Apple koopt persoonlijke assistent-app Cue

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Apple is wederom op overnamepad geweest. De iPhone-maker heeft de app en het gelijkname bedrijf Cue overgenomen. Cue is een persoonlijke assistent die gegeven put uit de agenda, mail en sociale netwerken van de gebruiker. Het overnamebedrag ligt tussen de 40 en 60 miljoen dollar.

De werking van Cue laat zich omschrijven als een combinatie van Siri, Google Now en het berichtencentrum uit iOS 7. Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat de technologie achter Cue gebruikt zal worden voor de verbetering van Siri of het berichtencentrum. Door de overname is de Cue-app uit de App Store gehaald en de website van het bedrijf afgesloten.

Cue lijkt enigszins op het berichtencentrum van iOS 7.
Cue lijkt enigszins op het berichtencentrum van iOS 7.

Sinds iOS 7 heeft het berichtencentrum een nieuwe indeling. In het tabblad ‘vandaag’ wordt in woorden uiteengezet welke activiteiten de gebruiker die dag op de agenda heeft staan. Momenteel wordt dit samengesteld aan de hand van de agenda en de locatie van de gebruiker. Het is mogelijk dat door integratie van de technologie achter Cue ook andere data als bron kan gaan dienen.

 

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Hydræ

  Eddie zag dat het goed was.:smile:

 • Profielfoto
  bartvdv

  Het onnodig uit de markt halen van concurrenten. Je zou haast gaan denken dat Apple het niet meer aankan.

 • Profielfoto
  Diastro

  Ja tuurlijk Bart, of het selectief binnenhengelen van toptalent om eigen software nog beter te maken. Het is maar hoe je het bekijkt!

 • Profielfoto
  bartvdv

  Toptalent binnenhalen à 50 miljoen dollar ?

  Een programmeur bij Apple verdient ongeveer 110.000 euro per jaar. Daarvoor kunnen ze dus een 400-tal programmeurs gedurende een vol jaar mee aan het werk zetten. Het is maar hoe je het bekijkt.

  Maar het is een tactiek zoals een andere.

 • Profielfoto
  Kobes

  Tuurlijk Bart. De code die mee is gekomen is niets waard. Alleen de programmeurs zijn waardevol.
  Wow, waarde en talent inkopen vertalen naar onkunde, als dat waar is, is er geen enkel bedrijf meer dat nog toekomst heeft.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Wie spreekt er over onkunde ? Ik schrijf net dat het een tactiek is als een andere – een bedrijf opkopen. Ik stel me alleen vragen naar het waarom, alsof Apple zelf de kunde niet in huis zou hebben. Is men misschien bang voor Google ? En wil men vermijden dat Google op het idee komt Cue te kopen ?

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Het Apple-maps debacle is het bewijs dat Apple bepaalde zaken niet zo goed kan. Ze zijn goed wat het OS betreft en enkele programma’s, (hoewel Logic en File Maker oorspronkelijk niet van Apple zijn) maar op een bepaald gebied missen ze toch echt de nodige expertise. Dat kun je verbeteren door andere bedrijven over te nemen of het personeel te lokken.

  En 50 miljoen is peanuts als je meer dan 100 miljard aan cash hebt.
  En verder kun je ‘cue’ nauwelijks een concurrent noemen.

 • Profielfoto
  JoelCoster

  filemaker is nog steeds niet van apple hoor

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben benieuwd wanneer en vooral HOE we de vruchten gaan kunnen plukken van de ze overname.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  filemaker is nog steeds niet van apple hoor

  Filemaker is van Filemaker inc. (voorheen Claris) en is een subsidiary (dochter bedrijf) van Apple. Wat dus betekent dat Apple geheel of gedeeltelijk eigenaar is.