Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 oktober 2013

Google-topman noemt Android veiliger dan iOS, wordt uitgelachen door publiek

Google’s Eric Schmidt was deze week te gast voor een tweegesprek op een congres van onderzoeksbureau Gartner. Doorgaans hoeft een hoge pief op zulke congressen weinig kritische geluiden te verwachten, maar dat pakte voor Schmidt anders uit. Niet zijn gesprekspartner maar het publiek maakte het de Google topman knap moeilijk.

Gartner-analist David Willis hield Google’s Bestuursvoorzitter en voormalig CEO voor dat Android bij gebruikers niet bekend staat als een bijzonder veilig platform. Als antwoord daarop kreeg hij te horen dat het tegendeel waar is. “Android is veiliger dan de iPhone”, aldus Schmidt. Nog voor Willis hier een pittige vervolgvraag op kon stellen maakte het publiek al gehakt van Schmidt’s opmerking. Met hoongelach werd hij er aan herinnerd dat volgens de meest-recente cijfers bijna 80% van alle malware voor mobiele platforms via Android verspreid wordt, versus 0,7% waar iOS voor verantwoordelijk is.

Willis gaf Schmidt de gelegenheid om zijn bewering te onderbouwen, met feiten. Dat gebeurde met de boodschap dat Android meer dan een miljard gebruikers heeft en gebouwd is om nog jaren mee te gaan. Daarom zou er volgens Schmidt uitgebreid getest zijn op veiligheid.

Aan het eind van het 45-minuten durende gesprek vatte Willis het gesprek als volgt samen: “Ik heb voornamelijk gehoord dat Android veiliger is dan de iPhone.”. Schmidt leek zijn toon inmiddels wat gematigd te hebben en reageerde met: “Android is heel veilig.” Ook deze opmerking werkte op de lachspieren van het publiek. In een laatste poging het publiek voor zich te winnen beloofde Schmidt: “Jullie zullen gelukkiger worden van Gmail, Chrome en Android dan jullie je kunnen voorstellen.”, maar helaas ook hiermee kreeg hij de lachers niet op zíjn hand, ook al werd er wel hartelijk gelachen om zijn uitsmijter.

Reageer op artikel:
Google-topman noemt Android veiliger dan iOS, wordt uitgelachen door publiek
Sluiten