Google-topman noemt Android veiliger dan iOS, wordt uitgelachen door publiek

Door: Koen van Tongeren - 23 reacties

Google’s Eric Schmidt was deze week te gast voor een tweegesprek op een congres van onderzoeksbureau Gartner. Doorgaans hoeft een hoge pief op zulke congressen weinig kritische geluiden te verwachten, maar dat pakte voor Schmidt anders uit. Niet zijn gesprekspartner maar het publiek maakte het de Google topman knap moeilijk.

Gartner-analist David Willis hield Google’s Bestuursvoorzitter en voormalig CEO voor dat Android bij gebruikers niet bekend staat als een bijzonder veilig platform. Als antwoord daarop kreeg hij te horen dat het tegendeel waar is. “Android is veiliger dan de iPhone”, aldus Schmidt. Nog voor Willis hier een pittige vervolgvraag op kon stellen maakte het publiek al gehakt van Schmidt’s opmerking. Met hoongelach werd hij er aan herinnerd dat volgens de meest-recente cijfers bijna 80% van alle malware voor mobiele platforms via Android verspreid wordt, versus 0,7% waar iOS voor verantwoordelijk is.

Willis gaf Schmidt de gelegenheid om zijn bewering te onderbouwen, met feiten. Dat gebeurde met de boodschap dat Android meer dan een miljard gebruikers heeft en gebouwd is om nog jaren mee te gaan. Daarom zou er volgens Schmidt uitgebreid getest zijn op veiligheid.

Aan het eind van het 45-minuten durende gesprek vatte Willis het gesprek als volgt samen: “Ik heb voornamelijk gehoord dat Android veiliger is dan de iPhone.”. Schmidt leek zijn toon inmiddels wat gematigd te hebben en reageerde met: “Android is heel veilig.” Ook deze opmerking werkte op de lachspieren van het publiek. In een laatste poging het publiek voor zich te winnen beloofde Schmidt: “Jullie zullen gelukkiger worden van Gmail, Chrome en Android dan jullie je kunnen voorstellen.”, maar helaas ook hiermee kreeg hij de lachers niet op zíjn hand, ook al werd er wel hartelijk gelachen om zijn uitsmijter.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Sambalbitch

  Zijn dr filmpjes van ??

 • Profielfoto
  Peter Smitshuyzen

  Leuk geprobeerd kom over een paar jaar nog eens terug zou ik zeggen;-)

 • Profielfoto
  Peter Smitshuyzen

  Als jet op beeld staat is jet misschien leuk voor Samsung kunnen ze zich ook weer belachelijk maken:-)

 • Profielfoto
  1984
 • Profielfoto
  iPredict

  Schattig om te zeggen met al die malware voor android, de “trusted sources” als Play Store waar alleen met terugwerkende kracht malicious apps uit worden gehaald, de lack of hardware encryption en met een foto kraakbare face recognition xD

 • Profielfoto
  sunapple

  Een beetje humor is nooit verkeerd bij doorgaans serieuze topmannen natuurlijk..

 • Profielfoto
  Sciron

  ”Jullie zullen gelukkiger worden van Gmail, Chrome en Android dan jullie je kunnen voorstellen.”, maar helaas ook hiermee kreeg hij de lachers niet op zíjn hand.

  Juist wel toch?

 • Profielfoto
  exilim
 • Profielfoto
  essiw

  @1984, heel grappig… trol…

  @exilim, bedankt voor het echte filmpje

 • Profielfoto
  recoiller

  @1984:
  Ik begrijp wel waarom ze je hier vaak irritant vinden.

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  recoiller op 08 oktober 2013
  @1984:
  Ik begrijp wel waarom ze je hier vaak irritant vinden.

  Die gast heeft gewoon een schroefje loszitten. Een samsung schroefje natuurlijk.

 • Profielfoto
  maconly

  google is een baggerbedrijf.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Eric Schmidt heeft ook z’n eigen reality distortion field. Schijnt vaker voor te komen onder CEO’s…

 • Profielfoto
  CorMac

  Vond het lachen nogal meevallen hoor, zo erg was het ook weer niet. Maar het blijft natuurlijk lulkoek van de Google topman.

 • Profielfoto
  1984

  Google-topman noemt Android veiliger dan iOS, wordt uitgelachen door publiek

  http://www.gartnereventsondemand.com/ oordeel zelf en om wat tijd te besparen ga naar 46 min (eventueel “Eric Schmidt” invoeren)

 • Profielfoto
  essiw

  ^of je kan gewoon de link van exilim volgen die wel naar een juist filmpje linkte, die duurt maar 2 minuten. Ik geef je gelijk met dat dit artikel het zwaar overdrijft, ik hoor vaag wat gelach bij die uitspraak, maar daar blijft het bij. De uitspraak van hem blijft achterlijk natuurlijk.

 • Profielfoto
  Mendoza

  Waar is dat hoongelach te horen?

 • Profielfoto
  MacMartino

  Uh, hebben ze dat ‘hoongelach’ eruit gefilterd?
  Ik hoor bijna niks van dat hoongelach op YouTube ?!

 • Profielfoto
  MacMartino

  Nee, hij zweet echt peentjes zeg -NOT- zoals het artikel doet vermoeden.

 • Profielfoto
  nicj56

  Geniaal, dat die dat durft te zeggen…

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Koen doet zijn titel als de joseph goebbels van Onemorething weer eer aan. Ook nu klopt er weer niks aan van dit artikel. Een enkele gelach is niet hetzelfde als uitgelachen worden. De fanboys nemen dit soort propaganda weer voor waarheid aan zoals de duitsers dat ook deden…

 • Profielfoto
  mmww

  Android 4.1/4.3 is niet meer onveilig. Oudere versies zou ik niet meer gebruiken. Android is zijn hobby stadium allang gepasseerd. Blijft alleen bagger dat Android door elke fabrikant anders wordt geïmplementeerd en er daardoor steeds anders uitziet. Alleen de Google Nexus is echt 100% Android en het meest veilig.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Eric Schmidt heeft ook z\’n eigen reality distortion field. Schijnt vaker voor te komen onder CEO\’s…

  Alleen bij de CEO van een IT c.q. elektronica bedrijf. Dat komt door al die EM straling.