Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 oktober 2013

iMessage hapert sinds iOS 7; oplossing is eenvoudig

Gebruikers van iMessage hebben onder iOS 7 problemen met het sturen van berichten. Het lijkt alsof de dienst hapert, berichten blijven hangen en worden niet verzonden. Ook de SMS-fallback zou niet altijd probleemloos werken. Het probleem treft overigens niet alle gebruikers.

Zowel telefoons naar iOS 7 geüpdatet zijn als telefoons die standaard met iOS 7 geleverd werden, hebben last van dit probleem. Op het Apple Support Forum worden diverse meldingen van de haperende berichtendienst gemaakt. De oplossing blijkt erg eenvoudig, het resetten van de netwerkinstellingen van de iPhone lost het probleem op. De redactie heeft de werking van deze oplossing kunnen verifiëren. 

Het resetten van de netwerkinstellingen lost problemen met iMessage op.

Het resetten van de netwerkinstellingen kan door naar Instellen -> Algemeen te gaan, daar helemaal onderaan te kiezen voor ‘Stel opnieuw in’ en daar te kiezen voor ‘Herstel netwerkinstellingen’. Hierna zal de iPhone opnieuw opstarten en werkt iMessage weer als vanouds.

Een aandachtspunt na het resetten is het opnieuw verbinden met WiFi-netwerken. De lijst met reeds opgeslagen WiFi-toegangspunten waarmee automatisch verbinding gemaakt mag worden is na deze actie leeg.

Geplaagde dienst
Door de directe integratie in de berichten-app in iOS hebben minder technisch onderlegde gebruikers ongetwijfeld niet altijd door dat ze een iMessage en geen SMS sturen. Een feilloze integratie die helemaal ‘Des Apples’ is.

Ondanks de goede werking op iOS, wordt iMessage al tijden geplaagd door synchronisatieproblemen op de Mac. Sinds OS X 10.8 Mountain Lion is iMessage ook beschikbaar voor Mac-gebruikers. Bij de synchronisatie tussen deze iOS en OS X gaat het vaak fout, berichten worden in verkeerde volgorde weergegeven of komen erg laat aan. Apple heeft al diverse pogingen gedaan om dit op te lossen, toch bestaan de klachten nog steeds.

Reageer op artikel:
iMessage hapert sinds iOS 7; oplossing is eenvoudig
Sluiten