Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 25 oktober 2013

iPhone 5C en 5S in Nederland te koop

Wederom stond er een lange rij voor de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam. Dit keer omdat de iPhone 5C en iPhone 5S in Nederland officieel in de verkoop gingen. De echte diehards waren er natuurlijk al voor naar Oberhausen geweest, of hadden zich tegen de hoofdprijs parallelle import toegeëigend.

Toch blijken er elk jaar genoeg early adopters te zijn, die bereid zijn de Hollandse herfstkou te trotseren. Dit keer om als één van de eersten hun telefoon te ontgrendelen met een vingerafdruk of om modieus hun toestelkleur aan te passen aan hun kleding.

Het populairste toestel blijkt vandaag de witte iPhone 5S te zijn, want die was in de loop van de dag uitverkocht. Goud en Space Grey (het nieuwe zwart) waren na driekwartier wachten nog wel beschikbaar.

De iPhone 5S is direct en via resellers te koop bij KPN (nu mét 4G), Vodafone, T-Mobile en Hi. Telfort is de enige provider die toestellen aanbiedt in combinatie met toestellease. de iPhone 5C is er nu verkrijgbaar, maar de iPhone 5S wordt nog verwacht. Veel mensen zullen overigens blij zijn dat KPN is afgestapt van toestellease. Het eigendom van het toestel wordt na de aankoop meteen overgedragen aan de klant.

Binnenkort komt OMT met de jaarlijkse iPhone-abonnementen vergelijker, waarin we naast de prijs ook de inhoudelijke verschillen van de abonnementen op een rij zetten zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

Reageer op artikel:
iPhone 5C en 5S in Nederland te koop
Sluiten