Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 oktober 2013
Leestijd: 1 minuut

Samsung kopieert iPhone-spot uit 2007

Het mag gezegd worden; Samsung is met de Galaxy Gear Apple voor met een soort smartwatch op de markt brengen. Dat het ding matig tot slecht ontvangen wordt in reviews en Samsung er zelf ook niet bijzonder trots op is, laten we dan even buiten beschouwing.

Om de Gear onder de aandacht te brengen, heeft het Koreaanse bedrijf een spot gemaakt die volgens critici indrukwekkender dan het horloge zelf is. Andere critici is het echter opgevallen dat de commercial wel erg veel lijkt op de commercial voor de eerste iPhone uit 2007. 

In de commercial voor de iPhone uit 2007 laat Apple een oude telefoon zien, hierna volgt een montage van fragmenten uit oude series en tekenfilms waarin de acteurs in de telefoon praten, als laatste komt het nieuwe apparaat in beeld. Samsung’s commercial doet precies hetzelfde, maar dan met een horloge.

Vergelijk zelf:

http://www.youtube.com/watch?v=B3qeJKax2CU

Het is niet de eerste keer dat Samsung zich bijzonder veel laat inspireren door een Apple-commercial. In 2011 maakte het bedrijf uit Korea niet alleen een commercial die op gebied van samenstelling en scènes veel leek op die van de iPhone 4s, men huurde zelfs dezelfde actrice in.

Volgende keer toch maar weer de geit van stal halen? De opmerkelijke ‘Samsung met geit-commercial’ waar wij afgelopen zomer over schreven was in ieder geval origineel te noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung kopieert iPhone-spot uit 2007
Sluiten