er te veel wordt gezeurd en afgegeven wordt op Samsung. Dat wordt na jaren een beetje vervelend en vermoeiend. Dat is helemaal niet nodig, als je uitgaat van je eigen kracht. Ik blijf dat af&toe zeggen (en blijf jij maar lekker de tel voor me bijhouden). Mag dat niet gezegd worden van jou? Vreemd hoor…

 • Profielfoto
  bestbier

  Ik word zoooooo doodziek van die koreanen. Ze kunnen niets zelf verzinnen. Zelfs het zogenaamde Smart-TV slaat helemaal nergens op. Ik heb het hooguit 5 keer bekeken en afgekeurd. Dit terwijl ik iedere avond van m’ Apple TV wél geniet!

 • Profielfoto
  Bamboe81

  Volgens mij zit er een cruciaal verschil tussen beide reclames:
  .
  Apple laat zien hoe er vroeger gebeld werd en plaats de iPhone in die lijn van evolutie. Op het moment dat die fragmenten gefilmd/uitgezonden werden, werd er ook daadwerkelijk zo gebeld door de grote massa.
  .
  Samsung daarentegen laat zien hoe er vroeger gedacht werd over futuristische horloges en eindigt met een soort impliciete conclusie: “de toekomst is nu” (oid). Dit omdat wat vroeger als toekomst gezien werd, nu mogelijk is (dankzij Samsung, blablabla…).
  .
  In mijn optiek is de kern v/d (reclame)boodschap daarmee wel echt een wezenlijk andere. En vind ik persoonlijk die van Samsung sterker.
  .
  Wel is het evident dat ze inspiratie hebben opgedaan bij Apple. Maar ja, welke muzikant heeft zich niet door andere muzikanten laten inspireren? Of schilder? Of auto-fabrikant?
  .
  Just my 2 cents….

 • Profielfoto
  jackybe67

  Je kan er niets op tegen hebben dat men geïnspireerd wordt door anderen. Maar als je dit al te vaak doet, in dit geval Samsung, dan verliest men toch heel wat geloofwaardigheid. Hetgeen hier wel opvalt is dat zodra Samsung geen inspiratiebron heeft ze de bal volledig misslagen. Best wel grappig.:-)

 • Profielfoto
  tomc

  Hoelang zal het duren voor samsung een galaxy s aankondigt met een vingerprintscanner en een 64 bit processor ?

 • Profielfoto
  mmww

  Is best slim van Samsung.., hun doelgroep kent die advertentie niet.:smile: Maar goedkoop is het wel maar dat is het imago van Samsung. Bekijk de interface van een Galaxy S telefoon maar eens en je weet genoeg. Alles wat dat bedrijf maakt werkt opzicht best goed maar het ziet er zo goedkoop en slordig uit! En nee.., dat komt niet door het gebruik van kunststof, maar door het gebrek aan afwerking! Dat gebrek aan afwerking zie je altijd weer terug in zowel de hardware als in de software van Samsung!

 • Profielfoto
  mmww

  HTC kopieert veel beter van Apple dan Samsung, maar HTC heeft geen verstand van marketing en verkopen daardoor relatief weinig. HTC komt met een zeer mooie HTC One op het juiste moment dat aluminium in is. HTC vergeet alleen in o.a de TV reclame te vermelden hoe mooi de telefoon is, en van welk materiaal de One gemaakt is. HTC begint in die dure Tv reclame tijd alleen maar over “blinkfeed” wat niemand kent en wil kennen. En dan klagen dat je omzet daalt!

  Bedrijven kunnen, als ze echt willen, nog een hoop leren van Apple.

 • Profielfoto
  Qapla

  Nope 2 verschillende reclames, vind die van samsung trouwens iets leuker.
  Maar wat maakt het uit…