Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 5 september 2013

iOS 7 in beeld: Mail

Mail apps schoten het afgelopen jaar als paddenstoelen uit de grond. De meest in het oog springende was misschien wel Mailbox, waaraan de zoon van Eddy Cue nog heeft meegewerkt. Apple heeft in iOS 7 de eigen standaard Mail app een flinke update gegeven waardoor je deze apps van derden wellicht niet meer nodig hebt.

Het overzicht van je postbussen kun je om te beginnen aanpassen aan je eigen wensen. Zo kun je hier bijvoorbeeld altijd de mails met een bijlage laten tonen, of alleen je ongelezen mailtjes, of wellicht een belangrijke folder die je altijd bij de hand wilt hebben.

Eenmaal in een postbus kun je natuurlijk mailtjes snel verwijderen met een swipe beweging. In iOS 7 werkt dit alleen als je van rechts naar links swipet. En zoals je ziet kun je nu ook via de nieuwe ‘Meer’ knop bijvoorbeeld antwoorden, doorsturen of markeren.

Ben je een mailtje kwijt dan kun je natuurlijk zoeken. Standaard zoekt hij in de ‘Huidige postbus’, maar weet je niet op welk mailadres je iets ontvangen hebt, dan kun je ook direct zoeken binnen alle postbussen. Een grote verbetering ten opzichte van iOS 6, waar zoekopdrachten alleen binnen de betreffende postbus gedaan konden worden.

De standaard Mail app in iOS 7 is ondanks z’n eenvoud erg krachtig. In iOS 7 is hij echt volwassen geworden. Maar wil je lekker swipen en inboxen leegmaken, dan moet je bij Mailbox zijn.

Lees alle artikelen in de reeks ‘iOS 7 in beeld’

Reageer op artikel:
iOS 7 in beeld: Mail
Sluiten