Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 september 2013

Troonrede én miljoenennota op je iPad of iPhone

Vandaag nam Koning Willem Alexander plaats op zijn kersverse troon in de Ridderzaal om zijn allereerste Troonrede uit te spreken. Vooraf werd door sommigen vermoed (of gehoopt) dat hij dat op zijn geliefde iPad zou doen, maar de Koning bleek in dit geval toch de voorkeur te hebben voor papier. Wel was de rede live volgen via de iPad (of iPhone), in een 360° live stream welteverstaan. Via een stream van de NOS en de app Surround Video kon je zelf in de zaal rondkijken, door met je iPad of iPhone te bewegen.

Nu de troonrede is uitgesproken resteert alleen nog ‘het koffertje’ met daarin de Miljoenennota, die Minister Dijsselbloem presenteert. Ook hiervoor komt je iPad nog van pas. De Rijksoverheid heeft de volledige Miljoenennota 2014 namelijk gevat in de speciale Rijksfinanciën-app. Je kunt er alle stukken lezen en, minstens zo belangrijk, zoeken op trefwoorden zodat je snel bij de onderdelen komt die voor jou relevant zijn.

Zeggen al die plannen en cijfers je niet zoveel en ben je meer geïnteresseerd is in hoedjes, koetsen en andere folklore, dan biedt de app ook de route van de gouden koets en verse foto’s van Prinsjesdag 2013.

Reageer op artikel:
Troonrede én miljoenennota op je iPad of iPhone
Sluiten