Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 oktober 2013
Leestijd: 2 minuten

Foto van Logitech iPhone-gamepad gelekt

Tijdens WWDC dit jaar werd al even melding gemaakt van ondersteuning voor gamepads in iOS 7. Combineer dat met de ‘Console Level Graphics’ van de iPhone 5s en het is duidelijk dat Apple de stap richting het veroveren van de gamemarkt aan het maken is. Niet als spelfabrikant, maar met de iDevices als consoles.

De eerste fabrikant die daarbij aansluit is Logitech, het Zwitserse bedrijf gaat een gamepad voor de iPhone maken. Eerder plaatste Logitech al een teaser op Facebook waarmee de komst van de controller bevestigd werd. De iPhone-gamepad is een behuizing met hardwarematige knoppen waar de iPhone in geplaatst kan worden. Via het doorgaans betrouwbare EVleaks is nu een foto van de gamepad gelekt.

Logitech Gamepad voor iPhone [via @evleaks]
Aan de achterkant valt de uitsparing voor de camera op, mogelijk is deze gemaakt om ondersteuning voor augmented reality te bieden. Logitech is waarschijnlijk niet het enige bedrijf dat een gamecontroller voor de iPhone gaat maken, er worden ook andere, standalone modellen verwacht.

Ondersteuning in games
De eerste games die ondersteuning voor een gamepad hebben, zijn inmiddels uitgebracht. Onder andere Walking Dead (gratis) en Bastion (€ 4,99) bieden ondersteuning voor gamepads. Het zou goed mogelijk zijn dat de gamepads  tijdens het eerstvolgende Apple-event officieel aangekondigd worden.

Something missing? Logitech heeft er wel een oplossing voor.

Kille moord op (draagbare) consoles?
Overbekende casual games als Angry Birds laten zien dat het OS en de hardware zich prima lenen voor gaming. Met de toevoeging van hardwarematige knoppen kunnen ook titels die voorheen alleen op Playstation Vita of Nintendo DS aangeboden werden naar iOS gebracht worden.

De miljoenen iTunes-accounts zijn er, de grafische power is er en de controllers komen eraan. Moeten fabrikanten van draagbare consoles zich nu écht zorgen gaan maken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foto van Logitech iPhone-gamepad gelekt
Sluiten