Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 oktober 2013

Allah Akbar met de iPad in Syrië

De iPad is een veelzijdig apparaat. Geef een iPad aan een kind en het is er uren zoet mee, maar ook tijdens een leveroperatie komt Apple’s tablet in de operatiekamer van pas. In Syrië maken rebellen gebruik van iPads en verschillende wapenapps om gericht te schieten op het leger van Assad.

In Syrië speelt zich momenteel een van de meest hevige burgeroorlogen in tijden af. Groeperingen vechten tegen het regime van president Bashar al-Assad. Omdat de rebellen vaak slechts de beschikking hebben over geïmproviseerde wapens, maken ze de slag naar technologie om de wapens effectief in te zetten en te richten.

In de App Store zijn diverse wapenapps te vinden. Deze vallen meestal in de categorie sport en kunnen gebruikt worden voor snelheidsmeting en plaatsbepaling. Deze apps zijn gericht op de schietsport en militaire professionals, maar blijken ook dienstbaar aan het Syrische vrije leger. Volgens Business Insider wordt op bovenstaande foto waterpasapp iLevel gebruikt.

[Via 360magazine en Max_G op het OMT Forum]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Allah Akbar met de iPad in Syrië
Sluiten