‘Nieuwe iPad komt 22 oktober’

Door: Koen van Tongeren - 35 reacties

De volgende generatie iPad komt eraan en wel over twee weken, op dinsdag 22 oktober. Dat zegt het doorgaans goed-ingelichte AllThingsD vanavond. De site baseert zich op bronnen  ‘dichtbij Apple’. Naast een vijfde generatie iPad en een tweede generatie iPad mini komen waarschijnlijk ook de nieuwe Mac Pro én OS X Mavericks aan bod op het media-evenement dat Apple gepland zou hebben op die dag.

Algemeen wordt aangenomen dat de vijfde generatie uiterlijke kenmerken van de iPad mini zal overnemen. Tegelijkertijd verscheen vandaag nog het bericht dat de iPad de nieuwste 64-bit A7-chip én de vingerafdrukscanner van de iPhone 5s krijgt. Ook de iPad mini krijgt een processor-upgrade volgens de geruchten. Of de kleine telg uit de iPad-familie ook een retina-scherm krijgt lijkt minder zeker. Hierover spreken bronnen elkaar tegen. Wel wordt verwacht dat de voorraden voor de nieuwe mini laag zullen zijn tot in 2014.

Mac-gebruikers hopen ondertussen meer duidelijkheid te krijgen over de uitkomst van OS X Mavericks. Aangezien de Golden Master van de volgende versie van OS X inmiddels verspreid is onder ontwikkelaars is het mogelijk dat Apple Mavericks op de dag van het evenement uitbrengt. Ook is het waarschijnlijk dat er meer duidelijkheid komt over de datum waarop de nieuwe Mac Pro beschikbaar komt. Meer dan een belofte dat het nieuwe vlaggenschip van de Mac-familie in de herfst zal uitkomen heeft Apple tot nu toe niet losgelaten.

Tot slot is er nog een kans dat een update van de Apple TV gepresenteerd zal worden. In de berichtgeving van AllThingsD wordt hier niet over gerept maar recente geruchten voorspelden een update van Apple’s televisie settopbox in oktober.

 

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Mooi, valt in mijn vakantie dus heb ik alletijd om OMT Live (of de keynote) direct te kijken

 • Profielfoto
  ForSure

  Cool! Ben benieuwd naar nr 5!
  Zeker het design ziet er gaaf uit op div. Blogs!

 • Profielfoto
  klonic

  :sad: Ik wil graag een nieuwe 13″ Macbook met 500 GB opslaggeheugen voor niet meer dan €1300. Dat is dus gewoon de basis Macbook Pro, maar daar lijkt Apple mee te stoppen.

 • Profielfoto
  Peter Smitshuyzen

  Dat gaat weer geld kosten

 • Profielfoto
  Dydefox

  En dan was ik vandaag op een IT beurs, staat er een hoes fabrikant gewoon met een dummy op ware grootte…zodat je alvast kon voelen hoe dun hij wordt. En welk hoesje er mooi past.

 • Profielfoto
  iFlorens

  Ik ben een beetje aan het wachten op nieuwe Macbook Pro’s (binnen 3 maanden). Is hier nog enige kans op?

 • Profielfoto
  essiw

  Ik hoop ook dat ze de mac mini updaten:)

 • Profielfoto
  bartvdv

  Ik hoop dat de iPad 5 een stuk stiller is dan de vorige.

 • Profielfoto
  Niels

  De MacBook Pro met retina display heeft in het begin van het jaar al een klein updateje gehad dus het is mogelijk dat we voor een grotere update tot 2014 moeten wachten, dingen die mij alvast logisch lijken zijn nieuwe haswell CPU’s, nieuwe GPU’s, PCI-flashstorage, verlengede batterij (12u) en misschien thunderbolt 2.0, …

 • Profielfoto
  MEEUW

  Tja al vaak 4de macbook pro in 4 jaar tijd, gaat hem niet worden.
  Elke keer kapot. Dure grappen maar slechte kwaliteit.

  Als ik elk half jaar een laptop koop van 450 euro dan ben ik na 3 jaar nog 300 euro goedkoper uit…

 • Profielfoto
  Needler

  @Meeuw: ik geloof er geen fuck van. Op mijn werk hebben we iets van 400 MacBooks. Waarvan er maximaal 10 teruggaan.

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  &needler op onze school zijn een kwart van die windoos pcs al kapot joh. Krijg je niks meer voor dus laten ze lekker staan.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  PowerBook G5!!!!!!!

 • Profielfoto
  Jam Bad

  @meeuw: ik heb al 3 jaar een macbook pro 13″ die het nog perfect doet en er nog perfect uitziet. Ook behoud een macbook waarde (op marktplaats word hij voor meer dan 700 euro verkocht). Dus eigg heb je na 3 jaar een laptop van 500 euro gekocht. Een laptop van een ander merk is minder vraag naar en dus daalt de prijs ook veel meer na 3 jaar.

  Ik hoop heel erg op een nieuwe macbook pro, maar daar blijkt ook niks over gezegd te worden.

 • Profielfoto
  UtregCity

  De Apple Store is down…

 • Profielfoto
  colinvanruth

  ja apple store down!

 • Profielfoto
  iRoyco

  hij is down, maar ook in Amerika, dus met een beetje pech betekent dat niet dat de iPhone zo dadelijk te koop is…vind het onderhand behoorlijk lang duren!

 • Profielfoto
  mslik

  Lijkt me gewoon een update van de website :). Ik hoop het tenminste:)

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Still offline…

 • Profielfoto
  MacKevin11

  En wat maakt dat voor verschil?

 • Profielfoto
  UtregCity

  Apple Store weer online zonder noemenswaardige veranderingen…:neutral:

 • Profielfoto
  mslik

  Helaas niets nieuws:(

 • Profielfoto
  polansky

  Wat mij betreft mogen ze die hele iPad introduceren zoals ze met de iMac hebben gedaan. Een nieuwe iPad zal niets opzienbarends met zich meebrengen. Een nieuwe processor en een vingerafdruk beveiliging.

  Het lijkt mij niet slim van Apple om je mediaevent hierop te richten terwijl je een nieuw besturingssysteem, nieuwe Mac Mini’s, een nieuwe MacPro en mogelijk nieuwe MacBook Pro’s te showen hebt en de officiele introductie van wat softwarepakketten zoals de online iWork suite, en hopenlijk updates van Final Cut en Aperture.

  Ik kan me niet voorstellen dat je de show dan laat stelen door een iPad.
  Zou ik in ieder geval dan geen verstandige marketing strategie van Apple vinden.

 • Profielfoto
  bvdabjorn

  Het wordt tijd dat ik mijn iPad 2 eens ga vervangen => (iPad 5):)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Wat mij betreft mogen ze die hele iPad introduceren zoals ze met de iMac hebben gedaan. Een nieuwe iPad zal niets opzienbarends met zich meebrengen. Een nieuwe processor en een vingerafdruk beveiliging.

  Het lijkt mij niet slim van Apple om je mediaevent hierop te richten terwijl je een nieuw besturingssysteem, nieuwe Mac Mini\’s, een nieuwe MacPro en mogelijk nieuwe MacBook Pro\’s te showen hebt en de officiele introductie van wat softwarepakketten zoals de online iWork suite, en hopenlijk updates van Final Cut en Aperture.

  Ik kan me niet voorstellen dat je de show dan laat stelen door een iPad.
  Zou ik in ieder geval dan geen verstandige marketing strategie van Apple vinden.

  Inderdaad. Ik denk dat we dit gerucht duidelijk mogen klasseren onder “misschien een juiste datum maar foute inhoud”.

  Laat die MBP’s maar komen.

 • Profielfoto
  Buzz

  polansky: Ik ben het wel met je eens dat er meer aandacht naar de Mac uit zou moeten gaan dit jaar. Het lijkt mij ook veel interessanter. Maar je moet niet vergeten dat er intussen veel meer iPads dan Macs verkocht worden, de groei ook veel groter is, en dat er mede daarom ook de aandacht in de pers voor wat Apple met de iPad van plan is veel groter is dan wat betreft de plannen voor de Mac. Daarom zou het juist erg onverstandig van Apple zijn om dit jaar geen uitgebreide aandacht aan de iPad te besteden tijdens zo’n event. Ik zou me niet heel erg verbazen als we nog twee events te goed hebben dit jaar. Eén voor de iPad en één voor de Mac. Of misschien komt er op een andere manier en op een ander moment dan het iPad event extra aandacht voor de Mac.

 • Profielfoto
  1984

  Oftewel : iPhone 5S en 5C op 25 oktober naar Nederland
  Apple brengt de iPhone 5S en 5C op 25 oktober uit in Nederland. klik

 • Profielfoto
  polansky

  Ik ben bang dat je gelijk hebt Buzz…

  Het probleem met Apple is dat ze de hele markt van professionele creatieven laten versloffen. Veel aandacht voor een iPad, maar minder voor de Mac zal voor velen van hen toch worden gezien als ‘verlaten’ worden door Apple.

  Naar mijn idee een onverstandige keuze die op de lange termijn voor Apple niet goed gaat uitwerken.

  Zo ben ik zelf aan het wachten op nieuwe 15″ MBP’s, maar er is tegenwoordig ook veel ander mooi spul te koop. Het enige nadeel daaraan is dat het werkt op een besturingssysteem dat ik (voorlopig) liever nog steeds links laat liggen.

  Voor Adobe CC hoef ik het tegenwoordig niet meer te laten, ik kan immers zelf kiezen voor de Mac of PC variant.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik denk dat het voor de professionele creatieven niet veel uit zou moeten maken of er een Mac event komt of niet. Belangrijker is dat het gereedschap het goed doet, gemakkelijk beschikbaar is en zich onderscheid van de concurrentie. En dat is zeker nog zo. Het is een volwassen markt, waar de ontwikkelingen niet meer zo snel gaan als vijftien jaar geleden, of zoals bij de iPhone en iPad nu. Als je je dat realiseert hoef je je ook niet ‘verlaten’ te voelen door Apple. Eerlijk gezegd vind ik dat soort opmerkingen altijd een beetje overdreven.

  De 15″ MBP die je nu kan kopen is al een geweldig stuk gereedschap, en zal niet zo heel veel verschillen van de 15″ MBP van volgend jaar. Wachten is prima, maar Apple is je natuurlijk niet voor het einde van het jaar een betere MBP verschuldigd. Zo is het ook met de Mac Pro, OS X, de Creative Suite en Apple’s Pro apps. Uiteindelijk is het allemaal gereedschap en het gaat er om wat je er mee kan en doet.

 • Profielfoto
  Thomasde_groot

  Ik hoop dat gelijk de nieuwe macbook pro’s komen

 • Profielfoto
  joasdekker

  De vorige keer nog werd 15 oktober als datum genoemd.
  Toch benieuwd wanneer er wat bevestigd door Apple gaat worden over een definitieve datum.

 • Profielfoto
  IOS dude

  waarschijnlijk gewoon terug 1week op voorhand met HOPELIJK EEN LIVESTREAM!!

 • Profielfoto
  dduur

  Ik hoop dat ipad op tijd te koop zal zijn.
  Anders verloopt mijn DE- bon van €50

 • Profielfoto
  bonjorno

  >>>>>>>>>>> MACPRO <<<<<<<<<<

  Fuck dat consumentengeneuzel met nietszeggende kleine verbeteringen.
  Grote stappen, toekomstbestendige macpro's.!