Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 oktober 2013
Leestijd: 1 minuut

Groen licht voor Apple Campus 2

Nadat Apple begin deze maand de uiteindelijke plannen voor een nieuwe campus in Cupertino presenteerde moest de gemeenteraad gisteren beslissen of het project door mocht gaan of niet. De uitslag was unaniem en niet verrassend; de volledige raad stemde in met het plan.

Apple heeft nu officieel toestemming om de 71 hectaren grond te bebouwen, die het bedrijf in november 2010 kocht van HP. De bestaande gebouwen, parkeerplaatsen en groenvoorzieningen moeten plaats maken voor een gigantisch cirkelvormig hoofdkantoor, R&D-gebouwen, parkeergarages boven- en ondergronds, een ondergronds theater, een fitnesscentrum en vooral; heel veel groen.

De goedkeuring voor de bouw van Apple’s hoofdkantoor door de gemeente Cupertino komt niet als een verrassing. Het bedrijf is nu al de grootste belastingbetaler in de gemeente en zal naar eigen zeggen twee keer zoveel moeten gaan betalen aan lokale belastingen, zodra de campus klaar is. Daarbij beloofde Apple om 60 miljoen dollar te investeren in de openbare infrastructuur van Cupertino, bij goedkeuring van de plannen.

Vanavond maakt de Gemeente Cupertino op een persbijeenkomst officieel bekend dat er een overeenkomst gesloten is met Apple. Wat deze precies inhoudt wordt op 19 november bekend. Daarna zal snel begonnen worden met de bouw, want in 2016 wil Apple zijn medewerkers kunnen huisvesten op Campus 2.

Op het terrein wordt nu al hard gewerkt aan het slopen van bestaande kantoren. Ook zijn bomen gerooid en gedeeltelijk opgeslagen om later weer teruggeplaatst te worden. Kort na het bekendmaken van de plannen in 2011 bezocht OMT het terrein al voor deel twee van een toeristische tour door Silicon Valley.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groen licht voor Apple Campus 2
Sluiten