Opzienbarende Android-app claimt crossplatform iMessage

21 reacties

Apple-gebruikers kunnen onderling gratis chatten via iMessage. Apple’s berichtendienst is niet beschikbaar voor Android. De app ‘iMessage Chat‘ die een aantal weken geleden in de Google Play Store opdook, claimt iMessage-berichten te kunnen versturen tussen Apple en Android-apparaten.

De app ziet eruit als een vluchtige namaakversie van de berichten-app in iOS 6 en heeft voor nogal wat rumour onder ontwikkelaars gezorgd, in theorie zou de app Apple ID’s kunnen stelen. De werking blijkt wisselend succesvol, berichten worden doorgestuurd naar Apple, maar ook naar een server in China.

'iMessage Chat' op Android.
‘iMessage Chat’ op Android.

De app zou zich bij Apple voordoen als Mac mini en zo toegang krijgen tot het iMessage-protocol. De berichten worden in ongewijzigde vorm door Apple op het toestel afgeleverd, maar meteen doorgestuurd naar een Chinese server (222.77.191.206). Ontwikkelaar Jay Freeman (saurik) analyseerde de app en heeft het vermoeden dat de Chinese server de berichten van en naar Apple’s iMessage-servers decrypt en begrijpbaar voor de Android-app maakt.

Op deze manier hoeft de ontwikkelaar zijn geheim (“hoe ontsleutel ik het iMessage-protocol?”) niet prijs te geven. Apple zal waarschijnlijk maatregelen gaan nemen en deze app uit de Play Store halen, deze maakt immers inbreuk op het geregistreerde merk iMessage en waarschijnlijk ook misbruik van de Apple-servers. Er is nog geen officiële reactie van Apple, Google of de ontwikkelaar.

Proberen is geheel op eigen risico. Wij raden je aan alleen met een wegwerp Apple ID te testen en voor crossplatform chatten een andere app te gebruiken, denk bijvoorbeeld aan Whatsapp of Facebook Chat.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  nicj56

  Dit is gewoon smerig, GElukkig niet de UI van iOS 7 gepakt.

 • Profielfoto
  MadTice

  Of Hangouts;)

 • Profielfoto
  Hydræ

  Chinezen maken alles na…
  Hoewel ik wel zeer hoop op een legale cross-platform app. Net zoals Microsoft Office voor Mac maakt, en Apple iTunes voor Windows.

 • Profielfoto
  mcpmvogels

  @pod2g geeft op Twitter ook al aan dat t een manier is om Apple-id’s en passwords te jatten.

 • Profielfoto
  farl4web

  Dat vind ik dus nadelig van Android, veel meer onbetrouwbare (illegale) troep.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Uitproberen? Doe dan meteen je creditcard gegevens in een bericht, of gebruik de gebruikelijke NSA zoek-termen. Het toont in elk geval de behoefte aan, dus Android-gekkies: stap gewoon over, tenzij je tegen-om-het-tegen-zijn wil blijven. Dan blijf je verloren.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Stoute Android, Goede Apple zo misleiden, pets, pets…. Tssss.

 • Profielfoto
  jackybe67

  bartvdv,

  word eindelijk eens volwassen…Tsss

 • Profielfoto
  king1989

  Jullie zijn traag vandaag heren! bericht stond al langer op http://goo.gl/GsSVOni

 • Profielfoto
  nicj56

  Ik vind dit gewoon zwaar klote…… Op doeken heel dat android ofzo.

 • Profielfoto
  king1989

  @nicj56 : dat is het toch ook… Android hoe kan je daar nu voor kiezen.. ze hebben iets niet wat Apple wel heeft, en dat proberen ze op deze manier te vernachelen

 • Profielfoto
  Niels13

  Zijn ze viber vergeten

 • Profielfoto
  Andre Mesker

  @nicj56 : dat is het toch ook… Android hoe kan je daar nu voor kiezen.. ze hebben iets niet wat Apple wel heeft, en dat proberen ze op deze manier te vernachelen

  Hmmm…. waarom zou je voor Android kiezen…
  Nou, als je je niet scheel wilt betalen voor een nieuwe mobiel bijvoorbeeld.

  Of als je van tweaken houdt. Ik kreeg vorige week een Samsung Galaxy S2 kado. Geroot, geflashed, custom rom erop, helemaal geweldig.

  Maar de meeste mensen die roepen dat Android knudde is hebben er amper ervaring mee of letten alleen op de mankementen. Alsof een iPhone die niet heeft.

  En als je van advertenties houdt dan zit je bij Android ook goed.:grin:

  Ik zou nooit een iPhone willen, doe mij maar een tot in de kleinste details getweakte Android.
  (altijd leuk, even de knuppel in het Apple-hoenderhok gooien :evil:)

  Groeten,
  Android Mesker

 • Profielfoto
  essiw

  @king1989, je was traag vandaag, het bericht stond al 2 uur op deze website voordat je postte… maar serieus, ga weg met dat soort reacties.

 • Profielfoto
  Andre Mesker

  @king1989, je was traag vandaag, het bericht stond al 2 uur op deze website voordat je postte… maar serieus, ga weg met dat soort reacties.

  Hij had veel eerder kunnen posten want hij is al 4 uur lid.:lol:

 • Profielfoto
  bartvdv

  @jackybe67: Sorry, ik had je lange tenen niet gezien.

 • Profielfoto
  Jeroen Stokkel

  Ik zou het persoonlijk een erg goed idee vinden als Apple ook voor android zou gaan ontwikkelen, ik ben zelf een gebruiker van zowel iOS als android. iMessage voor android zou een hit worden in de playstore al denk ik dat Steve zich dan zou omdraaien in z’n graf

 • Profielfoto
  bartvdv

  Eindelijk een verstandige reactie. Ze doen het wel met iTunes (omdat het een pak geld opbrengt); maar Steve indachtig en zijn oorlogszuchtige houding ten opzichte van Android – ze hebben alles gestolen – zal het wel nooit gebeuren. Tim Cook is een meelopertje, maar zou het verschil kunnen maken en Apple naar een hoger niveau tillen.

  Dus het zal een derde partij moeten worden. Eigenlijk betekent dat ook dat Apple wel degelijk enkele ernstige ‘design flaws’ in hun architectuur heeft zitten. Klaar voor malware?

 • Profielfoto
  Kobes

  @bartvdv wie verkondigt hier dan dat Apple geen designflaws zou hebben?
  Natuurlijk zijn die er, zoals op elk platform. Met die malware gaat het wel meevallen, het komt af en toe en is ook snel weer verdwenen (die ervaringen zijn er immers al).

  @andre mesker Daar mag jij veel plezier uit halen en ik ben blij dat Android je dat biedt. Ik vind het fantastisch dat ik binnen 10 minuten zonder moeilijkheden mijn iPhone up-to-date heb en baal als een stekker dat mijn 1,5 jaar oude HTC al meer dan een jaar geen updates meer heeft gehad. HTC en T-Mobile hebben geen zin meer in updates maken (Google verspreid ze bij de vleet, dus daar ligt het niet aan), dus dan zoek je het maar uit. Ik heb geen zin in 2 dagen kloten met rooten en weet ik wat niet meer (nog even los van dat het van mijn werkgever zeker niet zal mogen).
  Ieder platform zijn voor en nadelen, maar ik denk dat een bijzonder grote groep mensen er niet aan moet denken om dagen/uren te spenderen aan het maken van de perfecte telefoon (zoals jij gedaan hebt), die willen gewoon een ding wat werkt en dan is op sommige gebieden de iPhone gewoon beter, maar daar lever je op andere gebieden voor in.

 • Profielfoto
  Bento

  Apple zal waarschijnlijk maatregelen gaan nemen en deze app uit de Play Store halen..

  Denk niet dat apple iets uit de play store kan halen….

 • Profielfoto
  Andre Mesker

  @andre mesker Daar mag jij veel plezier uit halen en ik ben blij dat Android je dat biedt. Ik vind het fantastisch dat ik binnen 10 minuten zonder moeilijkheden mijn iPhone up-to-date heb en baal als een stekker dat mijn 1,5 jaar oude HTC al meer dan een jaar geen updates meer heeft gehad. HTC en T-Mobile hebben geen zin meer in updates maken (Google verspreid ze bij de vleet, dus daar ligt het niet aan), dus dan zoek je het maar uit. Ik heb geen zin in 2 dagen kloten met rooten en weet ik wat niet meer (nog even los van dat het van mijn werkgever zeker niet zal mogen).
  Ieder platform zijn voor en nadelen, maar ik denk dat een bijzonder grote groep mensen er niet aan moet denken om dagen/uren te spenderen aan het maken van de perfecte telefoon (zoals jij gedaan hebt), die willen gewoon een ding wat werkt en dan is op sommige gebieden de iPhone gewoon beter, maar daar lever je op andere gebieden voor in.

  Het kostte mij een middag om de telefoon zo te krijgen zoals ik het graag wou maar ik snap wel wat je bedoelt. Een aantal vrienden van mij hebben allemaal een iPhone en het prettige daarvan is dat het altijd werkt. Ze hebben thuis ook allemaal een iMac of macbook en dat communiceert allemaal prima, dat scheelt ook. Ik reageerde op de vraag waarom je ooit voor Android zou kiezen en het feit dat ik ‘m goedkoop bij mijn abonnement kreeg en dat ik veel keus had in modellen zorgde ervoor dat ik voor Android koos. Dat ik nu weet hoe ik zo’n ding moet rooten en custom rommen e.d. maakt mijn huidige telefoon (een Galaxy 2) echt een plezier om mee te werken/spelen. Maar dat niet iedereen daar aan begint is ook logisch. Ik snap alleen uitroepen als ‘waarom zou je ooit voor Android kiezen’ niet zo goed. Als het echt zo slecht was dan was het wel geflopt.

  Maar niet iedere Apple gebruiker heeft daar een boodschap aan.;-)