Online Apple Store en deel iCloud offline in aanloop naar Apple-evenement

Door: Raymon Mens - 16 reacties

In aanloop naar het evenement van vanavond, heeft Apple zijn online store gesloten. De nieuwe iPad, iPad mini en MacBooks worden ongetwijfeld op dit moment klaargezet. Naast de online store staat ook op een deel van iCloud een onderhoudsmelding.

Wie Pages, Keynote of Numbers voor iCloud opent, krijgt een melding in beeld dat er op dit moment een update wordt uitgevoerd, gevolgd door de melding: “Binnen een paar uur kunt u genieten van prachtige nieuwe functies.”

iCloud wordt bijgewerkt in aanloop naar het evenement van vanavond.
Ook iCloud wordt bijgewerkt in aanloop naar het evenement van vanavond.

Enkele weken geleden kreeg de iCloud-portal al nieuwe vormgeving die aansluit bij het ontwerp van iOS 7. Pages, Keynote en Numbers behielden echter de oude vormgeving, ook de iconen waren nog niet bijgewerkt. Waarschijnlijk komt daar na vanavond verandering in.

Om 19:00 begint het Apple-evenement, CEO Tim Cook wordt dan op het podium verwacht met een boel nieuwe aankondigingen. One More Thing is vanaf 18:30 uur LIVE met een uitgebreide voorbeschouwing, ook houden we je via de website en Twitter doorlopend op de hoogte van alle aankondigingen. Bekijk alvast een overzicht met de verwachtingen.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik hou mijn creditcard maar alvast klaar …;-)

 • Profielfoto
  nicj56

  Hoeft niet franklin, je kan ook met ideal betalen:)

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Voor mij een iPad mini 2!

  Ben alleen wel benieuwd hoe het scherm is, want bij de eerste was het scherm niet top.

 • Profielfoto
  renato

  Uk hoop eerlijk gezegd dat de applicaties niet ‘down’ gaan bij updates als de service uit de beta-fase is.

  Het zal je maar gebeuren dat je (als persoon of als bedrijf) dit soort ‘diensten in de cloud’ gebruikt (en dat is best populair om te zeggen tegenwoordig;-) en je bedrijf valt stil omdat Apple (of Google, of Microsoft, of Evernote, of…) zijn diensten even offline gooit omdat ze zo nodig moeten updaten….;-)

  Fijne avond allemaal.
  R

 • Profielfoto
  matthijss

  Waarschijnlijk zijn de nieuwe functies onderandere het aanpassen van Grafieken in Numbers.

 • Profielfoto
  Verdult

  Renato maak je maar geen zorgen hoor, de apps zijn nu alleen down om spanning op te wekken, net als de apple store, die hoeft niet online, dat doet apple puur vrijwillig.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  @Renato, als bedrijf zou je in principe geen gebruik moeten maken van beta software.

  Het is sowieso heel dom om met beta software aan de slag te gaan met dingen die belangrijk zijn. Ik snapte ook niet waarom iedereen zijn iPhone op iOs7 beta had gezet, je telefoon is een van je belangrijkste apparaten en moet goed draaiende software opstaan.

 • Profielfoto
  steveb

  wordt dit een fusie tussen airplay en icloud?

 • Profielfoto
  Buzz

  Zelfs voor een beta vind ik het nog steeds vrij ongepast om de hele iWork voor iCloud web-applicatie uit te schakelen voor een software update. Zeker als je bedenkt dat dit inderdaad zeer waarschijnlijk is bedoeld om spanning op te bouwen. Er zijn wel technische redenen te bedenken waarvoor dit voor de developers van iWork handig is, maar geen enkele waarom dit strikt noodzakelijk is.

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Morgen ochtend meteen naar de dixons om de ipad 5 te pre orderen:)

 • Profielfoto
  Bman

  ???

 • Profielfoto
  peli

  Als ik een aanpassing maak aan bv een website gooi ik hem ook altijd offline. Dan kun je eerst goed testen of get werkt. Als hij door de test komt dan pas online. Dit zal ook een van de redenen kunnen zijn. Al moet ik zeggen dat dat andere ook heel aannemelijk is. Zeker als je deze twee samenvoegt.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Als de mini met een retina scherm is, gaat mijn trouwe iPad1 de deur uit.:-)

 • Profielfoto
  Macnido

  Keynote in Safari live te kijken via apple.com

 • Profielfoto
  Hydræ

  Nu wordt het serieus!

 • Profielfoto
  bartvdv

  En wat een domper. Alsof je naar een voetbalwedstrijd gaat kijken in de overtuiging dat je favoriete ploeg zal winnen, worden ze afgedroogd met 10-0.