Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 2 september 2013

iOS 7 in beeld: Multitasking

Het duurde even voordat Apple multitasking implementeerde in iOS. Bij versie 4 was het pas zover. Niet iedereen was even tevreden over de manier waarop je tussen apps wisselt en daarom heeft Apple multitasking in iOS 7 flink op de schop genomen.

Multitasken doe je nog steeds door twee keer snel op de home knop te drukken. Zoals je gewend bent, zie je nu alle app iconen op een rijtje. Maar daarnaast zie je ook een screenshot van de app zodat je sneller een app kunt vinden.

Het hele scherm kan nu gebruikt worden om te bladeren door alle openstaande apps. Wil je apps verwijderen dan hoef je geen kruisje meer in te drukken, maar gooi je hem gewoon uit het beeld. Wil je snel al je apps sluiten? Helaas dit kan nog steeds niet. Maar je kunt wel apps gedrieeën uit het beeld swipen.

Groot aandachtspunt bij multitasking is het batterijverbruik van openstaande apps. Dankzij speciale API’s zorgde Apple ervoor dat openstaande apps nooit je batterij konden leegslurpen. Dit soort slimmigheden vind je ook weer terug in iOS 7. Zo worden updates binnen apps (denk aan Facebook en Twitter updates) gedaan op momenten dat je toch al online bent.

Kortom, multitasken gaat makkelijker, sneller en slimmer in iOS7. Morgen bekijken we het compleet nieuwe Control Center.

Lees alle artikelen in de reeks ‘iOS 7 in beeld’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 7 in beeld: Multitasking
Sluiten