iOS 7 in beeld: Safari

19 reacties

Apple heeft bij Safari voor iOS 7 z’n best gedaan om meer ruimte te maken voor webpagina’s en minder voor de interface. Als je scrolt wordt de URL-balk kleiner en verdwijnt de balk aan de onderkant. Deze komen weer tevoorschijn als je op de bovenkant van de browser tikt.

Swipe bewegingen doen ook in Safari zijn intrede. Vooruit of achteruit browsen doe je met een veeg over het scherm. Maar de grote visuele verandering in Safari vinden we bij de tabs. Deze worden in 3D weergegeven. Hierdoor kun je makkelijk en snel openstaande pagina’s vinden. Wil je een pagina verwijderen, dan veeg je hem uit het scherm.

Bookmarks worden nu vergezeld van de ‘Leeslijst’. Heb je ook nog een Mac of iPad met iCloud, dan worden deze bookmarks over al je apparaten gesynchroniseert. Iets nieuws zijn de koppelingen. Dit is een lijst met tweets van de mensen die je volgt. En dan natuurlijk alleen die tweets die eenlink naar een website bevatten.

Tot slot maakt Safari gebruik van iCloud keychain. Dit betekent dat wachtwoorden bewaart worden op iCloud. Of je ze nu op je Mac hebt bewaard of op je iPhone, je hebt ze altijd bij de hand.

Slotsom, Safari is lean, mean en bescheiden, maar erg praktisch.

Lees alle artikelen in de reeks ‘iOS 7 in beeld’

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  seek

  Goeie video: Kort, helder en goeie stem.

 • Profielfoto
  KrijnB

  werkt heerlijk die nieuwe safari. Op mijn ipad heb ik nog iOS 6 staan en merk dat ik zit te swipen terwijl dat niet werkt in iOS 6. Ook het overzicht van openstaande pagina’s zit er netjes uit

 • Profielfoto
  Niels

  Like! Mooie video’s.

  Benieuwd of ook mijn iPhone 4 ook nog deze en andere features van iOS7 aan kan.

 • Profielfoto
  Tov

  Zeg maar die iCloud keychain, is dat nu wel zo handig met al de spionagepraktijken. Lekker makkelijk: alle wachtwoorden bij elkaar op 1 plek

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik hoop dat Apple ons niet te lang laat wachten… Ios7 is echt heel mooi.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Wat ik in dit topic mis is dat bovenstaand alleen de iPhone Safari versie betreft. De iPad versie is redelijk anders en heeft echte vaste tabs, inplaats van een knop die een overzicht van tabs toont; om maar een voorbeeld te noemen.:)

  Beide versies vind ik overigens fijner dan in iOS 6:)

 • Profielfoto
  107552

  Weet iemand of dat het morgen echt uitkomt? Of dat alles de GM uitkomt en de echte versie 2 weken later.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Weet iemand of dat het morgen echt uitkomt? Of dat alles de GM uitkomt en de echte versie 2 weken later.

  In feite is niks zeker. Niemand behalve Apple zelf kan 100% zeker zeggen dat morgen iOS 7 wordt vrij gegeven. Sterker nog, het is niet eens 100% zeker dat de iPhone 5S morgen wordt getoond.

  Echter.. De kans dat de iPhone 5S wordt getoond morgen is voor 99,7% zeker – En tot nu toe (ik kan me vergissen) een nieuw OS met iedere iPhone.

  Maar dat er nog geen GM versie is gekomen zou mij laten denken dat de official Release nog op zich kan laten wachten, tot na de Keynote van morgen..

  Laten we maar duimen!:)

 • Profielfoto
  App69

  Nog eventjes geduld.
  Hopelijk kunnen we iOS7 morgenavond downloaden.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Nog eventjes geduld.
  Hopelijk kunnen we iOS7 morgenavond downloaden.

  Ik wou het net vragen. Is iOS 7 na de keynote meteen te downloaden? En ik moet van een vriend vragen of iOS 7 ook beschikbaar is voor iPad 2.

 • Profielfoto
  SanderApple

  Ziet er gelikt uit, die nieuwe Safari interface

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Mijn 2 centen:

  iOS7 wordt morgen aangekondigd:
  – voor de iPhone binnen “enkele weken” (lees: over 2 weken, een GM komt morgen voor de developers beschikbaar, of heel misschien nog een snelle beta tussendoor)
  – voor de iPad “this fall”. Er zitten nog teveel bugs in de iPad versie van iOS7. Dit zijn nog echte showstoppers. Ik verwacht nog zeker een aantal beta’s, en nog zeker een maand wachten.

  En er komt 100% zeker een aankondiging voor een iPhone 5s. Morgen meteen beschikbaar in de VS, en dan een week later in landen x,y,z en weer een week later in landen p,q,r. Zo hebben ze het eigenlijk altijd gedaan. Verwacht weken wachttijden bij de providers in NL en voorintekeninglijsten etc etc. The usual.

  iPhone 5c? Als in Cheapo? Geen idee. Ik zou het persoonlijk niet “des Steve’s” vinden, maar wellicht wel “des Tim’s”. Het zou een slimme zet zijn voor de opkomende markten zoals China, India, Brazilie met miljoenen (miljarden!) consumenten met een groeiend inkomen. Vraag me wel af of die goedkope variant ook in het westen beschikbaar komt. De vraag rijst of ze dan niet hun eigen marktaandeel kannibaliseren. Maar goed, dat vroegen we ons ook af bij de iPad mini dus wie weet boren ze hier toch weer een nieuw marktsegment mee aan. We zullen het zien, ik durf het niet te voorspellen.

 • Profielfoto
  jesper211232

  Snap het dan!

  iPhone 5S (S=Steve)
  iPhone 5C (C=Cook)

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Nog eventjes geduld.
  Hopelijk kunnen we iOS7 morgenavond downloaden.

  Ik denk eerder dat we nog een weekje moeten wachten op iOS 7. Ik denk dat Apple morgen eerst de iOS 7 GM (Golden Master) uit zal brengen. Meestal is die overigens wel gelijk aan de uiteindelijke versie. Je kunt hem dus gerust downloaden en handmatig installeren.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Zal het niet gewoon zo gaan als bij vorige jaren, dat iOS 7 beschikbaar is voor iPhone een week later?

 • Profielfoto
  Edwin

  Eigenlijk vreemd, alles wordt platter in iOS 7 maar de tabbladen worden 3D… niettemin vind ik het er prachtig uitzien en met name Safari.

 • Profielfoto
  JWB

  Maar…..waarom kan ik niet meer in een webpagina zoeken?

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Dat kan nog steeds. Gaat op dezelfde manier als vroeger, alleen vul je het zoekwoord nu in in de url balk.

 • Profielfoto
  koen

  Snap het dan!

  iPhone 5S (S=Steve)
  iPhone 5C (C=Cook)

  Dan zou het iPhone 5T (T=Tim) moeten zijn.