Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 september 2013

Klassen op excursie naar de Apple Store

Stel je gaat als leerkracht gezellig een dagje met de klas naar Amsterdam. Dan kan je natuurlijk naar Artis of Nemo, maar ook naar de Apple Store. Sinds vandaag biedt Apple klassen de mogelijkheid om zich een dagje uit te leven op de Macs en iPads in de Amsterdamse winkel aan het Leidseplein.

Leerlingen en leerkrachten van de basisschool en het voortgezet onderwijs in Nederland kunnen deelnemen aan de excursie. Elke excursie biedt plaats aan maximaal 25 leerlingen. Tijdens het ‘dagje Apple Store’ kunnen leerlingen met hulp van Apple Store-medewerkers zelf ter plekke iets moois maken. Of ze kunnen een project dat ze eerder hebben gemaakt meenemen en het in de Apple Store aan ouders, leerkrachten en vrienden presenteren.

Waar docenten normaal veel moeten regelen voor een excursie, is de trip naar de Apple Store zo goed als geheel verzorgd. De medewerkers beantwoorden vragen van de kids, iedere deelnemer krijgt een Apple T-shirt en Apple stuurt de ouders, vrienden en kennissen zelfs een uitnodiging per e-mail om te komen kijken naar de presentaties van de gemaakte werkjes.

Het excursieprogramma is ook toegankelijk voor leerkrachten. Zij krijgen dan uitleg over hoe Apple-producten het onderwijs kunnen ondersteunen. Daarnaast zorgt Apple naast eigen zeggen voor “een leuke tijd” voor een onderwijsteam. De iPhone-maker heeft al lang door dat jong geleerd oud gedaan is.

Reageer op artikel:
Klassen op excursie naar de Apple Store
Sluiten