‘iTunes Radio begin 2014 naar meer landen’

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Met de uitrol van iOS 7 en iTunes 11.1 lanceerde Apple zijn nieuwe gratis streamingdienst iTunes Radio. Aan de hand van persoonlijke voorkeur en aankoophistorie in iTunes, schotelt de dienst gebruikers een doorlopende muziekmix voor. Momenteel is iTunes Radio alleen voor Amerikaanse iTunes-accounts beschikbaar.

Volgens Bloomberg zal Apple in het begin van 2014 additionele landen toegang geven tot de streaming muziekdienst. Het zou gaan om Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en de UK. In de eerste twee landen is Pandora, een belangrijke concurrent van iTunes Radio, al actief. Het is nog niet bekend wanneer Nederlanders toegang krijgen tot Apple’s streamingdienst.

iTunes Radio is in de VS beschikbaar op iOS, OS X en Apple TV.
iTunes Radio is in de VS beschikbaar op iOS, OS X en Apple TV.

Met de verwachte uitrol aan het begin van 2014, is Apple waarschijnlijk eerder met het bedienen van de UK en Canada dan Pandora. Het uitrollen van een muziekdienst is volgens Bloomberg een traag proces, door zijn goede onderhandelingspositie zou Apple echter relatief snel deals kunnen sluiten met platenmaatschappijen.

Nieuwe speler: Beats Music
De markt voor streaming muziekdiensten krijgt er binnenkort een nieuwe speler bij. Koptelefoonmaker Beats Audio zal binnen enkele maanden een streamingdienst lanceren, dit zei Luke Wood, COO van Beats, in een interview met The Next Web. De focus zal bij Beats liggen op een hoge mate van personalisatie.
beatsiphone
Ondanks de vele nieuwe spelers in de markt, zullen Spotify en Deezer in Nederland voorlopig de meest gebruikte diensten blijven. Ook Beats Music zal in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar zijn.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  Wat heb je in nederland eigenlijk, ik ken alleen spotify en xbox music

 • Profielfoto
  Xcode

  iTunes Radio is al helemaal in het Nederlands vertaald, dus het is niet Apple die hier langzaam is maar externe (niet-innovatieve) partijen.

 • Profielfoto
  essiw

  @djneo, we hebben ook last.fm; verder weet ik er niet veel van af.

 • Profielfoto
  Ce

  Google Play Music is ook vanaf 1 oktober te beluisteren. Voor de rest vraag ik me echt af wat nou de echte “plus” is van iTunes Radio t.o.v. Spotify, Deezer, Google e.d.? Alle drie hebben ze ook “radio” stations maar kun je daarnaast ook onbeperkt op track, artiest, album of genre zoeken en luisteren, inclusief duizenden off line tracks voor het geval je onderweg jouw data abonnement niet te veel wilt belasten.
  Daarnaast is er in de VS nogal wat discussie over het maximale aantal “skips”.

  Van de Apple site:
  Can I skip Songs?

  Yes. You can skip six songs per station per hour. If the Skip Forward control appears dimmed and doesn’t respond, you have reached the maximum number of skips for that channel per hour.

 • Profielfoto
  Sosumi

  heeft OMT soms een kleine gekregen zie een beschuit met muisje balk.
  zo te zien is het een jongen gefeliciteerd met de kleine:)

 • Profielfoto
  ctxppc

  Gewoon met een Amerikaanse account aanmelden. :-p

  Het nadeel dat ik wel bij heb is dat ik automatische downloads niet heb en ook altijd moet uitloggen om iets te kopen. Oh… First World problems.