Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 8 oktober 2013

Jonathan Ive ontwerpt een Leica camera voor het goede doel

Jonathan Ive is een gelauwerd ontwerper. Producten van zijn hand liggen in het MoMA, hij heeft iedere design award in zijn kast staan en hij mag zich inmiddels Sir noemen van het Britse Koninklijk Huis. Zijn faam heeft hij echter alleen maar te danken aan de ontwerpen van Apple producten. Maar niet onregelmatig vraagt men zich af: wat als Ive eens een auto zou ontwerpen. Of een camera?

Dat laatste is nu gebeurd. Een jaar geleden werd al aangekondigd dat Leica een camera in de M-serie zou laten ontwerpen door Jonathan Ive en Marc Newson (een al even gelauwerd industrieel ontwerper). Dit alles voor het goede doel. De camera wordt geveild bij een speciale veiling van Sotheby’s in het kader van RED. De camera komt in een oplage van slechts één. Vanaf nu weten we hoe hij eruit ziet. Voldoet hij aan jouw verwachtingen?

Reageer op artikel:
Jonathan Ive ontwerpt een Leica camera voor het goede doel
Sluiten