Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 oktober 2013

Apple koopt persoonlijke assistent-app Cue

Apple is wederom op overnamepad geweest. De iPhone-maker heeft de app en het gelijkname bedrijf Cue overgenomen. Cue is een persoonlijke assistent die gegeven put uit de agenda, mail en sociale netwerken van de gebruiker. Het overnamebedrag ligt tussen de 40 en 60 miljoen dollar.

De werking van Cue laat zich omschrijven als een combinatie van Siri, Google Now en het berichtencentrum uit iOS 7. Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat de technologie achter Cue gebruikt zal worden voor de verbetering van Siri of het berichtencentrum. Door de overname is de Cue-app uit de App Store gehaald en de website van het bedrijf afgesloten.

Cue lijkt enigszins op het berichtencentrum van iOS 7.

Sinds iOS 7 heeft het berichtencentrum een nieuwe indeling. In het tabblad ‘vandaag’ wordt in woorden uiteengezet welke activiteiten de gebruiker die dag op de agenda heeft staan. Momenteel wordt dit samengesteld aan de hand van de agenda en de locatie van de gebruiker. Het is mogelijk dat door integratie van de technologie achter Cue ook andere data als bron kan gaan dienen.

 

Reageer op artikel:
Apple koopt persoonlijke assistent-app Cue
Sluiten