Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 september 2013

T-Mobile gunt iedereen 4G

4G wordt al een paar maanden aangeboden door KPN en Vodafone, maar nu is ook Nederlands’ derde telecomprovider klaar om de volgende generatie mobiel internet in te schakelen. T-Mobile heeft vandaag bekendgemaakt op 18 november van start te gaan met de uitrol van 4G en in tegenstelling tot de concurrentie krijgt elke abonnee er toegang toe… min of meer.

In een persbericht laat T-Mobile weten dat alle abonnees met een 4G-toestel (waaronder de iPhone 5) automatisch toegang krijgen tot het nieuwe datanetwerk. Voor de meeste klanten betekent dat veel sneller internet. Heb je een iSmart 75, 100 of 200-abonnement, dan krijg je vanaf 18 november 14,4 Mb/s, iSmart 300 gaat naar 30 Mb/s en wie een iSmart 500-abonnement heeft mag optimaal gebruik maken van 4G met snelheden tot 50 Mb/s. 

Het openstellen van T-Mobile’s 4G-netwerk voor alle abonnees betekent niet dat iedereen sneller internet krijgt. iPhone-klanten die nog een abonnement met onbeperkt internet hebben mogen wel het 4G-netwerk op maar behouden hun theoretische snelheid, zo verklaart woordvoerder Michael Vos van T-Mobile tegenover OMT. Wel verwacht hij dat via 4G stabielere verbindingen geleverd kunnen worden die dichter tegen de theoretische snelheid van 2 Mb/s aankomen dan nu het geval is via 3G.

Wie nog geen 4G-toestel heeft zal ook profiteren van T-Mobile’s 4G-uitrol, aldus het persbericht. Om te beginnen belooft het bedrijf te blijven investeren in het 3G-netwerk. Daarnaast zal dit netwerk minder belast worden nu er steeds meer 4G-telefoons op de markt komen die bij T-Mobile, in tegenstelling tot Vodafone en KPN, automatisch op het nieuwe 4G-netwerk komen.

Op 18 november start T-Mobile met 4G in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag. Het is de bedoeling dat eind 2014 80% van de T-Mobile-klanten toegang krijgen tot 4G. Landelijke dekking wordt vooralsnog eind 2015 verwacht.

Reageer op artikel:
T-Mobile gunt iedereen 4G
Sluiten