Apple-evenement vanaf 18:30 uur vanavond; Alle verwachtingen op een rij

Door: Raymon Mens - 33 reacties

Vanavond is het zo ver. Tim Cook en andere hoge heren van Apple presenteren tijdens een special event een aantal nieuwe producten. Er is de laatste veel gelekt en menig analist heeft een duit in het verwachtingen-zakje gedaan. Wij blikken alvast vooruit, van waarschijnlijk tot ‘in your dreams.’ Wat gaat Apple wel en niet aankondigen? Een overzicht.

Wie, wat, waar, livestream?

Het Apple-evenement begint om 19:00 Nederlandse tijd. Vanaf 18:30 uur zenden wij in een speciale editie van OMT LIVE al een live verslag uit met de laatste peilingen, interessante gasten en meer. Vanaf 19:00 uur zullen we de livestream die vanuit Apple komt meteen doorzetten. Je hoeft niets te missen.

Zeer waarschijnlijk / Zeker

Onder zekerheidjes verstaan wij producten die we zeer waarschijnlijk gaan zien. Onder ieder item staat tevens omschreven waarom deze vrijwel zeker is en wat ervan te verwachten is.

iPad 5; eerste 64 bit-tablet

Dat Apple nieuwe iPads gaat aankondigen is zeker. De iPad 5 zal een nieuw ontwerp hebben, dat lijkt op dat van de iPad mini. De iPad 5 zal een nieuwe, snellere chip hebben die waarschijnlijk een uitgebreide variant is op die uit de iPhone 5s. Met deze A7(X)-chip zou de iPad 5 de snelste en eerste 64 bit-tablet in de markt worden. Een gouden versie wordt niet verwacht, een vingerafdrukscanner is mogelijkheid.

iPad mini 2; met Retina Display

Volgens de laatste geruchten is het kleine broertje van de iPad 5 voorzien van een Retina Display. Om dit display aan te sturen is een snellere chip nodig. Waarschijnlijk krijgt de iPad mini 2 een A6(X)-chip, deze chip zit nu in de iPad 4 en heeft geen moeite met het aansturen van een Retina Display.

OS X 10.9 Mavericks; voor iedereen

Afgelopen maanden is OS X 10.9 Mavericks in betafase geweest. Inmiddels is een definitieve versie aan ontwikkelaars uitgegeven. Apple gaat vanavond zeer waarschijnlijk de publieke beschikbaarheid van OS X 10.9 Mavericks aankondigen. Alle Macs die 10. 8 Mountain Lion kunnen draaien, kunnen ook updaten naar 10.9.

Macs; alles Haswell

Met het nieuwe ontwerp was de Mac Pro meteen na de aankondiging in juni al een van de meest spraakmakende Macs. Apple beloofde in juni om deze herfst terug te komen op de Mac Pro, wij verwachten dan ook prijzen en beschikbaarheid te horen. Inmiddels hebben praktisch alle Macs een update met Haswell-chip gehad, alleen de MacBook Pro en Mac mini ontbreken nog. Er zijn al eerder benchmarks van MacBook Pro-modellen met Haswell-chip opgedoken, het is wachten op de aankondiging vanavond.

Mogelijk

Als Apple alleen de zekerheden zou aankondigen, zou het een invuloefening worden. Er is ruimte voor een aantal producten die een leuke ‘One More Thing’ zouden vormen.

iOS 7.1

iOS 7.0.3 werd eigenlijk al enige weken geleden verwacht. In iOS 7.0.2 zit een bug die ervoor zorgt dat iMessage-berichten soms blijven hangen, ook is het lockscreen op een bepaalde manier deels te omzeilen. Deze problemen worden waarschijnlijk in iOS 7.1 opgelost, er kan dan meteen ondersteuning voor de iPad 5 en iPad mini 2 toegevoegd worden.

Cinema Display

Het Cinema Display heeft in 2010 zijn laatste update gehad. Gezien dit scherm vaak bij een nieuwe Mac Pro gebruikt wordt, is het aannemelijk dat Apple samen met de nieuwe Mac Pro een nieuw Cinema Display zal introduceren. Er zijn geen aanwijzigingen of lekken mbt een nieuw Cinema Display opgedoken. Daarom is de komst onzeker.

Apple TV en games

Er gaan al enige tijd geruchten dat er iets met de Apple TV gaat gebeuren. Of het een nieuw model settopbox of nieuwe software is, is niet duidelijk. Wij voorspellen al enige tijd dat Apple de ontwikkeling van apps op de Apple TV mogelijk gaat maken. In combinatie met uitgelekte foto’s van gamecontrollers voor de iPhone, kan Apple door het openstellen van de Apple TV een aantrekkelijke speler in de game-markt worden.

In your dreams…

Producten waar we van kunnen dromen, maar waarvan het zeer onwaarschijnlijk is dat Apple deze vanavond aan zal kondigen.

iTV-toestel

Een televisietoestel van Apple, dat zou de iTV moeten worden. Al sinds begin van dit jaar gaan er vlagen met geruchten over zo’n toestel. Hoewel Apple recent een televisie-expert heeft aangenomen, zijn er nog geen concrete signalen dat een iTV in de pijplijn zit.

iWatch; meer dan een proefballonnetje

Een slim horloge van Apple, beter uitgevoerd dan het Galaxy Gear proefballonnetje van Samsung. Dat moet volgens ontelbare geruchten de iWatch worden. Zo’n horloge brengt flinke uitdagingen met zich mee op het gebied van techniek en software. Apple wil meer dan een proefballonnetje en is er ongetwijfeld mee bezig, maar de tijd lijkt nog niet rijp.

iPod; stille verjaardag

Het product waar Apple ooit de muziekmarkt mee op zijn kop zette werd op 23 oktober 2001 gepresenteerd. Inmiddels mag de iPod bijna 12 kaarsjes uitblazen. Door de jaren heen is de iPod een stuk minder belangrijk voor Apple geworden, bovendien heeft deze vorig jaar nog een update gehad. De laatste generatie iPod touch draait probleemloos iOS 7, deze kunnen nog wel een jaartje mee.

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  2eSteve

  Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  crazylegs

  Gelukkig een Livestream te volgen, dus voor mij niet de gare haperende stream van OMT

 • Profielfoto
  koenvisser

  Voor 7.1 zie ik ook nog wel de Keychain feature terugkomen, samen met de release van Mavericks zodat je het gelijk op al je devices hebt.

 • Profielfoto
  superapple

  leukkk

 • Profielfoto
  jeroengroter

  Heeft iemand enig idee of de Airport Expresses een kans hebben voor een update? Enige tijd geleden werd hierover gesproken omdat de voorraad van de huidige generatie niet meer werd aangevuld… Zou het dan alleen gaan om een 802.11ac update? Dank voor reacties…

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Waar kan ik vrijdag mijn nieuwe 5s 64gb kopen. Zonder abo. Ik wil niet helemaal naar apple store in amsterdam. En ik woon in Rdam. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Profielfoto
  sYnDaEx

  Vanavond is het zo ver. Tim Cook en andere hoge heren van Apple presenteren tijdens een special event een aantal nieuwe producten. Er is de laatste veel gelekt en menig analist heeft een duit in het verwachtingen-zakje gedaan. Wij blikken alvast vooruit, van waarschijnlijk tot ‘in your dreams.’ Wat gaat Apple wel en niet aankondigen? Een overzicht.

  Gewoon een heel woord ertussen vergeten ja… ” er is de laatste … Veel gelekt”

 • Profielfoto
  wido

  Een goede update voor iWork op OSX zou ik ook niet verkeerd vinden…

 • Profielfoto
  nicj56

  Laten we hopen dat het wat word vanavond!, Ik ga me laten verassen.

 • Profielfoto
  NeXT

  Laten we hopen dat het wat word vanavond!, Ik ga me laten verassen.

  Gecondoleerd!

 • Profielfoto
  Nic

  Heeft iemand enig idee of de Airport Expresses een kans hebben voor een update? Enige tijd geleden werd hierover gesproken omdat de voorraad van de huidige generatie niet meer werd aangevuld… Zou het dan alleen gaan om een 802.11ac update? Dank voor reacties…

  Ik denk dat het heel goed mogelijk is dat deze vernieuwd is als de store weer online komt na het Apple-evenement. Ik geloof dat dit bij de Time Capsule zo ook is gegaan.

 • Profielfoto
  Hydræ

  En niet vanavond gaan klagen “We wisten alles al er was niets nieuws aangekondigd”:wink:

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  @wido ik mag het hopen!

  Naast nieuwe iWork versie hoop/vermoed ik ook (op) updates voor iLife (althans voor iOS) en heel stiekem verlang ik ook wel naar een nieuwe versie van Aperture, want die is ook niet van de jongste meer.
  Er is al veel aan te kondigen qua hardware, dus hopelijk vullen ze hun slogan “we still have a lot to cover” ook in met nieuwe software…

 • Profielfoto
  FerryPiekart

  De iPods hebben al een update gekregen dit jaar… bij de introductie van de iPhone 5c en 5s. De kleur space grey is toen toegevoegd aan de iPod shuffle, nano en touch.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Laten we hopen dat het wat word vanavond!, Ik ga me laten verassen.

  Succes!

 • Profielfoto
  iDeMi

  Ik hoop toch ook wel iets te horen van Aperture:-)

 • Profielfoto
  recoiller

  iWork en iLife updates..

 • Profielfoto
  Bman

  @NeXT;

  + 1!

 • Profielfoto
  basiel

  Ik verwacht ook wel update van iLife en iWork. In iLife vooral dan nieuwe iPhoto die fotobeheer doet zoals nieuwe photo app in iOS7.

 • Profielfoto
  jorgdane

  apple store is offline…

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  “De laatste generatie iPod touch draait probleemloos iOS 7, deze kunnen nog wel een jaartje mee.” Zeker wel!! ^_^

 • Profielfoto
  Nic

  Ik hoop op een geüpdate Mac Mini met tenminste Iris Pro graphics, waar Jony Ive met zijn klauwen vanaf is gebleven.

 • Profielfoto
  PowerMacje

  De eerste keer volgens mij dat Apple een evenement zo promoot:

 • Profielfoto
  maconly

  ik zou wel een goed werkend mail en iphoto willen.

 • Profielfoto
  aukem

  Waar vindt ik de livestream?

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Op de Apple-website of op je Apple TV via het Apple Events-kanaal.

 • Profielfoto
  Theos

  De livestream staat erbij hoor, via Apple TV, Apple Events:grin:

 • Profielfoto
  OSXIvogelbekdier

  Final Cut Pro XI

  Of gaan we na 10.0.9 door met 10.0.10 of wordt het 10.1?

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Niet onlogisch en een mooie 7.1 update zou de mogelijkheid voor meerdere accounts op de iPad zijn, in combinatie met Touch ID…
  Toch iets dat gemakkelijk in het geheim ontwikkeld kan worden, omdat Touch ID al bestaat en software gemakkelijk achter gesloten deuren ontwikkeld kan worden. Dat zou heel mooi zijn! En eigenlijk zou de iPad mini dan ook Touch ID moeten krijgen.

  Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Een iPad Pro met Osx er op, zou ik enigszins wel tof vinden.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Nieuwe iPad en iPad-mini, pffft.

  “De iPad 5 zal een nieuw ontwerp hebben, dat lijkt op dat van de iPad mini…”, geeuw.

 • Profielfoto
  peli

  Ik hoop eigenlijk dat er deze keer een echte ‘one more thing’ in zit. Iets totaal nieuws en onverwachts. We zullen het wel zien vanavond.

 • Profielfoto
  Imade

  Ik ga kijken via mijn Apple TV