Troonrede én miljoenennota op je iPad of iPhone

11 reacties

Vandaag nam Koning Willem Alexander plaats op zijn kersverse troon in de Ridderzaal om zijn allereerste Troonrede uit te spreken. Vooraf werd door sommigen vermoed (of gehoopt) dat hij dat op zijn geliefde iPad zou doen, maar de Koning bleek in dit geval toch de voorkeur te hebben voor papier. Wel was de rede live volgen via de iPad (of iPhone), in een 360° live stream welteverstaan. Via een stream van de NOS en de app Surround Video kon je zelf in de zaal rondkijken, door met je iPad of iPhone te bewegen.

Nu de troonrede is uitgesproken resteert alleen nog ‘het koffertje’ met daarin de Miljoenennota, die Minister Dijsselbloem presenteert. Ook hiervoor komt je iPad nog van pas. De Rijksoverheid heeft de volledige Miljoenennota 2014 namelijk gevat in de speciale Rijksfinanciën-app. Je kunt er alle stukken lezen en, minstens zo belangrijk, zoeken op trefwoorden zodat je snel bij de onderdelen komt die voor jou relevant zijn.

Zeggen al die plannen en cijfers je niet zoveel en ben je meer geïnteresseerd is in hoedjes, koetsen en andere folklore, dan biedt de app ook de route van de gouden koets en verse foto’s van Prinsjesdag 2013.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Xcode

  Hmmm, jammer dat er geen iPad gebruikt is. Dát zou nog eens modern Koningschap zijn.

 • Profielfoto
  ¿`„

  @xcode, dus nu is het een ouderwets koningschap ? Het lijkt mij weinig uitmaken voor het koningschap van Willem Alexander of hij nu zijn tekst leest vanaf papier of een iPad. Het voegt niets extra toe.

  Als hij het wel zou doen vanaf een iPad dan zal men na een paar keer wel weer terug verlangen naar de nostalgie van toen de ‘koning’ het nog gewoon vanaf ritselend papier oplas.

  Kortom: het boeit niet. Totaal niet.

 • Profielfoto
  1984

  Ze hebben verteld waarom er niet voor een tablet (iPad) is gekozen , ze hadden er blijkbaar geen vertrouwen in , indien er halverwege een probleem zou voordoen met de iPad dan zat de koning zonder woorden,
  Dat was de reden waarom hij het van papier las.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  politiek boeit me zo wie zo niet

  Spelling kennelijk ook niet. Het is ‘sowieso’ en niet ‘zo wie zo’.

  Lekker flauw om speciaal hiervoor een iPad app te ontwikkelen. Laat geïnteresseerde mensen de nota gewoon downloaden van een pagina van het MinFin ofzo….

 • Profielfoto
  MacRay

  Waarom politiek op een apple site…
  komaan zeg..

 • Profielfoto
  Noisepolution

  Grappig dat ik steeds “ritselend” papier terug hoor komen artikelen over prinsjesdag. De troonrede wordt al een tijd op stof gedrukt zodat het niet ritselt op TV.

 • Profielfoto
  maconly

  Ik durf hem niet te downen, onze “regering” is de minst betrouwbare organisatie die ik ken.

 • Profielfoto
  farl4web

  Mooie app, leuk met soort van infographics om de ellende wat duidelijker te maken. Maar ook wat gemiste kansen, de navigatie door de nota en belastingplannen zijn ongebruiksvriendelijk en het eenvoudig delen via social media mis ik ook.

 • Profielfoto
  nervus

  belastingplannen zijn ongebruiksvriendelijk

  Dat zijn ze toch altijd al??? :wink:

 • Profielfoto
  iPrincess

  Ach, eerst maar eens zien of het door de Eerste Kamer heen komt. Maar wel leuk zo’n app, vanmiddag maar eens lezen.

 • Profielfoto
  JWB

  Overigens is de koning kersvers, niet de troon. Die staat er namelijk al een tijdje.