Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 15 oktober 2013

CEO Burberry nieuwe retailbaas Apple

Na het vertrek van Ron Johnson als Senior Vice President Retail had Apple moeite om een geschikte vervanger te vinden. John Browett hield het slechts een paar maanden vol, waarna VP’s McDougal en Bean op ‘de winkel’ moesten passen.

Nu heeft Apple een nieuwe topvrouw gevonden in de persoon van Angela Ahrendts, de huidige CEO van het modehuis Burberry. In het voorjaar van 2014 zal ze de overstap van modebaas naar Senoir Vice President Retail bij Apple maken.

Naast de fysieke winkels krijgt Ahrendts ook de Online Apple Stores onder haar hoede. Ahrendts zegt in een persverklaring dat ze zich verheugt op deze nieuw gecreëerde positie en op het verrijken van de consumentenervaring on- en offline. Cook voegt eraan toe dat Ahrends de waarden van Apple en focus op innovatie deelt met de rest van het bedrijf en dat ze een uitmuntend leider is.

Een maand geleden kwam al een flirt tussen Burberry en Apple naar buiten. Het modehuis maakte toen bekend dat de presentatie van de lente 2014-collectie vastgelegd zou worden met iPhone 5s-toestellen.

Voor wie Angela Ahrendts beter wilt leren kennen; in april gaf ze een TED talk in Hollywood waarbij ze refereerde aan een grote transitie in haar leven waar ze (toen) nog niet over mocht praten…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CEO Burberry nieuwe retailbaas Apple
Sluiten