Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 oktober 2013

Apple-evenement vanaf 18:30 uur vanavond; Alle verwachtingen op een rij

Vanavond is het zo ver. Tim Cook en andere hoge heren van Apple presenteren tijdens een special event een aantal nieuwe producten. Er is de laatste veel gelekt en menig analist heeft een duit in het verwachtingen-zakje gedaan. Wij blikken alvast vooruit, van waarschijnlijk tot ‘in your dreams.’ Wat gaat Apple wel en niet aankondigen? Een overzicht.

Wie, wat, waar, livestream?

Het Apple-evenement begint om 19:00 Nederlandse tijd. Vanaf 18:30 uur zenden wij in een speciale editie van OMT LIVE al een live verslag uit met de laatste peilingen, interessante gasten en meer. Vanaf 19:00 uur zullen we de livestream die vanuit Apple komt meteen doorzetten. Je hoeft niets te missen.

Zeer waarschijnlijk / Zeker

Onder zekerheidjes verstaan wij producten die we zeer waarschijnlijk gaan zien. Onder ieder item staat tevens omschreven waarom deze vrijwel zeker is en wat ervan te verwachten is.

iPad 5; eerste 64 bit-tablet

Dat Apple nieuwe iPads gaat aankondigen is zeker. De iPad 5 zal een nieuw ontwerp hebben, dat lijkt op dat van de iPad mini. De iPad 5 zal een nieuwe, snellere chip hebben die waarschijnlijk een uitgebreide variant is op die uit de iPhone 5s. Met deze A7(X)-chip zou de iPad 5 de snelste en eerste 64 bit-tablet in de markt worden. Een gouden versie wordt niet verwacht, een vingerafdrukscanner is mogelijkheid.

iPad mini 2; met Retina Display

Volgens de laatste geruchten is het kleine broertje van de iPad 5 voorzien van een Retina Display. Om dit display aan te sturen is een snellere chip nodig. Waarschijnlijk krijgt de iPad mini 2 een A6(X)-chip, deze chip zit nu in de iPad 4 en heeft geen moeite met het aansturen van een Retina Display.

OS X 10.9 Mavericks; voor iedereen

Afgelopen maanden is OS X 10.9 Mavericks in betafase geweest. Inmiddels is een definitieve versie aan ontwikkelaars uitgegeven. Apple gaat vanavond zeer waarschijnlijk de publieke beschikbaarheid van OS X 10.9 Mavericks aankondigen. Alle Macs die 10. 8 Mountain Lion kunnen draaien, kunnen ook updaten naar 10.9.

Macs; alles Haswell

Met het nieuwe ontwerp was de Mac Pro meteen na de aankondiging in juni al een van de meest spraakmakende Macs. Apple beloofde in juni om deze herfst terug te komen op de Mac Pro, wij verwachten dan ook prijzen en beschikbaarheid te horen. Inmiddels hebben praktisch alle Macs een update met Haswell-chip gehad, alleen de MacBook Pro en Mac mini ontbreken nog. Er zijn al eerder benchmarks van MacBook Pro-modellen met Haswell-chip opgedoken, het is wachten op de aankondiging vanavond.

Mogelijk

Als Apple alleen de zekerheden zou aankondigen, zou het een invuloefening worden. Er is ruimte voor een aantal producten die een leuke ‘One More Thing’ zouden vormen.

iOS 7.1

iOS 7.0.3 werd eigenlijk al enige weken geleden verwacht. In iOS 7.0.2 zit een bug die ervoor zorgt dat iMessage-berichten soms blijven hangen, ook is het lockscreen op een bepaalde manier deels te omzeilen. Deze problemen worden waarschijnlijk in iOS 7.1 opgelost, er kan dan meteen ondersteuning voor de iPad 5 en iPad mini 2 toegevoegd worden.

Cinema Display

Het Cinema Display heeft in 2010 zijn laatste update gehad. Gezien dit scherm vaak bij een nieuwe Mac Pro gebruikt wordt, is het aannemelijk dat Apple samen met de nieuwe Mac Pro een nieuw Cinema Display zal introduceren. Er zijn geen aanwijzigingen of lekken mbt een nieuw Cinema Display opgedoken. Daarom is de komst onzeker.

Apple TV en games

Er gaan al enige tijd geruchten dat er iets met de Apple TV gaat gebeuren. Of het een nieuw model settopbox of nieuwe software is, is niet duidelijk. Wij voorspellen al enige tijd dat Apple de ontwikkeling van apps op de Apple TV mogelijk gaat maken. In combinatie met uitgelekte foto’s van gamecontrollers voor de iPhone, kan Apple door het openstellen van de Apple TV een aantrekkelijke speler in de game-markt worden.

In your dreams…

Producten waar we van kunnen dromen, maar waarvan het zeer onwaarschijnlijk is dat Apple deze vanavond aan zal kondigen.

iTV-toestel

Een televisietoestel van Apple, dat zou de iTV moeten worden. Al sinds begin van dit jaar gaan er vlagen met geruchten over zo’n toestel. Hoewel Apple recent een televisie-expert heeft aangenomen, zijn er nog geen concrete signalen dat een iTV in de pijplijn zit.

iWatch; meer dan een proefballonnetje

Een slim horloge van Apple, beter uitgevoerd dan het Galaxy Gear proefballonnetje van Samsung. Dat moet volgens ontelbare geruchten de iWatch worden. Zo’n horloge brengt flinke uitdagingen met zich mee op het gebied van techniek en software. Apple wil meer dan een proefballonnetje en is er ongetwijfeld mee bezig, maar de tijd lijkt nog niet rijp.

iPod; stille verjaardag

Het product waar Apple ooit de muziekmarkt mee op zijn kop zette werd op 23 oktober 2001 gepresenteerd. Inmiddels mag de iPod bijna 12 kaarsjes uitblazen. Door de jaren heen is de iPod een stuk minder belangrijk voor Apple geworden, bovendien heeft deze vorig jaar nog een update gehad. De laatste generatie iPod touch draait probleemloos iOS 7, deze kunnen nog wel een jaartje mee.

Reageer op artikel:
Apple-evenement vanaf 18:30 uur vanavond; Alle verwachtingen op een rij
Sluiten