Al Gore verklapt livestream

Door: Jan David Hanrath - 43 reacties

Dinsdag om 19 uur onze tijd beklimt Tim Cook het podium van het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco, om met zijn collega’s een nieuwe iPad, een nieuwe iPad mini en waarschijnlijk meer moois aan te kondigen. Bestuurslid en Nobelprijswinnaar Al Gore heeft alvast verklapt dat er een livestream zal zijn.

Hij deed dit in een interview met Bloomberg TV, waarin hem gevraagd werd hoe hij vond dat Tim Cook het deed. Er volgde uiteraard een loftrompet voor Cook, de man die de weinig benijdenswaardige taak had om het succes van Steve Jobs voort te zetten. Volgens Gore geeft Cook met z’n eigen stijl op een fantastische wijze leiding aan Apple en de aankondigingen die Apple dinsdag doet illustreren dat.

Gore sluit dan ook af met een uitnodiging aan een ieder om het Apple-event a.s. dinsdag te volgen:

Next week I invite people to tune in to that’

Wij kijken dinsdag op het grote scherm! Kom jij ook?

Reacties

43 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dus live stream van de hele Keynote, voor iedereen te volgen op internet? Goed idee!

 • Profielfoto
  Iphone13

  Yes!!!!!! Eindelijk weer eens een live stream!

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Misschien gaat ie, net als toen met zijn waanzinnige CO2 en temperatuur charts, helemaal omhoog met een bouwlift om aan te geven hoe goed de iPad verkoopt! A convenient truth!

 • Profielfoto
  alvani

  Gelukkig maar. Dan hoef ik tenminste die, met alle respect, brakke stream van onemorething.nl niet te volgen.

 • Profielfoto
  maarten1909

  Is het niet gewoon dat Apple dit keer wel een livestream uitzendt omdat het nu om een Apple-Media Event gaat? Dat zou ook verklaren waarom de Keynote van de vorige iPhone 5C/5S niet werd uitgezonden. Die werden immers niet aangekondigd als media event, toch?

 • Profielfoto
  niels

  Heb het filmpje niet gezien, maar als de tekst “I’ll invite people to tune in on all that” het enige is wat Gore heeft gezegd dan zou ik er niet vanuit gaan de er een livestream is maar meer als een aanmoediging om het nieuws te volgen.

 • Profielfoto
  stratumvarius

  In het interview met Bloomberg zegt Al Gore ook: ‘Apple gaat met een geweldige aankondiging komen’. En, volgens Gore, moet iedereen het Apple-evenement op 22 oktober gaan volgen. ‘Er komt een fantastische aankondiging aan, ga het kijken, Apple gaat op volle kracht vooruit!’.
  Apple CEO Tim Cook had het pas nog over ” An army of new products’ in het najaar.
  Tim Cook had het ook over ‘Wearable technology’. En Apple heeft intussen Angela Ahrendts, (ex) CEO van het modehuis Burberry, aangenomen als Senior Vice President bij Apple. Werkte deze dame al langer achter de schermen (of freelance) voor Apple?
  Om Apple weer helemaal op de kaart te zetten hoop ik dat Al Gore gelijk heeft: door te lekken over nieuwe iPads, AppleTV, MacPro aan te kondigen, heeft Apple de aandacht afgeleid van iets totaal onverwachts.
  Overigens geen idee wat het zou kunnen zijn en dat geldt ook voor alle concurrentie! Die komen over een half jaar met ‘ook zoiets’. Ze zullen eerst alles helemaal afzeiken, maar kijk naar de vingerafdrukscanner op de iPhone: de eerste fabrikant (HTC) heeft er ook al een. Of over een gerucht dat Apple met een horlogeachtig iets bezig zou zijn: Samsung komt met de Gear waarvan ze achteraf zeggen dat het niet geweldig is, te snel op de markt willen zetten om Apple voor te zijn.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Hoewel het iPad evenement van vorig jaar wel werd gestreamd, betwijfel ik of Al Gore het heeft over een livestream of een herhaling die later op de website word geplaatst.

 • Profielfoto
  1984

  Gore is sinds 2003 bestuurder bij Apple. ‘Het is een groot genoegen om onderdeel te zijn van Apple’, zegt hij hierover. Volgens Gore moet iedereen het Apple-evenement op 22 oktober gaan volgen. ‘Er komt een fantastische aankondiging aan, ga het kijken, Apple gaat op volle kracht vooruit!’.

  bron

 • Profielfoto
  TonE

  Weer zo’n fout bericht OMT. Deze man zou compleet moeten worden genegeerd. Met zn “inconvinient truth”. Hij gebruikte destijds privĂ© per jaar meer energie dan 231 gemiddelde amerikaanse huishoudens per maand. Ik wist niet dat ie een bijbaantje bij Apple had maar van mij mogen ze hem er morgen uitschoppen. Bah, foute man.

 • Profielfoto
  Ducktales

  Weer zo’n fout bericht OMT. Deze man zou compleet moeten worden genegeerd. Met zn “inconvinient truth”. Hij gebruikte destijds privé per jaar meer energie dan 231 gemiddelde amerikaanse huishoudens per maand. Ik wist niet dat ie een bijbaantje bij Apple had maar van mij mogen ze hem er morgen uitschoppen. Bah, foute man.

  Dit bericht staat compleet los van je mening over Al Gore als politicus. Het feit dat je het oneens bent over zijn film of privé-leven heeft niks met de Keynote-livestream te maken.

 • Profielfoto
  bestbier

  Die Al Gore zouden ze bij Apple moeten ruimen! Hij is de GROOTSTE zwendelaar die er op deze aardbol rondloopt, met zijn “climate change” onzin. Er is allang bewezen dat zijn documentaire 1 en al oplichterij is. Deze documentaire mag in Engeland niet eens meer op school vertoond worden.
  .
  Read my lips: Dit is een hele gevaarlijke man voor de wereldvrede!!!

 • Profielfoto
  Multispace

  @bestbier
  Ik hoop niet dat je denkt dat climate change ook onzin is…

 • Profielfoto
  Hydræ

  Siri, make a reminder to get coke and chips.:smile:

 • Profielfoto
  TonE

  Dit bericht staat compleet los van je mening over Al Gore als politicus. Het feit dat je het oneens bent over zijn film of privé-leven heeft niks met de Keynote-livestream te maken.

  Nee, dit soort mensen moet geen podium geboden worden. Op geen enkele manier. Fout is fout, linksom of rechtsom. Waar ik tegen ageer is hypocrisie, heeft niks met politiek te maken maar met foute mensen.

 • Profielfoto
  Goldex

  @TonE iemand binnen Apple verklapt dat er een livestream is, that’s it. Het zou pas fout zijn als een OMT redacteur dit niet deelde, alleen maar omdat hij hem geen aandacht gunt.

 • Profielfoto
  sedikit

  @bestbier en TonE,
  Moeilijk hoor, om de boodschapper te onderscheiden van de boodschap. En @bestbier, wat is de waarheid moeilijk te verdragen hè! “Die Al Gore zouden ze bij Apple moeten ruimen!’. Misschien eens tijd om een boek en/of documentaire verbranding organiseren?

 • Profielfoto
  TonE

  Umm ja, de boodschap en de boodschapper? Tja dat zeiden ze van de oosterbuur met het kleine snorretje ook 65 jaar geleden… Gaat u maar rustig slapen met de woorden van Colijn.

 • Profielfoto
  TonE

  Fout = fout en daarmee basta.

 • Profielfoto
  Xcode

  Mooi, ben benieuwd!:smile:

 • Profielfoto
  Lars34

  @TonE ik vind het een beetje ver gaan om Al Gore te vergelijken met Hitler. Dat raakt kant nog wal.

 • Profielfoto
  bestbier

  @Sedikit. Apple zou niet gezien moeten willen worden met zo’n zwendelaar. Welk bedrijf zou wĂ©l met zo’n persoon geassocieerd worden?

 • Profielfoto
  Janjans

  Ik ben toch vooral fan van het onderstaande…..

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Godwin

  “In veel nieuwsgroepen op Usenet bestaat desalniettemin de traditie dat de thread afgelopen is zodra zo’n vergelijking wordt gemaakt. Degene die de nazi’s als eerste noemt heeft automatisch verloren, ongeacht het onderwerp dat werd besproken.”

 • Profielfoto
  TonE

  Daar gaat het allemaal niet om. Toon nou ’s aan dat ik ongelijk heb. En dat het een man van onbesproken reputatie is die de wereld met rechte rug kan aankijken. Ga er nou eens inhoudelijk op in. Het is een ras opportunist.
  Kan ondergebracht in de categorie Grijpman Groenink en Benninks van deze wereld en nog vele anderen. Rupsjes nooi genoeg. Fout.

 • Profielfoto
  Janjans

  @TonE Ik heb geen behoefte om dat aan te tonen.

 • Profielfoto
  TonE

  Goed joh, daar wringt de schoen. Iemand afbranden om zijn mening die ONDERBOUWD is maar vervolgens zelf zijn kop in z’n reet steekt.

 • Profielfoto
  Bamboe81

  @TonE: Je gaat echt veels te kort door de bocht.

 • Profielfoto
  Janjans

  Beste Ton,

  Je mag best vriendelijk blijven hoor.

  Ik heb zelf niet echt het idee dat ik je heb afgebrand. Ik was slechts geĂŻnteresseerd in de structuur van de discussie, niet de inhoud, vandaar dat ik niet de behoefte voelde om iets aan te tonen ivm de heer Gore.

  Met een vriendelijk groet,

  Janjans

 • Profielfoto
  Goldex

  Hahah TonE doe is normaal! xD Kijk is op welke site je zit en hoe ver je afdwaalt, man, man, man.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik probeer het maar weer:
  Beste OMT, het evenement van a.s. dinsdag is géén keynote!

 • Profielfoto
  ernst.

  Ik begrijp allereerst heel goed dat OMT gebaat is bij een
  volle zaal in Cinerama om andermaal te kunnen laten zien
  hoe succesvol zij zijn als site en wat voor grote aanhang
  men heeft echter als men vervolgens bewust zaken beter
  gaat voorstellen dan dat zij zijn, zoals nu d.m.v. een iets
  andere interpretatie van wat echt gezegd is, dan vind ik ook
  dat OMT met de billen bloot moet als het fout gaat.

  Dus uitgaande dat Al Gore echt gezegd heeft dat er een live-
  stream is – tenminste zo interpreteert OMT het – dan moet er
  een live stream zijn. En als er geen live-stream is, en het weer
  het aloude “kijken naar presentatoren” op een podium is zoals
  de vorige keer en de betaalde gasten in de zaal als pure opvulling
  dienen, dan betaalt OMT een ieder de aanschafprijs van zijn ticket
  terug. Want misleiding is strafbaar en als het bewust is helemaal.
  Komt nog bij dat het ook nog je integriteit aantast als medium.

  Deal OMT of geven jullie niet thuis en word je verweer:
  “Tja,wij zijn ook maar afhankelijk van…”wat natuurlijk een makkelijke
  dooddoener is om de schuldvraag van je af te schuiven.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ernst(ige) aantijging, slechte -eenzijdige- deal. OMT spreekt van een presentatie in welke vorm dan ook. En het kijken naar presentatoren is slechts een onderdeel van het grotere geheel: in een volle zaal met andere Apple-gekkies genieten van wat er komen gaat. En dat voor 6 Euri plus twee uur reistijd, goeie deal!

 • Profielfoto
  knekkie

  Jongens laten we het gezellig houden.

  Als het allemaal mee zit dan is het een mooie sandwich van een voorbeschouwing een livestream en een nabeschouing. hebben we pech an is het alsnog een geweldige avond om bij te wonen. Het lijkt mij persoonlijk heel gaaf om een Apple keynote in een bioscoop zaal vol met Apple fans bij te wonen.

  Als dit livestream ding lukt dan is dat namelijk net alsof je zelf bij de Apple keynote in de zaal zit. (althans zo stel ik mij dit voor). Dat is de vorige keer misschien niet gelukt maar dat was niks waar OMT ook maar iets aan had kunnen doen. Ze hebben het Apple event goed verslagen en het was alsnog super gezellig. Dat gaat het nu weer zijn en misschien dit keer dus MET livestream.

  OMT heeft 0,0 invloed op wat Apple gaat laten zien en hoe ze dit gaan laten zien.
  OMT doet zijn uiterste best om zich te onderscheiden van alle anderen Apple gerelateerde sites in de Benelux door juist met dit soort gave initiatieven te komen.

  Ze bieden je de kans om dit bij te wonen voor slechts 6 euro. Een OMT podcast bijwonen in een bioscoop is voor mij een reden om de sneak preview te missen die ik normaal gesproken pak. Je krijgt een aantal uur entertainment en een drankje is inbegrepen. Je kan eindelijk de OMT leden in het echt ontmoeten en als je wat werk vooraf hebt gedaan heb je middels dit event eindelijk de kans OMT bezoekers op een laagdrempelige manier in Apple sferen in het echt te ontmoeten.

  Waarom zou je ĂĽberhaupt OMT afvallen als ze zulk moois proberen te organiseren. Ik kom alleen al omdat ik nu eens van dicht bij kan zien hoe een OMT podcast (live) geproduceerd wordt. Dat is mij alleen al de 6 euro waard om dit event bij te wonen. Ongeacht wat Apple deze avond te vertellen heeft.

  —————————————————————————————————-

  En wat het werven van bezoekers voor het OMT event betreft middels diverse items op de site. Dat is OMT’s goed recht. Ze doen er een hoop Apple fans namelijk WEL een plezier mee. Ze pakken het geheel mooi in ook als er geen livestream blijkt te zijn zoals we vorige keer hebben mogen ervaren. Niks om je geld voor terug te hoeven willen.

  Wat Al Gore of wie dan ook van Apple die zich van te voren uit laat over dat iet geweldig gaat zijn en dat je zeker moet komen kijken betreft…

  Wat verwacht je dan???
  Dat ze je zeggen: “Nee joh blijf maar thuis het is niks bijzonders wat we te vertellen hebben?” Dat zou raar zijn.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Als het allemaal mee zit dan is het een mooie sandwich van een voorbeschouwing een livestream en een nabeschouing. hebben we pech an is het alsnog een geweldige avond om bij te wonen. Het lijkt mij persoonlijk heel gaaf om een Apple keynote in een bioscoop zaal vol met Apple fans bij te wonen.

  Dan heb je pech, want het is geen keynote. Zelfs Apple zelf noemt het geen keynote, om logische redenen.;-)

 • Profielfoto
  Janjans

  @franklinvv Na nog eens aandachtig lezen van bovenstaand bericht en het bericht van de aankondiging:

  http://www.onemorething.nl/2013/10/apple-bevestigt-medie-evenement-22-oktober/

  Kom ik tot de volgende conclusie, OMT gebruikt heel braaf de term ‘event’, al of niet in combinatie met media, wanneer het spreekt over het gebeuren bij Apple.

  Wanneer OMT spreekt over haar eigen gebeuren, dan spreekt ze over de OMT Keynote party, of vergelijkbare verwoordingen.

  Dus je mag je strijd staken.

 • Profielfoto
  knekkie

  @franklinvv
  Hoe Apple en OMT het ook noemen maakt niets uit.

  Wat Apple ook te vertellen heeft de 22e. Het is gaaf dat we het op deze manier kunnen mee maken. In een bioscoop tussen de fans verzorgd door OMT. Een live stream maakt het geheel af.

  Daarom hoeft er nog niet lullig gedaan te worden door sommigen.

 • Profielfoto
  Janjans

  @knekkie Helemaal mee eens!

  Maar ik heb hoe dan ook het gevoel dat sommigen hier rondlopen om of te zieken, de moraalridder uit te hangen of denken de aanwezigen hier ergens voor te moeten behoeden of ergens van te moeten redden. Ik kan namelijk geen andere redenen bedenken waarom iemand zoveel tijd steekt in zoveel negativiteit spuien. Of deze persoon moet ervoor betaald krijgen, maar dan benijd ik die baan niet, want hoe laag kun je vallen?

  Maar goed, wanneer er navraag gedaan zal worden, dan heb ik het vermoeden dat maar heel weinig aanwezigen behoeften aan hebben aan dergelijk gedrag hier.

 • Profielfoto
  wacon

  Pro- of anti Al Gore, daar zijn andere forums voor lijkt mij!

  Komt er nu oa een nieuwe retina MacBookPro of niet? Voor mij iets meer van belang!

 • Profielfoto
  knekkie

  @Wacon
  Volgens mij zijn iMac en de iPhone’s recentelijk van een update voorzien.
  De Mac Pro is heeft al een sneak peak gehad en zou later dit jaar beschikbaar zijn.

  Wellicht dat Samen met de Mac Pro een geheel nieuwe ( Cant innovate my ass) product lijn gelanceerd wordt. We blijven dromen. Zeker weten doen we het morgen pas.

  Zo schat ik de kansen in:
  – De kans op vernieuwde iPads en iPods lijkt mij het grootst groot.
  – De kans dat Maverics en de Mac Pro een prijs en datum krijgen lijkt mij ook groot.
  – De kans op een nieuwe MacBook Pro en Mac Mini wat minder groot.
  (hooguit een processor update maar dat hoeft niet in een media event vernoemd te worden. Daar hebben ze met de iMac ook niet voor gekozen.)

  Als de MacBook Pro en Mac Mini toch genoemd gaan worden zal het denk ik om veel meer gaan dan alleen een processor update.

 • Profielfoto
  wacon

  @ Knekkie

  Een processor update voor de 13″ MacBook Pro is voor mij voldoende. Duo Core was een te beperkte stap voorwaarts van mijn huidige MacBook. Als fotograaf wil ik graag het retina scherm, maar een 15″ vind ik te groot.

 • Profielfoto
  arturo

  @Janjans Goed gesproken, ik sluit mij helemaal aan bij jou laatste bericht. Maar het beste is om deze lieden voortaan te negeren. Negatieve aandacht is ook aandacht en daar is het hun om te doen. Waarschijnlijk een gebrek aan een leven.

 • Profielfoto
  henkdejonghoorn

  Als Al gore iets zegt, krijg ik juist de neiging zijn advies niet op te volgen

 • Profielfoto
  Dydefox

  RAAR, dat iets negatief wordt uitgelegd wat ik positief de wereld in slinger..het verlies bij digitale, non-verbale communicatie. Voortaan maar weer die vreselijke smileys gebruiken…