Online Store maakt zich op voor iDEAL

Door: Koen van Tongeren - 19 reacties

Na een paar uur offline geweest te zijn leek de Online Apple Store vanochtend onveranderd, maar schijn bedriegt. Een lezer van iPhoneclub heeft ontdekt dat het nu mogelijk is om via internetbetaalstandaard iDEAL te betalen in Apple’s online winkel.

Sinds vanochtend kan bij de betaling voor producten uit de Online Apple Store naast creditcards of een bankoverschrijving ook gekozen worden voor iDEAL. Naast ING en SNS kan daarbij alleen gekozen worden voor ASN, Triodos, Van Landschot, Friesland Bank en Regio Bank. ABN AMRO en Rabobank ontbreken nog op de lijst. Het valt te verwachten dat deze binnenkort toegevoegd worden.

Nu iDEAL eindelijk op de radar van Apple gekomen lijkt te te zijn zou een uitbreiding naar de iTunes Store een logische volgende stap kunnen zijn. Wie geen creditcard heeft is nu nog aangewezen op gift cards of Click&Buy om muziek, films, boeken en apps te kopen.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Bram van Dam

  Het werd potverdikkie ook wel eens tijd! Ps. Staat een raar zinnetje. Bij de opsomming vd banken moet ergens een punt staan terwijl er een komma staat. Hierdoor is niet helemaal duidelijk welke banken wel en niet aanwezig zijn.

 • Profielfoto
  Bamboe81

  Zou mooi zijn als dat bij iTunes zou kunnen!

 • Profielfoto
  essiw

  Zijn ze inderdaad erg erg laat mee… vraag me af waarom…

 • Profielfoto
  k-the-ripper

  Ik ben er minder blij….
  Eerste opmerking van mijn vrouw ‘ das mooi hoeft ik niet meer eerst te zeuren om je credit card’
  Nou ja is toch eigenlijk aan nieuwe iMac toe, beestje van 2007 heeft zijn geld wel opgebracht.

 • Profielfoto
  Xcode

  Beter laat dan nooit! Wat mij betreft beste betaalmethode voor online winkelen in Nederland.

 • Profielfoto
  Joerian

  In nederland zijn ze met alles laat! Maar wij liggen nu eenmaal niet bovenaan het prioriteitenlijstje van het Amerikaanse bedrijf Apple. Het zou idd fijn zijn als er nederlandse feedback gegeven kan worden en daar een afdeling voor aangesteld zou worden. Zodat ook nederlanders volledige geintigreert worden in het systeem en diensten. Het geld is er in ieder geval al.

  Maar ben blij iDeal nu werk : D

 • Profielfoto
  jamba

  Nou @Koen, de giftcards zijn echt wel handig. Vaak hier en daar eenbieding en je koopt zomaar voor €10 meer aan spul voor het zelfde geld. Dat lukt niet met Ideal of creditcard. Maar voor de rest prima werd wel tijd.

 • Profielfoto
  iPredict

  iDeal voor iTunes, en ik zou imploderen van blijdschap. Al vind ik de Apple store op Leidse een zeer mooi uitje, na ruim 10 keer op en neer gaan voor simpelweg een iTunes kaart vind ik het als luie informaticus ook af en toe lekker om vanuit huis te kunnen betalen.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Je moet het je klanten zo makkelijk mogelijk maken, en meerdere betalings mogelijkheden aanbieden. Implementatie komt wel vrij laat.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Ik heb al een jaar 10 : Click & Buy, dat werkt prima.

 • Profielfoto
  Eagle1972

  Mooi, eindelijk.

 • Profielfoto
  Brims

  De FrieslandBank is niet meer!
  Dat is tegenwoordig de Rabobank

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  EIN-DE-LIJK!!!

 • Profielfoto
  polansky

  Door het ontbreken van de Rabobank en ABN Amro, mis je minstens 40% van de gebruikers. Beetje laakbaar van Apple om deze twee grootste banken niet op te nemen. Maar het zal wel te maken hebben met het aantal centen dat ze voor iedere transactie moeten overmaken.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  iDeal voor iTunes, en ik zou imploderen van blijdschap. Al vind ik de Apple store op Leidse een zeer mooi uitje, na ruim 10 keer op en neer gaan voor simpelweg een iTunes kaart vind ik het als luie informaticus ook af en toe lekker om vanuit huis te kunnen betalen.

  Ik zou eigenlijk eerder verwachten dat een luie informaticus gewoon een creditcard neemt, maar goed …;)

 • Profielfoto
  Admim85

  Ik ben wel blij met deze ontwikkeking. Ik heb en hoef geen creditcard en was tot nu toe aangewezen op APR’s of misschien zo’n pre-paid creditcard (3v card of zoiets).

  Nu zoals al eerder gezegd is ook de mogelijkheid om iTunes credit te kunnen kopen met iDeal. Kunnen de mensen die Click & cry niet aan de gang krijgen er ook gebruik van maken zonder eerst naar de winkel te hoeven. Wie weet in de toekomst?

 • Profielfoto
  iDeMi

  Dit ziet er goed uit en het werd idd ook wel eens tijd. Wat ik nooit heb begrepen is dat Pay-Pal nooit als betaal middel gebruikt kon worden. Pay-Pal kun je namelijk ook opwaarderen met iDeal. Over Click-and-Buy wil ik eingelijk geen woorden meer aan vuilmaken. Wat een stelletje oplichters zijn dat. Zolang je saldo voldoende is is er niets aan de hand. Maar je moet er maar eens 1 cent onder zitten en je krijgt gelijk 15 Euro kosten aan je broek. Zoek maar eens bijv kassa.nl wat voor praktijken Click-and-Buy hier op na houden. Ik heb nooit begrepen waarom Apple ooit met deze organisatie in zee is gegaan. Tot op heden gebruik ik de pre-paid iTunes kaarten. Tot op heden nog steeds de beste betaalwijze, naar mijn bescheiden mening:-)

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Tuurlijk, vorige week met veel moeite iPhone 4S uit Amsterdam laten komen via een collega van m’n pa. Simpel omdat ik niet met iDeal kon betalen en verder nergens anders werd verkocht.

  Achja, ik heb hem nu:)

 • Profielfoto
  Peter Wienecke

  Ik begrijp de blijdschap over het betalen met iDeal helemaal niet. Misschien werkt het vaak heel fijn, maar het is natuurlijk niet meer dan een versnelde overschrijving. Wat ook meteen het grote nadeel is ten opzichten van het gebruik van een creditcard of Paypal. Waarschijnlijk loop je bij Apple niet zo’n groot risico, maar wanneer een aankoop doet bij een ander bedrijf en de levering blijft uit, heb je zeker wel een probleem. Je kunt zelf je geld nooit meer terughalen. Om dat toch voor elkaar te krijgen ben je echt afhankelijk van de coulance van de webwinkel. Mijn voorkeur gaat uit naar een minder definitieve vorm van betaling. In ieder geval één waarbij ik de betaling kan annuleren mocht er niets geleverd worden.

  Ik kan het op de Apple site niet vinden, maar ze bieden geen optie aan voor achteraf betalen. Dit is in Nederland verplicht en is geregeld in de Wet koop op afstand. Hierbij moet je een klant de mogelijkheid bieden tot 50% te betalen na levering van een product. Daarom zie bij heel veel Nederlandse webwinkels de mogelijkheid om met acceptgiro of onder rembours te betalen. Het is veel interessanter om dit aan te kaarten dan een stuk schrijven over de mogelijkheid om met iDeal te betalen.