Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 oktober 2013

Vingerafdrukscanner HTC slaat plank mis

Enkele weken geleden onthulde Apple de iPhone 5s, de eerste breed verkrijgbare smartphone met een vingerafdrukscanner. HTC bracht vandaag de HTC One Max uit, een phablet die ook uitgerust is met een vingerafdrukscanner. HTC kiest hierbij voor een andere implementatie dan Apple.

Bij de iPhone 5s zit de vingerafdrukscanner in de homeknop verwerkt. Bij de HTC One Max is de vingerafdrukscanner op de achterkant geplaatst en duidelijk zichtbaar. Waar het bij de iPhone genoeg is om te vinger op de homeknop te leggen, moet bij de HTC de vinger over de scanner geveegd worden.
In een review omschrijft AndroidCentral de vingerafdruk als een twijfelachtige feature. De plaatsing op de achterkant doet afbreuk aan het strakke ontwerp van de One Max. Met een formaat van 5,9-inch is de One Max geen telefoon om met één hand vast te houden, terwijl een vingerafdrukscanner op de achterkant hier juist wel om vraagt.

Ook The Verge is niet enthousiast en omschrijft de vingerafdrukscanner als frustrerend en onhandig. De scanner blijkt alleen vanuit het lockscreen te werken en kan de telefoon niet uit stand-by halen.

Alleen de functie om meteen na het scannen van een vinger een app te laten openen kan op positief commentaar rekenen. Het is daarbij handig dat aan iedere vinger een app toegewezen kan worden. Voorlopig lijkt de implementatie van Apple echter aan de winnende hand en slaat HTC de plank mis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vingerafdrukscanner HTC slaat plank mis
Sluiten