Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 oktober 2013

iPad mini met Retina Display aangekondigd

Op 23 oktober 2012 werd de kleinere versie van de iPad aangekondigd, de iPad mini was meteen een verkoopsucces. Nu, bijna een jaar later is het tijd voor een update. Dinsdagavond kondigde Phil Schiller de iPad mini met Retina Display aan, deze iPad heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels bij 326 pixels per inch.

Ondanks het kleine ontwerp zijn er geen compromissen gedaan aan de technische specificaties. Naast het Retina-scherm bevat de nieuwe iPad mini ook de allernieuwste A7-chip. Hierdoor is de iPad mini even krachtig als de iPad Air en is er ondersteuning voor 64-bits applicaties. De iPad mini met Retina Display is in november dan dit jaar verkrijgbaar vanaf € 389.

De tweede generatie iPad mini heeft een volwaardig Retina Display.

Spacegrijs is het nieuwe zwart
De nieuwe iPad mini is in tegenstelling tot de iPhone 5s niet leverbaar in een gouden kleur, spacegrijs en zilver zijn de kleuren waaruit gekozen kan worden. Er gingen de laatste tijd geruchten over een gouden iPad mini, deze bleken niet waar te zijn.

Verdere verbeteringen
De nieuwe mini heeft de beschikking over een volwaarde nieuwe A7-processor en M7-coprocessor die de bewegingsdetectie op zich neemt. Voor WiFi-ontvangst zijn er Multiple-In-Multiple-Out (MIMO) antennes, hiermee worden draadloze snelheden tot 300 Mbps mogelijk. Ook de FaceTime-camera aan de voorkant is verbeterd, door de grotere pixels is de beeldkwaliteit bij weinig licht verbeterd. De resolutie is hetzelfde gebleven.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De iPad mini met Retina Display is vanaf 1 november in Nederland verkrijgbaar. Het 16GB-model met Wi-Fi kost € 389, iets meer dan de eerste iPad mini, daar moest na de lancering € 329 voor betaald worden. Voor 4G-ondersteuning moet € 120 meer betaald worden.

De iPad mini met Retina-scherm is verkrijgbaar in spacegrijs en zilver/wit.

iPad mini zonder Retina blijft beschikbaar
De eerste generatie iPad mini blijft beschikbaar voor een gereduceerde prijs. Het basismodel van 16GB met Wi-Fi kan nu voor slechts € 289 aangeschaft worden. Hiermee is het de goedkoopste iPad ooit. Naast de iPad mini met Retina Display is er ook een iPad Air aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad mini met Retina Display aangekondigd
Sluiten