Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 oktober 2013
Leestijd: 2 minuten

NPD verwacht orgie aan nieuwe Apple-schermen in 2014

Een iPhone met groter scherm, een iPad met groter scherm, een retina iPad mini, een 12 inch MacBook Air, een 4K Apple-televisie, oh ja, en natuurlijk een iWatch met AMOLED-scherm. Het gaat er allemaal aankomen in 2014, zo beweert NPD DisplaySearch. Het onderzoeksbureau heeft navraag gedaan bij Apple’s toeleveranciers voor beeldschermen en komt zo aan deze opvallende lijst nieuwigheden.

Volgens NPD is Apple van plan om de iPhone 6 uit te brengen in twee formaten; een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 1280×720 en een 1920×1080 pixels 5,7 inch-versie. De iPad-lijn wordt ondertussen uitgebreid met een 12,9 inch- 2732×2048-pixels-model. De resolutie van de iPad mini wordt opgeplust naar 2048×1536.

Op Mac-gebied verwacht NPD een nieuwe MacBook Air, gepositioneerd tussen de huidige 11 en 13 inch modellen. Het zou gaan om een MacBook met een 12-inch retina-scherm met een resolutie van 2304×1440 pixels. Of die naast of in plaats van de huidige MacBook Airs komt is niet duidelijk.

Tot slot denkt NPD uit de informatie van beeldschermbouwers ook op te kunnen maken dat Apple in het derde kwartaal van 2014 uit zal komen met een 44 en een 65-inch televisie-scherm met 2K- en 4K-resolutie. In het vierde kwartaal zou daar zelfs nog een iWatch bijkomen met een 1,3-inch scherm van 320×320 pixels.

Eén nieuw product mist nog op de beeldscherm-lijst van NPD; een nieuw CInema Display. Met de volgende generatie Mac Pro in de startblokken wordt algemeen aangenomen dat een update van Apple’s computerbeelscherm aanstaande is; met ondersteuning voor USB 3.0 en misschien met retina-resolutie.

In hoeverre het bericht van NPD serieus genomen moet worden valt moeilijk te zeggen. Het bureau heeft een goede reputatie, maar het gebruik van toeleveranciers als bron is in het verleden lang niet altijd betrouwbaar gebleken. Daarbij komt dat veel analisten inmiddels openlijk twijfelen of Apple wel van plan zou zijn om met een televisiescherm op de markt te komen. Ook wordt door experts verwacht dat de iWatch eerder een health-armband wordt dan een smartwatch met een beeldscherm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
NPD verwacht orgie aan nieuwe Apple-schermen in 2014
Sluiten