Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 oktober 2013
Leestijd: 1 minuut

Belgen starten actie om 4G op iPhone

Net als in Nederland, zijn telecomproviders in België al enige tijd bezig met het uitrollen van 4G-netwerken. In Nederland kunnen eigenaren van een iPhone 5, 5c en 5s al op een steeds groter wordend aantal plaatsen genieten van 4G. In België lijkt het echter niet zo op te schieten met 4G.

Voordat een 4G-netwerk op een iPhone gebruikt kan worden, moet Apple dit certificeren. Dit proces ging in Nederland voortvarend, in België heeft alleen provider Mobistar een certificering voor zijn vooralsnog beperkte 4G-netwerk. BASE en Belgacom hebben ook 4G-dekking, maar lijken het niet met Apple eens te worden over goedkeuring. Een aantal Belgen zijn dit zat en hopen door middel van een actie op Facebook Apple in beweging te brengen.

De actie kopt “Apple: we want to use 4G – LTE on our iPhones.”

In de pagina-omschrijvingen lezen we dat de Belgische providers BASE en Proximus Apple al enige tijd proberen te overtuigen de iPhone toe te laten op hun 4G-netwerken. De precieze reden waarom dit nog niet gebeurt is blijft onduidelijk.

De beheerders van de pagina hopen Apple te overtuigen. Ze zeggen alle likes te gaan printen en deze persoonlijk in Cupertino langs te gaan brengen. “Omdat wij in de kracht van de community geloven” – aldus de beheerders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgen starten actie om 4G op iPhone
Sluiten