Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 september 2013
Leestijd: 3 minuten

iOS 7 is vanaf nu beschikbaar

Het is de dag die je wist dat zou komen, het gloednieuwe iOS 7 is beschikbaar voor iedereen. Heb je een iPhone 4 of nieuwer, iPad 2 of nieuwer, iPad mini of een iPod touch van de 5de generatie? Dan kan je vanaf nu updaten naar de allernieuwste versie van iOS.

Voordat je meteen op update drukt is het handig je af te vragen of je een goede backup hebt. Er gaat praktisch nooit iets fout bij software updates van iOS, maar mocht het toch verkeerd gaan dan kan je al je content uit de backup herstellen. Geen zin in wachten, of al een recente backup? Druk dan op Instellingen > Algemeen > Software-update..

iOS 7, de grootste update in jaren, is nu beschikbaar.

Zorg voor voldoende vrije ruimte
Om te kunnen update dien je over voldoende vrije ruimte op je device te beschikking. Voor iPad en iPhone is ongeveer 3GB vrije ruimte nodig.

iCloud backup / iTunes Backup
Voordat je update is het handig om te checken of je een iCloud of iTunes-backup van de iPhone hebt. Dit kan je checken door in het menu Instellingen naar iCloud te gaan, daar te kiezen voor Opslag en reservekopie. Onderaan is zichtbaar wanneer de laatste backup is gemaakt. Maak je backups via iTunes? Dan kan je dit in het tabblad ‘overzicht’ checken.

Check je laatste backup in iCloud (links) of iTunes (rechts)

Backup klaar? Updaten maar!
Als het maken van een backup is gelukt, staat niets meer tussen iOS 7 en jou in. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update en druk op ‘installeer update’. Je kunt de update ook via iTunes installeren, sluit je iPhone aan en kies in het tab ‘overzicht’ voor de knop ‘zoek naar update’. Doe dit bij voorkeur via de laatste versie van iTunes; iTunes 11.1.

Het downloaden van iOS 7 kan beginnen.

Het is druk héél druk op de Apple-servers
Verwacht een lange zit. Niet alleen jij, maar ongeveer de halve wereld wil de komende uren iOS 7 hebben. Hierdoor is het druk op de servers van Apple en zal het downloaden niet altijd even vlot gaan. Een aantal gebruikers melden dat de update vroegtijdig stopt met een foutmelding, hier is weinig aan te doen. Nogmaals proberen is de enige remedie.

Snel nieuwe features bekijken
Wil je snel aan de slag met de nieuwe features van iOS 7? Bekijk onder het wachten op je download vijf korte filmpjes uit onze reeks iOS 7 in beeld. We laten je snel zien hoe een aantal nieuwe, handige features werken.

Een iOS7-beta in gebruik?
Gebruikte je een iOS7-beta? Dan kan je niet Over The Air updaten. Je dient je iPhone via iTunes te herstellen. Doe dit door je iPhone aan te sluiten en in iTunes niet te kiezen voor ‘Zoek naar update’ maar voor ‘Herstel iPhone’. Let in dit geval extra op een goede backup van je content.

iOS 7 Golden Master in gebruik?
Gebruikte je de GM-versie van iOS 7 al? Dan hoef je niet te updaten, de Golden Master is dezelfde build (11A465) als de vandaag publiek beschikbaar gemaakte versie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 7 is vanaf nu beschikbaar
Sluiten