Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 oktober 2013

Apple neemt televisie-expert met ‘grootse plannen’ aan

Apple heeft televisie-expert Jean-François Mulé aangenomen. Hij was voorheen topman van de ontwikkelafdeling van CableLabs, een R&D-bedrijf dat veel in opdracht van kabelbedrijven werkt. Op zijn LinkedIn-profiel meldt Mulé dat hij aan een project gaat werken dat ‘iets groots’ omvat.

Het nieuws brak vandaag via Multichannel, dat meldt dat Apple en Mulé niet bereikbaar waren voor commentaar. Het laat zich echter raden dat dit de volgende zet is in het werk maken van de hobby die Apple TV heet. Mulé is sinds vorige maand in dienst van Apple en omschrijft het project waar hij aan werkt op LinkedIn als “challenged, inspired and part of something big.”

Er gaan al maanden geruchten dat Apple bezig is met het maken van een eigen TV. Deze worden versterkt door de overname van video-ontdeksite Matcha.tv in augustus van dit jaar. Externe partijen investeren inmiddels ook in het Apple TV-platform, zo bracht VEVO recent een uitgebreide Apple TV-app uit die goed ontvangen werd door consumenten.

Toch hoeft dit alles niet te betekenen dat Apple ook echt een complete eigen TV gaat uitbrengen. Diverse analisten zijn er van overtuigt dat Apple het bij een settopbox zal houden, waarbij het kabelbedrijven door middel van een eigen contentdienst zal omzeilen. Wat het ook mag worden, met Jean-François Mulé is het bedrijf uit Cupertino een expert op het gebied van TV rijker.

Reageer op artikel:
Apple neemt televisie-expert met ‘grootse plannen’ aan
Sluiten