T-Mobile gunt iedereen 4G

20 reacties

4G wordt al een paar maanden aangeboden door KPN en Vodafone, maar nu is ook Nederlands’ derde telecomprovider klaar om de volgende generatie mobiel internet in te schakelen. T-Mobile heeft vandaag bekendgemaakt op 18 november van start te gaan met de uitrol van 4G en in tegenstelling tot de concurrentie krijgt elke abonnee er toegang toe… min of meer.

In een persbericht laat T-Mobile weten dat alle abonnees met een 4G-toestel (waaronder de iPhone 5) automatisch toegang krijgen tot het nieuwe datanetwerk. Voor de meeste klanten betekent dat veel sneller internet. Heb je een iSmart 75, 100 of 200-abonnement, dan krijg je vanaf 18 november 14,4 Mb/s, iSmart 300 gaat naar 30 Mb/s en wie een iSmart 500-abonnement heeft mag optimaal gebruik maken van 4G met snelheden tot 50 Mb/s. 

Het openstellen van T-Mobile’s 4G-netwerk voor alle abonnees betekent niet dat iedereen sneller internet krijgt. iPhone-klanten die nog een abonnement met onbeperkt internet hebben mogen wel het 4G-netwerk op maar behouden hun theoretische snelheid, zo verklaart woordvoerder Michael Vos van T-Mobile tegenover OMT. Wel verwacht hij dat via 4G stabielere verbindingen geleverd kunnen worden die dichter tegen de theoretische snelheid van 2 Mb/s aankomen dan nu het geval is via 3G.

Wie nog geen 4G-toestel heeft zal ook profiteren van T-Mobile’s 4G-uitrol, aldus het persbericht. Om te beginnen belooft het bedrijf te blijven investeren in het 3G-netwerk. Daarnaast zal dit netwerk minder belast worden nu er steeds meer 4G-telefoons op de markt komen die bij T-Mobile, in tegenstelling tot Vodafone en KPN, automatisch op het nieuwe 4G-netwerk komen.

Op 18 november start T-Mobile met 4G in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag. Het is de bedoeling dat eind 2014 80% van de T-Mobile-klanten toegang krijgen tot 4G. Landelijke dekking wordt vooralsnog eind 2015 verwacht.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Hoe kan je ooit een iPhone hebben uit het tijdperk dat we onbeperkt internet kregen, en tegelijkertijd een iPhone hebben die 4G ondersteunt? Kan bijna alleen maar als je 2 jaar geleden een prototype van de iPhone 5 gestolen hebt.

 • Profielfoto
  jptje93

  Mooie stap, hopen dat de prijzen niet nog meer stijgen hierdoor! Ben erg benieuwd naar de prijzen icm de abonnementen van de 5s..

 • Profielfoto
  Carelpeer

  @iPredict
  Misschien omdat je de 5 los heb gekocht?

 • Profielfoto
  jptje93

  @ipredict: je kan ook je abonnement verlengt hebben, maar geen nieuwe telefoon bij je abbo nemen, en er later een bij kopen?

 • Profielfoto
  Zjories

  Om ze nou als weldoeners te bestempelen gaat me wat ver, maar er mag wel gezegd worden dat T-mobile de minst hufterige provider is temidden van het zooitje hebberige geldwolven. (Met KPN die daarin de kroon spant imho.)

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Potverdorie ….ja, potverdorie,…tsjonge jonge jonge… potverdorie,… ik zit bij vodafone…:(

  ps. Leuk hoor dit nieuws allemaal,…maar het enige wat nu in mijn hoofd zit is iOS7. Ik wil alleen maal nieuws lezen over iOS7….

  ps2 worden jullie ook zo gek van die Netflix ads op iedere site die je bezoekt? Netflix investeert echt mega veel in adverteren. Ik heb liever dat ze wat meer effort stoppen in content! Ouwe meuk die ze er nu op hebben is aan vervanging toe. (zitten ook wel leuke films op hoor,…een paar maanden hou je wel vol).

 • Profielfoto
  poing

  IOS7 in je hoofd? Gaat snel met de techniek;)

 • Profielfoto
  Xcode

  Hmmm, na de frequentie veiling riep Vodafone heel hard dat ze hun 4G netwerk beschikbaar zouden maken voor alle klanten. Nu heb je een speciaal abonnement nodig om er gebruik van te kunnen maken. Hoop dus dat T-Mobile wel zijn beloftes nakomt.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Leuk plaatje bij het artikel Koen. Geeft wel beetje aan welk deel van Nederland wel en niet meetelt.
  (…voor 4G uiteraard) :lol:

 • Profielfoto
  Nikita

  ps2 worden jullie ook zo gek van die Netflix ads op iedere site die je bezoekt? Netflix investeert echt mega veel in adverteren. Ik heb liever dat ze wat meer effort stoppen in content! Ouwe meuk die ze er nu op hebben is aan vervanging toe. (zitten ook wel leuke films op hoor,…een paar maanden hou je wel vol).

  Je kan ook een ad-blocker installeren natuurlijk.

 • Profielfoto
  SUPERJORN

  50 Mb/s is toch nog geen 4G? Want 4G is toch veel sneller?:roll:

 • Profielfoto
  Nikita

  Wat ook grappig is, bij de 50 Mbit staat o.a. dat het geschikt is voor ‘videobellen’. Bij de lagere snelheden staat dit niet vermeldt. Terwijl dat ook een argument was destijds bij de invoering van 3G, of volgens mij zelf daarvoor nog (zegt iMode iemand nog wat?)…:roll:

  50 Mb/s is toch nog geen 4G? Want 4G is toch veel sneller?:roll:

  Theoretisch ligt de snelheid veel hoger, het is afhankelijk van hoe ver de kraan wordt opengedraaid. Net als bij internet via glasvezel; de meeste abonnementen daarbij zijn ook maar 20 of 30 Mbit, terwijl het vele honderden aankan.
  .
  Overigens haal je over 3G echt geen 50 Mbit, dus in zoverre…

 • Profielfoto
  flrmarcel

  @iPredict

  Ik werk nog steeds met mijn allereerste abonnement, met onbeperkt internet.
  Een abonnement verloopt (praktisch gezien) niet na de gestelde termijn. Als je geen actie onderneemt wordt het abonnement iedere maand stilzwijgend verlengd.

  Wanneer Apple met een nieuwe iPhone komt koop ik altijd een los simlock vrij toestel, verkoop ik de ‘oude’ en geniet zo al circa 8 jaar van een ultra-goedkoop abonnement. Mijn huidige abonnement is een lachertje vergeleken met de abonnementen (lees belachelijk hoge tarieven) van tegenwoordig.

  Kennelijk ben ik niet de enige die dit zo oplost, aangezien Tmobile dus geen 4g gaat ondersteunen op dergelijke abonnementen. Zij willen natuurlijk maar een ding en dat is dat al die mensen overgaan op een nieuw abonnement.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Allemaal leuk en aardig, maar T-Mobile heeft het meest gebrekkige, waardeloze netwerk van alle providers. Behalve dan natuurlijk de providers die van dat zelfde waardeloze netwerk gebruikmaken natuurlijk.

  Met KPN heb ik echt o-ver-al bereik. Op de gekste plaatsen. Bijna overal 3G (ik heb geen 4G toestel). Met T-Mobiel had ik regelmatig gewoon NO SERVICE. Kon ik dus niet eens bellen. Idioot gedoe.

  Nee; zelfs als ik er een vorstelijk bedrag bij krijg, laat ik T-Mobile lekker links liggen.

 • Profielfoto
  NeXT

  Goed nieuws! Makes my day!

 • Profielfoto
  MEEUW

  Nog meer betalen en nog meer beperkingen. Wat een gebakken lucht verkopen die providers. Wat een mafia bazen.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Landelijke dekking wordt vooralsnog eind 2015 verwacht.

  Dat is toch niet te geloven, eind 2015 een landelijke dekking!
  Ik had T-Mobile graag een (nieuwe) kans gegeven. Ooit contractbreuk gedaan in de tijden dat het bedrijf nogal geen prestatie leverde (de tijd van Joep en Kassa).
  Maar als je serieus bekend maakt dat eind 2015 er pas een landelijke dekking hebt dan is de strijd al verloren voor T-Mobile. KPN loopt natuurlijk op kop en ben benieuwd wanneer Vodafone naar buiten treed wanneer hun landelijke dekking rond is.

 • Profielfoto
  Rtaal

  Ik ben al lang blij als ik een keer 3g heb met t-mobile hier in Brabant….

 • Profielfoto
  appelsenperen

  @ipredict: je kan ook je abonnement verlengt hebben, maar geen nieuwe telefoon bij je abbo nemen, en er later een bij kopen?

  Moet je doen als je van hoge maandlasten houdt;)