Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 oktober 2013

Amiga-gameclassics dit najaar naar iOS

Met de komst van iOS 7 met ondersteuning voor gamecontrollers is het duidelijk dat Apple zijn pijlen op de gamemarkt gericht heeft. Door de krachtige hardware van bijvoorbeeld de iPhone 5s worden graphics van console-kwaliteit mogelijk. Toch gaat dit bericht over games die geen enorme grafische kracht nodig zullen hebben.

Writers Group Film, een bedrijf dat de rechten van een groot aantal klassieke Commodore Amiga-games in handen heeft, maakte recent bekend zich te gaan richten op iOS. Van honderden Amiga-games zal een aangepaste versie voor iOS uitkomen. Deze zijn bovendien met een controller te spelen.

Lemmings, een voorbeeld van een typische Amiga classic.

Er is nog geen concrete releasedatum voor de games, de uitgever meldt in de aankondiging dat de eerste spellen in ieder geval voor de feestdagen beschikbaar zullen zijn. Om welke titels het gaat is onduidelijk, het is niet bekend van welke games de rechten precies in handen zijn van Writers Group Film.

De games zullen op iPod, iPhone en iPad werken. De besturing wordt geoptimaliseerd voor gebruik met een touchscreen en/of een controller. In het verleden zaten regelmatig emulators voor oudere handheld consoles verstopt in apps, officieel heeft Apple hier nooit ondersteuning voor geboden en het is niet waarschijnlijk dat de Amiga-games in de vorm van een emulator uitgebracht zullen worden.

Door het officieel uitbrengen van gameclassics zullen de harten van 80’s en 90’s gamers ongetwijfeld sneller gaan kloppen. Ondertussen horen Nintendo en Sony Playstation het geluid van de Apple-zaag, die langzaam de poten onder hun stoelen wegzaagt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amiga-gameclassics dit najaar naar iOS
Sluiten