Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 17 oktober 2013
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe iOS-icoontjes voor iLife-apps duiken op

De iOS-versies van iPhoto en Garageband gaan alweer 1,5 en 2 jaar mee en leunen nog sterk op het skeuomorphisme zoals dat door Scott Forstall gepredikt is. Een houten vloer onder een virtuele versterker in Garageband en glazen plankjes onder de fotoboeken in iPhoto.

Met de komst van het platte iOS 7 kan dat natuurlijk niet meer en datzelfde iOS 7 licht nu haar rokken op en geeft een kleine onbedoelde hint over wat ons te wachten staat door op een onverwachte plek twee nieuwe icoontjes te tonen.

Wanneer je namelijk in de Instellingen-app naar iCloud, vervolgens naar Opslag en reservekopie gaat en dan voor Beheer opslag kiest, zie je – vermits je iPhoto en Garageband geïnstalleerd hebt en gebruik maakt van iCloud – in de lijst met apps twee andere icoontjes bij iPhoto en Garageband staan dan op je beginscherm. En jawel, deze icoontjes zijn zo plat als een dubbeltje.

Wanneer de vernieuwde iLife-apps uitkomen is nog niet bekend, maar houd de Updates-tab in de App Store goed in de gaten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.