Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 oktober 2013
Leestijd: 1 minuut

‘iTunes Radio begin 2014 naar meer landen’

Met de uitrol van iOS 7 en iTunes 11.1 lanceerde Apple zijn nieuwe gratis streamingdienst iTunes Radio. Aan de hand van persoonlijke voorkeur en aankoophistorie in iTunes, schotelt de dienst gebruikers een doorlopende muziekmix voor. Momenteel is iTunes Radio alleen voor Amerikaanse iTunes-accounts beschikbaar.

Volgens Bloomberg zal Apple in het begin van 2014 additionele landen toegang geven tot de streaming muziekdienst. Het zou gaan om Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en de UK. In de eerste twee landen is Pandora, een belangrijke concurrent van iTunes Radio, al actief. Het is nog niet bekend wanneer Nederlanders toegang krijgen tot Apple’s streamingdienst.

iTunes Radio is in de VS beschikbaar op iOS, OS X en Apple TV.

Met de verwachte uitrol aan het begin van 2014, is Apple waarschijnlijk eerder met het bedienen van de UK en Canada dan Pandora. Het uitrollen van een muziekdienst is volgens Bloomberg een traag proces, door zijn goede onderhandelingspositie zou Apple echter relatief snel deals kunnen sluiten met platenmaatschappijen.

Nieuwe speler: Beats Music
De markt voor streaming muziekdiensten krijgt er binnenkort een nieuwe speler bij. Koptelefoonmaker Beats Audio zal binnen enkele maanden een streamingdienst lanceren, dit zei Luke Wood, COO van Beats, in een interview met The Next Web. De focus zal bij Beats liggen op een hoge mate van personalisatie.

Ondanks de vele nieuwe spelers in de markt, zullen Spotify en Deezer in Nederland voorlopig de meest gebruikte diensten blijven. Ook Beats Music zal in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.