Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 september 2013
Leestijd: 1 minuut

Netflix sluipt Nederland binnen, gratis uit te proberen

Terwijl Apple-minnend Nederland langzaam maar zeker tot rust komt na een avond vol nieuwe iPhones, staat de volgende nieuwigheid alweer klaar: Netflix is rond middernacht stilletjes de landsgrenzen overgegaan en kan vanaf nu gebruikt worden op je Mac, iOS-apparaat of Apple TV.

Netflix is een van oorsprong Amerikaanse dienst waarmee films en televisieseries onbeperkt gestreamd kunnen worden. Voor 8 euro per maand kun je dit met twee apparaten tegelijkertijd doen. Betaal je 12 euro, dan mag je op vier apparaten tegelijkertijd Netflix-content kijken. Wil je de dienst eerst even uitproberen, dan kan dat. In ruil voor de symbolische betaling van 1 cent krijg je een maand toegang tot het volledige Netflix-aanbod voor Nederland.

De Netflix-app is nu ook te gebruiken op de Apple TV.

Zoals gezegd werkt Netflix op een keur aan apparaten. Je kunt kijken via de browser op je Mac of via de Netflix-app op je iPhone, iPod touch of iPad. Heb je een Apple TV, dan verschijnt het Netflix-logo vanzelf tussen de andere contentaanbieders. Ook is het mogelijk om vanaf de iOS-app te AirPlay-en naar je Apple TV.

Het aanbod van films en tv-series is groot maar verre van compleet. Je moet Netflix dan ook niet zien als een audiovisuele Spotify, maar als een ruime verzameling aan bekende films en tv-series uit het recente verleden. Het aanbod bestaat nu nog grotendeeels uit Amerikaanse content, voorzien van Nederlandse ondertitels. Ook is een selectie aan Nederlandse films en cabaretprogramma’s te vinden.

Is Netflix iets voor jou?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix sluipt Nederland binnen, gratis uit te proberen
Sluiten