Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 oktober 2013

Apple geeft 4,5 miljard uit aan innovatie

Goed nieuws voor iedereen die Apple graag ziet innoveren. Dit jaar is het bedrag dat de iPhone-maker heeft uitgegeven aan R&D fors gestegen. R&D staat voor Research & Development, de bedrijfstak die verantwoordelijk is voor onder andere nieuwe productinnovaties.

De R&D-uitgaven bereikten dit jaar een hoogtepunt van 4,5 miljard dollar (3,3 miljard euro), in 2012 werd 3,3 miljard dollar (2,4 miljard euro) uitgeven aan R&D. Dit komt neer op een stijging van 32%. In een toelichting op de cijfers schrijft Apple dat de kosten voornamelijk zijn gestegen door extra personeel dat nodig is om de innovatieafdeling uit te breiden. 

Overzicht van Apple’s operationele kosten in 2013.

Ondanks de flink opgelopen R&D-kosten, worden er ook meer producten verkocht. Hierdoor blijft de verhouding tussen totale netto verkoopopbrengst en R&D-kosten vrijwel gelijk, vorig jaar was deze 2%, dit jaar 3%. Verdere investeringen in de innovatieafdeling en nieuwe producten worden als laatste alvast min of meer aangekondigd:

The Company continues to believe that focused investments in R&D are critical to its future growth and competitive position in the marketplace and are directly related to timely development of new and enhanced products that are central to the Company’s core business strategy. As such, the Company expects to make further investments in R&D to remain competitive.

Via: Apple’s K10 filing (vanaf pagina 33)

Reageer op artikel:
Apple geeft 4,5 miljard uit aan innovatie
Sluiten