Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 3 september 2013

iOS 7 in beeld: Control Center

In een ver verleden had de iPhone geen copy en paste. Hoongelach viel Apple alom ten deel. Maar uiteindelijk was daar dan toch de implementatie. Hetzelfde zou gezegd kunnen worden van Control Center. Control Center lost namelijk één van de grootste wensen van iPhone gebruikers in: wifi of bluetooth snel uit of aan zetten.

Control Center open je door van onder naar boven te swipen. Dit kan op ieder moment. Vanuit het lockscreen, vanuit een app of bijvoorbeeld vanuit Instellingen. Vervolgens vind je hier alle basale instellingen die snel aan of uit gezet kunnen worden, zoals Airplane mode, Wifi, Bluetooth, Do not disturb en Rotation lock. Daarnaast kun je de helderheid van je scherm aanpassen en kun je snel de muziek app bedienen.

Behalve deze shortcuts voor veelgebruikte functies van iOS is Control Center ook dé plek geworden waar je content via Airplay naar speakers of Apple TV’s kunt sturen.

De onderste rij iconen zijn shortcuts voor een aantal apps die je zeer regelmatig snel bij de hand wilt hebben: zaklamp, alarm, rekenmachine en de camera.

Je kunt zeggen dat Android het allang had, of dat Steve Jobs dit nooit gewild zou hebben, maar praktisch is Control Center wel.

Lees alle artikelen in de reeks ‘iOS 7 in beeld’

Reageer op artikel:
iOS 7 in beeld: Control Center
Sluiten