Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 9 september 2013
Leestijd: 1 minuut

iOS 7 in beeld: Safari

Apple heeft bij Safari voor iOS 7 z’n best gedaan om meer ruimte te maken voor webpagina’s en minder voor de interface. Als je scrolt wordt de URL-balk kleiner en verdwijnt de balk aan de onderkant. Deze komen weer tevoorschijn als je op de bovenkant van de browser tikt.

Swipe bewegingen doen ook in Safari zijn intrede. Vooruit of achteruit browsen doe je met een veeg over het scherm. Maar de grote visuele verandering in Safari vinden we bij de tabs. Deze worden in 3D weergegeven. Hierdoor kun je makkelijk en snel openstaande pagina’s vinden. Wil je een pagina verwijderen, dan veeg je hem uit het scherm.

Bookmarks worden nu vergezeld van de ‘Leeslijst’. Heb je ook nog een Mac of iPad met iCloud, dan worden deze bookmarks over al je apparaten gesynchroniseert. Iets nieuws zijn de koppelingen. Dit is een lijst met tweets van de mensen die je volgt. En dan natuurlijk alleen die tweets die eenlink naar een website bevatten.

Tot slot maakt Safari gebruik van iCloud keychain. Dit betekent dat wachtwoorden bewaart worden op iCloud. Of je ze nu op je Mac hebt bewaard of op je iPhone, je hebt ze altijd bij de hand.

Slotsom, Safari is lean, mean en bescheiden, maar erg praktisch.

Lees alle artikelen in de reeks ‘iOS 7 in beeld’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 7 in beeld: Safari
Sluiten