Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 28 september 2013

Ook iOS 7.0.2 bevat toegangsschermlek

Twee dagen nadat iOS 7.0.2 een beveiligingsbug in het toegangsscherm oploste, waarmee het mogelijk was om alle foto’s op een vergrendelde iPhone te bekijken, is het opnieuw raak. Op Youtube is een filmpje verschenen van iemand die met iOS 7.0.2 toegang krijgt tot de telefoon-app op een vergrendelde telefoon.

Het vereist wel twee iPhones een een flink aantal stappen, maar wanneer je genoegen schept in het plagen van een huisgenoot door door zijn of haar contactpersonen te grasduinen en te bellen, dan is het een mogelijkheid.

Het begint met Siri, waarmee je vanaf het toegangsscherm een telefoongesprek initieert. Daarna schakel je over op FaceTime en goochel je wat met slapen, wakker worden, opnemen en ophangen. Hierna krijg je toegang tot de telefoon-app, de recente gesprekken, de contactpersonen en (visual) voicemail.

Heel spannend is deze bug overigens niet, want in de code-slot settings van de Instellingen app kun je eenvoudig toegang tot Siri uitschakelen vanaf het toegangsscherm. Daarbij komt dat wanneer toegang tot Siri vanaf het toegangsscherm wél aanstaat, je sowieso de hele wereld kunt bellen door gewoon een nummer in te spreken. Het lek betreft dus feitelijk toegang tot iemands contactpersonen.

Reageer op artikel:
Ook iOS 7.0.2 bevat toegangsschermlek
Sluiten