Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 oktober 2013
Leestijd: 1 minuut

‘Nieuwe iPad komt 22 oktober’

De volgende generatie iPad komt eraan en wel over twee weken, op dinsdag 22 oktober. Dat zegt het doorgaans goed-ingelichte AllThingsD vanavond. De site baseert zich op bronnen  ‘dichtbij Apple’. Naast een vijfde generatie iPad en een tweede generatie iPad mini komen waarschijnlijk ook de nieuwe Mac Pro én OS X Mavericks aan bod op het media-evenement dat Apple gepland zou hebben op die dag.

Algemeen wordt aangenomen dat de vijfde generatie uiterlijke kenmerken van de iPad mini zal overnemen. Tegelijkertijd verscheen vandaag nog het bericht dat de iPad de nieuwste 64-bit A7-chip én de vingerafdrukscanner van de iPhone 5s krijgt. Ook de iPad mini krijgt een processor-upgrade volgens de geruchten. Of de kleine telg uit de iPad-familie ook een retina-scherm krijgt lijkt minder zeker. Hierover spreken bronnen elkaar tegen. Wel wordt verwacht dat de voorraden voor de nieuwe mini laag zullen zijn tot in 2014.

Mac-gebruikers hopen ondertussen meer duidelijkheid te krijgen over de uitkomst van OS X Mavericks. Aangezien de Golden Master van de volgende versie van OS X inmiddels verspreid is onder ontwikkelaars is het mogelijk dat Apple Mavericks op de dag van het evenement uitbrengt. Ook is het waarschijnlijk dat er meer duidelijkheid komt over de datum waarop de nieuwe Mac Pro beschikbaar komt. Meer dan een belofte dat het nieuwe vlaggenschip van de Mac-familie in de herfst zal uitkomen heeft Apple tot nu toe niet losgelaten.

Tot slot is er nog een kans dat een update van de Apple TV gepresenteerd zal worden. In de berichtgeving van AllThingsD wordt hier niet over gerept maar recente geruchten voorspelden een update van Apple’s televisie settopbox in oktober.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.