Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 17 september 2013

‘Nieuwe Macs en iPads op 15 oktober’

Toen Apple in juni 2013 de nieuwe MacBook Air aankondigde, was de grote vraag “En de MacBook Pro dan?”. Ook tijdens het iPhone-evenent van afgelopen september was er stiekem hoop op nieuwe iPads. Deze kwamen niet, maar het duurt waarschijnlijk niet lang meer.

Volgens de Franse website Macgeneration zal Apple op 15 oktober de nieuwe iPad 5, iPad mini 2 met Retina Display en nieuwe MacBooks presenteren. De datum ligt in de gebruikelijke jaarlijkse lijn die Apple volgt. De iPad mini, iPad 4, nieuwe iMac en 13-inch MacBook Pro Retina werden op 23 oktober 2012 aangekondigd. 

Een nieuwe iPad mini en iPad 5 worden in oktober verwacht.

Naar verluidt krijgt de iPad 5 een ontwerp dat lijkt op dat van de iPad mini. De volger van de iPad mini wordt de iPad mini 2, waarschijnlijk met Retina Display. Mac-gebruikers kijken uit naar de nieuwe MacBook Pro, deze zal net als de laatste MacBook Air een Haswell-processor bevatten. De accuduur zal daardoor toenemen en de grafische prestaties aanzienlijk verbeteren. Dat laatste is zeker bij de 13-inch Retina MacBook Pro wenselijk, de onboard GPU wordt behoorlijk op de proef gesteld bij het aansturen van een Retina Display.

Intel heeft een vierde generatie Haswell-processors aangekondigd voor het derde en vierde kwartaal van dit jaar. Net op tijd voor in de nieuwe Macs. Wij markeren 15 oktober alvast voorzichtig met potlood in onze agenda.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe Macs en iPads op 15 oktober’
Sluiten