Guido
Guido Nieuws 10 september 2013
Leestijd: 2 minuten

Kleurrijke iPhone 5C gepresenteerd

Apple heeft de iPhone 5C gepresenteerd, de eerste zogenoemde goedkopere iPhone in de collectie. Met de nieuwe telg in de familie boort Apple een nieuw marktsegment aan. De 16GB iPhone 5C kost in de VS 99 dollar met met een tweejarig abonnement en is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren.

De kleurrijke iPhone 5C

Design
Zoals de geruchten en uitgelekte foto’s van de afgelopen maanden al deden vermoeden zal de iPhone 5C worden uitgebracht in aantal verschillende kleuren. Namelijk wit, roze, blauw, geel en groen, maar geen zwart. De voorkant lijkt alleen beschikbaar te zijn in zwart.

Daarnaast grijpt Apple in de materiaalkeuze deels terug op de iPhone 3G uit 2008. De achterzijde van de iPhone 5C bestaat namelijk uit plastic. Wel nieuw is dat de achter- en zijkant zijn gemaakt uit één stuk. Je zult er dus geen naden aantreffen. Verder is het scherm voorzien van een 4-inch retina display. De iPhone 5C heeft een schermresolutie van 1136 x 640 pixels.

Camera en processor
De iPhone 5C beschikt over dezelfde A6-processor als de iPhone 5. het budgetmodel is voorzien van een 8 megapixel camera (aperture f2.4) en de FaceTime-camera aan de voorzijde is vernieuwd. Met de camera aan de achterzijde kun je video’s opnemen in 1080p (30 fps) en heb je 3x zoom.

Batterij
De batterij is iets groter dan voorheen en daarmee heeft Apple de batterijduur is iets verbeterd. De spreektijd via 3G bedraagt 10 uur en gaat 250 uur mee in standbye modus. Het internetgebruik gaat 8 uur mee via 3G en 1o uur via wifi.

Bijpassende cases
Apple heeft de iPhone 5C ook voorzien van een hele nieuwe lijn kleurrijke siliconen cases. In de cases zijn uitsparingen gemaakt zodat je de kleur van de iPhone goed kunt blijven zien. De cases kosten 29 dollar per stuk.

Nieuwe siliconen cases tonen ook de kleur van je iPhone

Ondersteuning voor 4G
In tegenstelling tot de iPhone 5, die slechts een beperkt aantal 4G-frequenties ondersteunde, is de iPhone 5C te gebruiken met de meeste Nederlandse 4G-netwerken. Momenteel zijn de meeste Nederlandse providers nog bezig hun 4G-netwerk uit te rollen.

Overige features
Net als zijn voorganger is de iPhone 5C voorzien van een Lightning connector. Op deze budget iPhone vind je helaas geen vingerafdrukherkenning. Daarvoor zul je de iPhone 5S moeten aanschaffen.

Wanneer te verkrijgen?
De iPhone 5C gaat vanaf 13 september in pre-order. Vanaf 20 september is de iPhone 5C beschikbaar in een aantal landen, namelijk Amerika, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. Wanneer de iPhone 5C in Nederland verkrijgbaar is, is nog niet duidelijk. Wij verwachten eind oktober.

Het toestel is beschikbaar in 16- en 32GB. De 16GB versie gaat voor € 599 over de toonbank, voor de dubbele capaciteit moet € 100 bijbetaald worden, de 32GB iPhone 5C kost € 699. Het toestel wordt uiteraard voorzien van iOS7.

Meer informatie over Nederlandse beschikbaarheid volgt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Kleurrijke iPhone 5C gepresenteerd
Sluiten