Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 8 oktober 2013

‘iPad 5 krijgt 64-bit processor en vingerafdrukscanner’

Traditioneel gezien zorgt Apple er altijd voor dat de nieuwe iPad-lineup precies op tijd voor het kerstseizoen gereed is. Dit zou betekenen dat de iPad 5 deze maand aangekondigd gaat worden. Eerder bleek uit diverse lekken al dat de iPad 5 een nieuw, smaller uiterlijk zal hebben dat enigszins op de iPad mini lijkt. Het schermformaat blijft 9,7 inch.

Volgens Chris Whitmore, analist bij Deutsche Bank en Wall Street Journal, krijgt de iPad 5 ook een 64-bit processor. De iPhone 5s was het eerste Apple-apparaat en tevens de eerste smartphone met een 64-bits kern aan boord. Volgens Whitmore zal de overschakeling naar 64-bit de deuren naar applicaties van desktopkwaliteit op de iPad openen.

Naast 64-bit, zijn er bij een doorgaans betrouwbare bron beelden opgedoken die er op wijzen dat de vingerafdrukscanner zoals aanwezig op de iPhone 5s ook zijn weg naar de iPad 5 zal vinden. De grootte van de uitsparing voor de home-knop lijkt op gelekte onderdelen iets af te wijken van die in de iPad 4. Dit wijst op ruimte voor een homeknop met vingerafdrukscanner.

Eerder gelekt: Achterkant iPad 5 in Space Grey.

Ook een iPad mini 2 wordt tegelijk met de aankondiging van de iPad 5 verwacht, naar verluidt zal de belangrijkste nieuwe feature van de iPad mini 2 een Retina Display zijn.

Reageer op artikel:
‘iPad 5 krijgt 64-bit processor en vingerafdrukscanner’
Sluiten