Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 20 oktober 2013

Migratie naar iOS 7 langzamer dan bij iOS 6

Millennialmedia is een bedrijf dat mobiel internetverkeer analyseert om advertenties beter te kunnen verkopen. Ze komen regelmatig met rapporten en signaleren trends. Nu hebben ze de adoptie van iOS 7 vergeleken met de adoptie van z’n voorganger, iOS 6. Hoeveel mensen drukken er in de eerste week op de update-knop?

iOS 6 kende een supersnelle verspreiding. De eerste week na de lancering groeide het aandeel in het internetverkeer dagelijks gemiddeld met 264%. Voor iOS 7 werd over eenzelfde periode een dagelijkse groei van 185% gemeten. Na één week resulteerde dit in 35% aandeel in het iOS internetverkeer voor versie 6 en 16% voor iOS 7.

De eerste dag gaan beide systemen, door early adopters die het nieuwste van het nieuwste meteen willen hebben, nog bijna gelijk op. Daarna zakt de lijn van iOS 7 langzaam in. Als voornaamste reden wordt aangevoerd dat de grote wijzigingen in de look-and-feel van het OS van invloed is op de snelheid waarmee mensen overstappen.

Adoptie van iOS 6 versus iOS 7

De adoptie is echter nog steeds razend snel wanneer je het vergelijkt met andere besturingssystemen. De niet voor ‘gemiddeld gebruik’ representatieve achterban van OMT spant uiteraard helemaal de kroon. Bij ons was na één week al 63,3% van de mobiele bezoekers over op iOS 7. Inmiddels staat de teller op 80%, wat erop duidt dat er onder onze bezoekers ook migratie-twijfelaars en bezitters van oudere hardware zitten.

Ben jij al over?

Reageer op artikel:
Migratie naar iOS 7 langzamer dan bij iOS 6
Sluiten