Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 11 september 2013
Leestijd: 2 minuten

‘Nieuwe Apple TV binnen een maand’

Gisteren bleef het nieuws uit Cupertino ‘beperkt’ tot twee nieuwe iPhones en iOS 7. Rond Apple’s plannen op de televisiemarkt bleef het stil. Dit terwijl er al maanden bèta’s rondzwerven van een software-update van de Apple TV. Nu wordt gesuggereerd dat de Apple TV niet vergeten wordt maar over een maand in de spotlight staat.

In een tweet zegt de doorgaans goed-ingelichte analist MG Siegler dat mensen die uitkijken naar de Apple TV-software-update nog véél enthousiaster worden als Apple volgende maand met nieuwe hardware komt.

 

Siegler heeft eerder al gesuggereerd dat Apple dit jaar meer in petto heeft voor de Apple TV dan een software update. In augustus beweerde hij in de podcast van John Gruber dat er voor het eind van dit jaar nog nieuwe Apple TV-hardware verwacht kon worden. Daarbij moest niet direct gedacht worden aan een scherm, maar eerder een nieuwe versie van het huidige settopbox-model.

Het nieuws van Siegler gaat in tegen berichtgeving van AllThingsD dat onlangs nog beweerde dat Apple niet van plan zou zijn om op korte termijn nieuwe Apple TV-hardware uit te brengen. De focus zou voorlopig alleen op een software-update liggen. De site voorspelde echter dat deze gisteren onthuld zou worden. Nu dat niet gebeurd is lijkt het er op dat Apple toch grotere plannen heeft met de Apple TV, dan AllThingsD vermoedde.

Het is niet onwaarschijnlijk dat Apple volgende maand wederom een media-evenement zal organiseren. Daar zou naast een nieuwe versie van de iPad ook aandacht aan een nieuwe Apple TV besteed kunnen worden. Vorig jaar hield Apple ook een evenement in oktober. Toen werden de vierde generatie iPad en de iPad mini aangekondigd.

Waarin een nieuwe Apple TV zich zal onderscheiden van het huidige model blijft vooralsnog gissen. 9to5Mac noemt de ondersteuning voor 4K-resolutie als mogelijkheid. Ook zou gedacht kunnen worden aan bediening van het apparaat via armgebaren, aangezien Apple onlangs een bedrijf overkocht dat hierin gespecialiseerd was.

Ons lijken dit eerder dromen dan serieuze opties. Apple zal zich waarschijnlijk willen focussen om de Apple TV van een hobby-project om te vormen tot een commercieel interessante productgroep. Daarom zijn een ontwikkelaarsplatform, een breder ‘kanaal’-aanbod en verbeterde AirPlay-functionaliteit reëlere opties voor de eerstvolgende Apple TV.

Welke functie wil jij terugzien in de volgende Apple TV?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.