Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 september 2013

iTunes Festival 2013 gestart met Lady Gaga als openingsact

Het is september, de maand van het jaarlijkse iTunes Festival. Apple’s muziekfeest in Londen begon zondagavond om 22:00 uur Nederlandse tijd. Iedere avond treden artiesten op, meestal in setjes van 2. Niemand minder dan ‘Mother Monster’ Lady Gaga mocht de aftrap verzorgen.

Het iTunes Festival vond voor het eerst in 2007 plaats, dit jaar is de zevende editie van het festival in The Roundhouse in Londen. Het recept is simpel; iedere avond koppelt Apple een opkomende artiest aan een doorgewinterde hoofdact. De optredens kunnen live bekeken worden via iTunesFestival.com, Apple TV, iTunes op Windows en Mac en via de app van het iTunes Festival.

Headliners dit jaar zijn naast Lady Gaga ook Katy Perry, Kings of Leon, Justin Timberlake en Elton John. Een compleet overzicht van de optreden en artiesten is te raadplegen via de website van het festival of via iTunes. Geen tijd om naar je favoriete artiest te kijken? Geen nood, de meeste optredens zijn ook achteraf te bekijken en beluisteren als podcast. Inwoners van het Verenigd Koninkrijk konden via de app kaarten winnen, in Nederland konden via HEMA en Q-Music kaarten gewonnen worden.

September wordt naast het iTunes Festival een drukke Apple-maand. Aanstaande dinsdag is de officiële Nederlandse première van de film over het leven van Steve Jobs. OMT begeeft zich live tussen de BN’ers op de rode loper. Ook dinsdag 10 september gaat een spannende Apple-avond worden, de presentatie van de nieuwe iPhone 5S en 5C zal dan plaatsvinden. OMT is hier ook live bij. Je kan samen met ons en andere Apple-fans de Keynote komen volgen tijdens de OMT Keynote Party in Bioscoop Cinerama in Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iTunes Festival 2013 gestart met Lady Gaga als openingsact
Sluiten