‘OS X 10.9 Mavericks eind oktober beschikbaar’

20 reacties

September wordt de maand van iOS 7, oktober zal in het teken staan van OS X 10.9 Mavericks. Dit vertelden bronnen met kennis van het releaseschema tegen 9to5Mac. Momenteel is de opvolger van OS X 10.8 Mountain Lion in bètafase, deze week werd de zevende bètaversie vrijgegeven aan ontwikkelaars.

Mogelijk volgen nog enkele bètaversie, de release staat volgens de bronnen aan het eind van oktober in Apple’s planning. Op deze manier heeft Apple voldoende mankracht beschikbaar om eventuele plooien in de eerste iOS7 releases glad te strijken. Mogelijk heeft Apple september ook hard nodig om iOS 7 voor de iPad af te maken, naar verluidt is dit vertraagd.

tienpuntnegen
Geen geheel nieuw uiterlijk, wel verbeteringen in OS X 10.9 Mavericks.

In OS X 10.9 Mavericks krijgen Mac-computers de beschikking over Apple Maps en iBooks. Twee diensten die al langer op de iPhone en iPad beschikbaar waren. Daarnaast zijn nieuwe features toegevoegd, zo synchroniseert iCloud Keychain al je wachtwoorden tussen al je Apple-apparaten en is Finder vernieuwd met tabs en tags. Als laatste is de ondersteuning voor meerdere schermen verbeterd.

Op 10 september zal Apple de nieuwe iPhone-lineup en definitieve versie van iOS 7 aankondigen tijdens een speciaal evenement. Tijdens dit evenement worden geen nieuwe iPads of MacBooks verwacht, deze zullen waarschijnlijk samen met de definitieve versie van OS X 10.9 Mavericks in oktober gepresenteerd worden.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Vooral de ondersteuning voor meerdere beeldschermen kijk ik vet naar uit!

  En Time Machine, dat je ook snapshots in apps kan zien, zoals het voorheen was bij Mail en iPhoto en niet constant naar de Finder wordt gewezen.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Duurt me te lang. Ik stap over op Windows Millenium Edition!

 • Profielfoto
  flyinghigh

  Ik ben van plan deze maand een nieuwe MacBook air aan te schaffen. Ik weet dat Apple in het verleden met terugwerkende kracht een gratis upgrade gaf voor voor recente gekochte systemen. Weet iemand wat de termijn was die werd toegepast?

 • Profielfoto
  i_yell0wi7

  Ik ben van plan deze maand een nieuwe MacBook air aan te schaffen. Ik weet dat Apple in het verleden met terugwerkende kracht een gratis upgrade gaf voor voor recente gekochte systemen. Weet iemand wat de termijn was die werd toegepast?

  Een maand, dus als je hem vandaag besteld moet Mavericks op of voor 6 oktober uitkomen.

 • Profielfoto
  koen

  Goedkoopste MBA: € 1029
  Mavericks: ~ € 20

  Ik zou gewoon je laptop nu kopen.

 • Profielfoto
  GForce85

  Typfouten! mensen van OMT.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Natuurlijk wordt oktober niet alleen de maand van Mavericks, maar ook van de nieuwe Mac Pro en wellicht ook de langverwachte speedbumps voor de iMac en Macbooks.

 • Profielfoto
  polansky

  Goedkoopste MBA: € 1029
  Mavericks: ~ € 20

  Ik zou gewoon je laptop nu kopen

  Voor Mavericks i.c.m een macbook air hoef je het niet te laten.
  Maar voor wie een nieuwe MBP wil hebben zou ik zeggen nog even wachten er kunnen ieder moment nieuwe MBP’s uitkomen.

 • Profielfoto
  gsmaster

  Ik wacht ook even de nieuwe macbook pro’s af…
  Na het overlijden van mijn macbook pro vorig jaar is hij toch wel gemist… Ipad kan hem niet vervangen…

 • Profielfoto
  McPherson

  Mavericks werkt al super op mijn Air 2013. Super stabiel en zelfs de CS6 loopt helemaal strak. Heb maar een appje die niet lekker werkt, Analog. Verders kan ik hem iedereen aanraden. (14 jaar intensief Apple (pro)gebruiker)

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Ik kan niet wachten op de beeldscherm update! Wordt er gek van als ik fullscreen werk met op een scherm een grijs vlak…

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Ik hoop dat ze met 10.9 vooral aan de stabiliteit werken. 10.8 was dat niet echt; vooral niet op gebied van (grote) netwerken! Dus liever nog een maand extra wachten met een stabiel OS X dan een maand moeten sukkelen en hopen dat de eerste update ‘morgen’ uitkomt.

 • Profielfoto
  koen
 • Profielfoto
  Xcode

  Ik hoop stiekem dat dit niet betekent dat de introductie van de nieuwe retina MacBook Pro’s hierdoor ook pas eind oktober plaats zal vinden, iets wat eigenlijk vrij logisch is.

 • Profielfoto
  Imade

  Ik kreeg ineens de melding of ik wilde weten wat er zoal nieuw zou zijn in OS X Mavericks:

 • Profielfoto
  Brainy

  iCloud Keychain is een “feature” die er voor de NSA in gebouwd wordt, ze betalen Apple daar dan ook rijkelijk voor…

 • Profielfoto
  Imade

  iCloud Keychain is een “feature” die er voor de NSA in gebouwd wordt, ze betalen Apple daar dan ook rijkelijk voor…

  Als jij daar zo tegen bent?
  Wat doe jij dan met een internetverbinding? Als je tegen NSA etc. bent, dan laat je dat pas bewijzend tonen als jij je internet/telefonie/tv verbindingen uit huis smijt en op het platteland zonder apparatuur gaat wonen.

 • Profielfoto
  Joerian

  Mavericks werkt al super op mijn Air 2013. Super stabiel en zelfs de CS6 loopt helemaal strak. Heb maar een appje die niet lekker werkt, Analog. Verders kan ik hem iedereen aanraden. (14 jaar intensief Apple (pro)gebruiker)

  Hee ik zou nu ook al graag willen upgraden omdat mijn macbook air 2010 met mountain lion gewoon traag word en mijn studie begint. (Ik wil het sowieso maar graag eerder) Maar ik ben een niet betaalde ontwikkelaar volgens mij
  (klinkt misschien raar maar ik heb nooit betaald maar krijg soms ontwikkelaars mails van apple).
  Maar ik heb ook wel eens begrepen dat ze je mac of iphone konden locken als je zoiets deed? Ik weet t niet maar heb het daarom niet geprobeerd.
  Misschien kunnen jij/jullie wat advies geven?

  Groetjes

 • Profielfoto
  Imade

  Mavericks werkt al super op mijn Air 2013. Super stabiel en zelfs de CS6 loopt helemaal strak. Heb maar een appje die niet lekker werkt, Analog. Verders kan ik hem iedereen aanraden. (14 jaar intensief Apple (pro)gebruiker)

  Hee ik zou nu ook al graag willen upgraden omdat mijn macbook air 2010 met mountain lion gewoon traag word en mijn studie begint. (Ik wil het sowieso maar graag eerder) Maar ik ben een niet betaalde ontwikkelaar volgens mij
  (klinkt misschien raar maar ik heb nooit betaald maar krijg soms ontwikkelaars mails van apple).
  Maar ik heb ook wel eens begrepen dat ze je mac of iphone konden locken als je zoiets deed? Ik weet t niet maar heb het daarom niet geprobeerd.
  Misschien kunnen jij/jullie wat advies geven?

  Groetjes

  Ik heb ML beta ook gedraaid, evenals de beta’s van Mavericks en denk niet dat Apple Macbooks gaat locken en denk ook niet dat dat zelfs mogelijk is.

 • Profielfoto
  Doede