Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 oktober 2013

Krijgt de iPad 5 een Surface-cover?

“We still have a lot to cover”. Daarmee nodigde Apple vorige week de pers uit voor een media-evenement dat morgen gehouden wordt. Wat de diepere betekenis van dit zinnetje is weten we morgen pas, maar vandaag komt een Britse blogger met een mogelijke verklaring: Apple zou werken aan een nieuwe smart cover met ingebouwd toetsenbord.

Jamie Ryan werkte heeft in het verleden voor Apple gewerkt en heeft er nog steeds contacten. Die hebben hem verteld dat het bedrijf al enige tijd smartcover-prototypes voor de iPad in ontwikkeling heeft waar een toetsenbord ingebouwd is. Daarmee lijken ze op de cover van Microsoft’s Surface-tablet, zo schrijft Ryan op zijn blog.

Of de slogan op de uitnodiging voor Apple’s media-evenement daadwerkelijk verwijst naar zo’n toetsenbord-cover durft Ryan niet te zeggen. De modellen die zijn vrienden bij Apple gezien hebben waren stuk voor stuk prototypes. Daarbij merkt hij op dat Apple continue nieuwe producten en accessoires uittest. Slechts een klein deel daarvan wordt echter op de markt gebracht.

Hoe onzeker het gerucht ook is, onlogisch is het niet. Als sinds de iPad 1 komen third-party-fabrikanten uit met iPad-hoezen waar toetenborden ingebouwd zijn, dus een markt is er zeker. Daarbij zou de ‘grote’ iPad zich met een toetsenbord-cover beter kunnen differentiëren als serieuze werk-tablet voor de zakelijke wereld en het onderwijs, naast de kleine, goedkopere iPad mini.

Nu alleen nog even over de schaamte heenkomen dat Microsoft eerder was…

Reageer op artikel:
Krijgt de iPad 5 een Surface-cover?
Sluiten