Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 oktober 2013
Leestijd: 1 minuut

OS X 10.9 Mavericks; gratis update voor iedere Mac-gebruiker

Apple heeft dinsdagavond de definitieve versie van OS X 10.9 Mavericks aangekondigd. Eerder deze week kwam de definitieve Golden Master al beschikbaar voor ontwikkelaars. Alle Macs die OS X 10.8 Mountain Lion kunnen draaien, updaten gratis naar OS X 10.9 Mavericks.

Ook gebruikers die nog OS X 10.6.8 Snow Leopard of 10.7 Lion draaien, kunnen via de Mac App Store gratis updaten. Het is de eerste keer dat Apple nieuwe OS X-versies gratis maakt, voorheen moest voor een nieuwe OS X-versie een klein bedrag betaald worden. 

OS X 10.9 Mavericks staat inmiddels in de Mac App Store klaar om geïnstalleerd te worden.

In de nieuwe versie van OS X neemt Apple een aantal apps uit iOS over. Apple Maps en iBooks hebben hun weg naar OS X gevonden. Ook heeft Safari ondersteuning voor pushnotificaties gekregen, een feature die veel potentie heeft als RSS-vervanger.

OS X Mavericks brengt vele nieuwe features en verbeteringen.

Andere interessante features in OS X 10.9 Mavericks zijn vergaande verbeteringen op het gebied van energieverbruik, tabbladen in Finder en verbeterde ondersteuning voor dualscreen waarbij een tweede scherm ook via Airplay aangestuurd kan worden. Als laatste is iCloud Keychain het vermelden waard, deze centrale opslag voor wachtwoorden en andere gegevens zorgt dat alle wachtwoorden van een gebruiker op al zijn iOS- en OS X-apparaten beschikbaar zijn.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OS X 10.9 Mavericks; gratis update voor iedere Mac-gebruiker
Sluiten