Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 oktober 2013
Leestijd: 1 minuut

Oplossing iMessage-problemen in iOS 7.0.3

Afgelopen week werd duidelijk dat iMessage-berichten in iOS 7 regelmatig blijven hangen en niet verzonden worden. De oplossing bleek redelijk eenvoudig, maar niet permanent. Apple zei vandaag tegen WSJ dat het probleem in de volgende iOS-update permanent opgelost wordt.

Door de bug in iMessage lijkt het alsof berichten verzonden worden, maar blijven ze op het laatste moment hangen. De voortgangsbalk blijft bij het laatste beetje hangen. Het is niet duidelijk waardoor het probleem veroorzaakt wordt. Eerder rolde de iPhone-maker al iOS 7.0.2 uit, een update uit die een beveiligingslek in het lockscreen oploste. iOS 7.0.3 wordt naar verluidt volgende week beschikbaar gesteld.

De bug in iMessage kan tijdelijk opgelost worden door de netwerkinstellingen van de iPhone te resetten. Hierna worden berichten weer verzonden en afgeleverd, maar ook de gegevens van alle opgeslagen WiFi-toegangspunten verwijderd. Diverse gebruikers van iMessage lieten de redactie weten dat het herstarten van de iPhone het probleem ook tijdelijk zou oplossen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oplossing iMessage-problemen in iOS 7.0.3
Sluiten