Netflix binnen enkele dagen in Nederland, apps nu te downloaden

33 reacties

Niet alleen de nieuwe iPhones worden over een paar dagen gepresenteerd, ook Netflix komt naar Nederland. Het is zo goed als zeker dat de ‘all you can stream’ on-demand videodienst 11 september in Nederland beschikbaar zal zijn. De Netflix-app staat inmiddels al in de App Store.

Wie in de App Store op zijn iPhone of iPad naar ‘Netflix’ zoekt krijgt de app al te zien en kan deze downloaden. Verder komen dan de app downloaden en inloggen lukt nog niet. Op de Apple TV is Netflix nog niet zichtbaar. Op diverse consoles en Smart TV’s laat Netflix zich sinds dit weekend echter wel zien.

De Netflix-app is inmiddels in de Nederlandse App Store beschikbaar.
De Netflix-app is inmiddels in de Nederlandse App Store beschikbaar.

Nederland is het zevende land in Europa waar Netflix naar uitbreidt, na het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland. De verwachte prijs voor een Netflix-abonnement in Nederland is € 7,99 per maand, hiermee kan de content op 2 verschillende apparaten bekeken worden. Wie met maximaal vier apparaten naar Netflix wil kijken, moet naar verluidt 11,99 euro per maand betalen. Eerder gelekte screenshots wijzen erop dat de dienst een maand gratis uitgeprobeerd kan worden.

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  TakkU

  Ik heb de Amerikaanse app op mijn iPad staan. Zal ik dan een nieuwe versie uit de Nederlandse store moeten halen om met een NL account te werken?

 • Profielfoto
  Jurien73

  Ja, het klopt dat je een maand gratis krijg.
  Dat zag ik als advertentie in de LG Smart-Tv store (of hoe de store ook mag heten).

 • Profielfoto
  T-sec

  Misschien een retorische vraag voor goed geïnformeerden, maar hoe zit het met deze Amerikaanse filmverhuurder en Nederlandse ondertiteling?

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik ben zeer benieuwd, maar ik vrees dat de beschikbare hoeveelheid content zwaar teleurstellend zal zijn door toedoen van Stichting BREIN en vergelijkbare organisaties.

 • Profielfoto
  Animotion

  Zelfde vraag als T-sec: Enig idee of Netflix dan ook NL’se ondertiteling biedt?

 • Profielfoto
  donut

  7,99 is zelfs goedkoper dan Spotify !

 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  Betekent dit enkel nl of ook belgie? Want tot nu werkte ik met amerikaanse account mar dat was een heel gedoe via proxy

 • Profielfoto
  npu

  Ik ben zeer benieuwd, maar ik vrees dat de beschikbare hoeveelheid content zwaar teleurstellend zal zijn door toedoen van Stichting BREIN en vergelijkbare organisaties.

  Ik ben geen fan van Brein, maar hoe verwacht jij dat ze invloed hebben op de content? De afspraken worden met de uitgevers gemaakt, volgens mij komt Brein pas in actie als er (in hun ogen) sprake is van schending van auteursrechten.

  @Animotion: er komt NL ondertiteling beschikbaar, mogelijk nog niet direct voor alle titels.

 • Profielfoto
  colinvanruth

  Is er al bekend welke series er op komen?

 • Profielfoto
  doempie

  Is er al bekend welke series er op komen?

  Gister waren alle afleveringen van How I met your Mother en de film Into The Wild al voorzien van Nederlandse ondertiteling

 • Profielfoto
  kaosnews

  Ja, ik heb gisteren al kunnen kijken (wel via Android… sorry!) naar de nederlandse content. Dexter en Californication zijn wel verrassend (zijn nml. niet in de US). Veel NL cabaret en blockbusters die ook nu niet in de US zijn te zien (Kick-Ass bv.). Zie hier voor meer info en screenshots: http://www.facebook.com/wilfred.helmig/posts/10201354174149022

 • Profielfoto
  kaosnews

  Natuurlijk ook veel nederlandse films: Komt een vrouw bij de dokter etc.

 • Profielfoto
  Animotion

  De app lijkt alleen nog beschikbaar in de iOS App Store. Ik neem aan dat er ook een OSX-versie is/komt? Ik kan er niks over vinden van Netflix zelf. Of gaat dat via de browser?

 • Profielfoto
  kaosnews

  Gaat via de browser

 • Profielfoto
  kaosnews

  Op de website geef je ook aan waar je normaal naar kijkt, of je van horror houdt of van romantische films etc. Een paar 100 vragen en aan de hand van jouw profiel krijg je ook films/series aangeboden. Voorheen (vorige maand) was het zo dat als je kinderen naar kinderprogramma’s kijken je profiel ‘besmet’ werd:) met hun kijk gedrag. Nu kun je voor elk persoon in je gezin een apart profiel maken.

 • Profielfoto
  kaosnews

  Dat verhaal van 7.99 voor 2 devices en 11.99 voor 4 devices is niet in de US trouwens, volgens mij is dat ook niet in de UK.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik ben heel benieuwd wat Netflix te bieden heeft. Eindelijk een legaal alternatief.
  Brein moet dit juist toejuichen en stimuleren.

 • Profielfoto
  Verdult

  Ik ben heel benieuwd wat Netflix te bieden heeft. Eindelijk een legaal alternatief.
  Brein moet dit juist toejuichen en stimuleren.

  Ik vrees dat Brein (ironische naamgeving trouwens) niet zo redeneert. Zij zijn meer van het symptoom bestrijding (de makkelijk te omzeilen censuur van de pirate bay bijvoorbeeld (www.fucktimkuik.org)). Ze hebben bij brein nog niet door dat goedkope legale alternatieven steunen veel meer effect heeft dat illegale opties te censureren.

 • Profielfoto
  Trat

  Ik heb de Amerikaanse app op mijn iPad staan. Zal ik dan een nieuwe versie uit de Nederlandse store moeten halen om met een NL account te werken?

  Hoe moet iemand dat nu hier weten en wat maakt het uit?

 • Profielfoto
  bamisalami

  Ik heb al gebeld naar 0800-022-9859 helaas 26 minuten wachttijd.

 • Profielfoto
  SanderApple

  4 Apparaten? Kun je ook apparaten toevoegen en verwijderen, bijvoorbeeld als je een nieuwe setop-box koopt of dat je een nieuwe iPhone koopt, dat je die dan aan je netflix kan verbinden. En kun je ook een uitbreiding kopen, dat je bijvoorbeeld voor 2,50 een extra apparaat kan verbinden?

 • Profielfoto
  kaosnews

  In de US is het volgende nu: je betaald 7.99$ om 2 streams tegelijk te kijken en 11.99$ voor 4 streams. Dus het is niet zo dat (net als HBO) maar 4 apparaten aan mag sluiten, het gaat dus om de streams die je tegelijk wilt kijken. Dus vader kijkt naar Prison Break en moeder naar Cake Boss… dan zal je voor een extra stream moeten betalen.

 • Profielfoto
  Ewout

  Ik heb Netflix al een poosje in Noorwegen. Films zijn ondertiteld, dus ik neem voor het gemak aan dat dat ook voor NL geldt. Wel jammer dat heel veel oude toppers er gewoon niet zijn. Bijv: ET, Gremlins, e.d. Ook vaak maar 1 film uit meerdere. Bijvoorbeeld wel Poltergeist, maar niet de vervolgen. Ook veel Noors/zweeds materiaal hier. Wie weet dat de Nederlandse uitgebreider wordt. Dan switch ik van account.;-)

  Ewout

 • Profielfoto
  Jurriaan

  En voor op de Macbook’s…

 • Profielfoto
  wouter57

  Netflix ??? Dus dan kun je voor 7,99 euro er maand gaan kijken naar Friends of Fullhouse en die andere Amerikaanse troep. Er is niets zo erg dan die Amerikaanse humor zo walgelijk en hypocriet. Kijk eens vaker naar de Europese productie,s met meer originele inhoud en betere verhaallijnen. Nee hoor voor mij geen Netflix neem liever een abonnement bij Yabnews voor dat zelfde bedrag en kies voor een leuk NZB tje besodemieterd wordt je toch met dat Amerikaanse nep.

 • Profielfoto
  bartje

  Wouter heeft het niet helemaal begrepen geloof ik:-)

 • Profielfoto
  npu

  Wouter heeft inderdaad geen idee waar hij over praat.

 • Profielfoto
  kaosnews

  Zoals ik nu zie zijn er best veel Nederlandse/Europese producties – dus ik denk dat het wel mee valt. Natuurlijk zal de verhouding US producties/EU producties wel niet evenredig verdeeld zijn (gelukkig trouwens!!)

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik gebruik nu al zo’n 2 jaar de Amerikaanse variant mbv een aantal slimme workarounds aangezien het in principe niet mogelijk is om hier te gebruiken. Ik denk dat ik die voorlopig ook blijf gebruiken aangezien ik vermoed dat de Nederlandse variant van Netflix veel minder content zal herbergen.

  Ik heb hiervoor echter wel de Apple TV op de VS in moeten stellen, omdat ik anders de Netflix-app niet te zien krijg. Nadeeltje daarbij is dat ik dat met een ander Apple ID heb moeten doen, en ik dus geen iTunes Match kan gebruiken die ik heb aangeschaft met mijn ‘normale’ Apple ID. Als Netflix hier in Nederland ook op de Apple TV’s verschijnt zou dat een oplossing zijn voor dat probleempje.:)

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik heb Netflix al een poosje in Noorwegen. Films zijn ondertiteld, dus ik neem voor het gemak aan dat dat ook voor NL geldt. Wel jammer dat heel veel oude toppers er gewoon niet zijn. Bijv: ET, Gremlins, e.d. Ook vaak maar 1 film uit meerdere. Bijvoorbeeld wel Poltergeist, maar niet de vervolgen. Ook veel Noors/zweeds materiaal hier. Wie weet dat de Nederlandse uitgebreider wordt. Dan switch ik van account.;-)

  Ewout

  Aangezien ik een verleden in Zweden heb (heb daar gewoond) wil ik er ook nog wel eens naar kijken hoeveel Zweedse content beschikbaar is. Hoe is dat met de Noorse variant?

 • Profielfoto
  maccafan

  Ja bijna alles wordt Nederlands ondertiteld. Hebben wij hier in Noorwegen namelijk ook (Noors ondertiteld). Bevalt erg goed!

 • Profielfoto
  Harley

  Netflix werkt hier hoor;)