Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 oktober 2013

NOS biedt pushberichten op Mac OS X

Pushberichten zijn een van de nieuwe features van Mac OS X 10.9 Mavericks. Net als op iOS kunnen gebruikers toestemming geven om pushberichten van websites te ontvangen met daarin bijvoorbeeld brekend nieuws of andere relevante mededelingen.

De NOS biedt bezoekers als eerste Nederlandse nieuwssite de mogelijkheid om notificaties te ontvangen bij groot nieuws. Bezoekers met Safari in OS X Mavericks krijgen de vraag of ze zich willen abonneren op de notificaties. Het is niet nodig om de browser open te laten staan om de notificaties te ontvangen, deze maken gebruik van een aparte achtergrondservice.

NOS implementeerde als eerste Nederlandse nieuwssite OS X-pushberichten.

Net als op iOS is de toestemming voor websites om pushberichten te sturen ook in OS X 10.9 Mavericks eenvoudig in te trekken. Er kan tevens gekozen worden voor alleen stroken, meldingen en of de berichten wel of niet in het berichtencentrum weergeven moeten worden.

De meldingen zijn per website in te stellen.

OS X 10.9 Mavericks is een gratis update voor alle Mac-gebruikers. Apple kondigde deze dinsdagavond aan. Voorheen moest voor een nieuwe versie van OS X een klein bedrag betaald worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NOS biedt pushberichten op Mac OS X
Sluiten