Apple neemt televisie-expert met ‘grootse plannen’ aan

21 reacties

Apple heeft televisie-expert Jean-François Mulé aangenomen. Hij was voorheen topman van de ontwikkelafdeling van CableLabs, een R&D-bedrijf dat veel in opdracht van kabelbedrijven werkt. Op zijn LinkedIn-profiel meldt Mulé dat hij aan een project gaat werken dat ‘iets groots’ omvat.

Het nieuws brak vandaag via Multichannel, dat meldt dat Apple en Mulé niet bereikbaar waren voor commentaar. Het laat zich echter raden dat dit de volgende zet is in het werk maken van de hobby die Apple TV heet. Mulé is sinds vorige maand in dienst van Apple en omschrijft het project waar hij aan werkt op LinkedIn als “challenged, inspired and part of something big.”
Apple TV
Er gaan al maanden geruchten dat Apple bezig is met het maken van een eigen TV. Deze worden versterkt door de overname van video-ontdeksite Matcha.tv in augustus van dit jaar. Externe partijen investeren inmiddels ook in het Apple TV-platform, zo bracht VEVO recent een uitgebreide Apple TV-app uit die goed ontvangen werd door consumenten.

Toch hoeft dit alles niet te betekenen dat Apple ook echt een complete eigen TV gaat uitbrengen. Diverse analisten zijn er van overtuigt dat Apple het bij een settopbox zal houden, waarbij het kabelbedrijven door middel van een eigen contentdienst zal omzeilen. Wat het ook mag worden, met Jean-François Mulé is het bedrijf uit Cupertino een expert op het gebied van TV rijker.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Hydræ

  Met grootse plannen, zo zo dat klinkt spannend. Ben benieuwd, nu wordt de ATV nog voornamelijk als AirPlay device gebruikt.

 • Profielfoto
  Xcode

  ‘Can’t innovate anymore, my ass’ – Phil Schiller

  Samsung heeft laten zien hoe het niet moet met hun Galaxy Gear smartwatch. Apple is nu aan zet. En daarna de televisie opnieuw uitvinden. Ben benieuwd.:smile:

 • Profielfoto
  Cees Jol

  @xcode de galaxy gear is een pebble maar dan iets duurder en er staat samsung op.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  “Het nieuws brak”???
  Brak uit? Brak door? Brak water?
  Ik wil geen Trabant zijn, maar dit is wel heel raar vertaald…

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  “Het nieuws brak”???
  Brak uit? Brak door? Brak water?
  Ik wil geen Trabant zijn, maar dit is wel heel raar vertaald…

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  “Het nieuws brak”???
  Brak uit? Brak door? Brak water?
  Ik wil geen Trabant zijn, maar dit is wel heel raar vertaald…

 • Profielfoto
  Joranbusscher

  @zerk en dat was bijzonder dat je het 3x moest mededelen?

 • Profielfoto
  Appletosh

  Ben benieuwd wat hier uit gaat komen of waar het op gaat lijken

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Vraag me af of er ook een 3D functie in kom. Ik hoop van wel!

 • Profielfoto
  polansky

  Met televisie en consumentenelectronicaboeren loopt het altijd slecht af.

  – Philips
  – Sony
  – Toshiba
  – Loewe (onlangs failliet)

  Allemaal noodlijdend op het gebied van consumentenelectronica.

  Binnenkort kunnen we daar Apple bijschrijven…. Kijk nu eens echt naar wat ze het laatste jaar hebben gepresteerd. Een lachertje van een update voor de iPhone 5, geen nieuwe iPads, en de nieuwe Macbooks en Pro moeten we nog steeds op wachten.

  Dit moet geen trend van Apple gaan worden, want dan haakt een grote groep snel af.

 • Profielfoto
  Niels

  Binnenkort kunnen we daar Apple bijschrijven…. Kijk nu eens echt naar wat ze het laatste jaar hebben gepresteerd. Een lachertje van een update voor de iPhone 5, geen nieuwe iPads, en de nieuwe Macbooks en Pro moeten we nog steeds op wachten.

  Inderdaad hebben veel consumenten electronica bedrijven het zwaar. Ik vind dat Apple met slechts een focus op een paar hele goede producten de juiste strategie volgt. En ik zie niet in waarom het iPhone / iPad succes zou stoppen.

  De gemiddelde consument (is de grote groep waaraan verdiend wordt) volgt altijd langzamer en eist minder heftige innovaties. Ik denk dat die groep nog steeds tevreden is met de huidige lijn aan modellen.

  Of zit ik er naast?

 • Profielfoto
  Niels

  Oh en ik denk dat een settopbox de juiste stap is, want volgens mij hebben veel huishoudens al een goed TV scherm in huis.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Mocht Apple zelf een tv-toestel op de markt brengen, dan zouden ze technisch niet verschillen met bestaande toestellen of technologieën.

  Het gaat Apple dus niet om de toestellen, maar wel om de “content”. Zoals ze vandaag muziek verkopen via iTunes – en daar goed aan verdienen. Dat bakje is gewoon een hulpmiddel om de massa sneller over de streep te trekken.

 • Profielfoto
  Di May

  Het Apple (TV)-scherm bestaat al lang, ook al wordt het voorlopig nog voornamelijk als computerscherm gebruikt.

  En een paar grotere formaten op de markt brengen is een makkie.
  Zie je het succes van de eenvoud van de strategie ?

 • Profielfoto
  essiw

  Ik neem aan dat ze er ook gewoon een scherm bij maken, zo moeilijk is die verandering van computerscherm naar TV ook weer niet lijkt mij, hopelijk stoppen ze er wel de standaard aansluiting in, zodat je ook nog je nintendo/PS/Xbox er aan kan hangen.

 • Profielfoto
  pippen2

  Alleen een TV scherm op de markt brengen is niet “iets groots”. Het gaat om de content. Volgens mij wil Apple de concurrentie aan gaan met de kabelproviders en een volwaardig aanbod bieden van live- en on-demaind aanbod. Dus: Apple als IP-provider.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Alleen een TV scherm op de markt brengen is niet “iets groots”. Het gaat om de content. Volgens mij wil Apple de concurrentie aan gaan met de kabelproviders en een volwaardig aanbod bieden van live- en on-demaind aanbod. Dus: Apple als IP-provider.

  Kan het dat ik ooit ergens heb gehoord dat Steve Jobs een mobiele provider wou starten?

 • Profielfoto
  eagle1972

  Een Apple TV met FaceTime geïntegreerd heeft wel iets.

  Ben benieuwd wat het gaat worden.

 • Profielfoto
  Planetearth

  Jawel de Apple TV 2 is natuurlijk een mooi device als je er XBMC opzet. Lekker streamen. Werkt super. Voeg hieraan nog wat extra content aan toe. Toedeloe kabelaars van Nederland

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple kan geen revolutionaire TV hardware maken zonder componenten in te kopen bij de standaard componentboeren. Het maken van een eigen TV toestel geeft Apple hooguit 3 maanden een uniek apparaat. En daarna wordt het op specs en prijs weer overtroffen door bedrijven die nu actief zijn in de TV industrie.

  Aan TV hardware zal Apple weinig verdienen. Maar aan het bieden van een platform voor de content en de distributie wel. De toekomst voor TV zit m in content en het overal waar je bent kunnen kijken naar die content. En de apparaten daarvoor bezitten we allemaal al.

  De makkelijkste weg voor Apple is dan de huidige AppleTV voorzien van apps zoals de BBC en Netflix app’s. Hoe netflix en de BBC apps werken is het ultieme voorbeeld. De Apple TV als etalage voor wat zenders te bieden hebben in de vorm van een a la cart of all you can eat aanbod.

 • Profielfoto
  TLM

  @polansky, bij ons noemen ze dat een azijnpisser