Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 september 2013
Leestijd: 1 minuut

iOS 7-downloads zorgen voor overbelasting campusnetwerken

In Nederland hadden we geluk, iOS 7 kwam hier om 19:00 uur in de avond uit. Ruim op tijd om klaar te zijn met eten, studeren en andere zaken. In de VS kwam de update onder school- en werktijden. Het gevolg is dat studenten massaal iOS 7 downloaden op campusnetwerken.

Businessinsider meldt dat diverse universiteiten in de VS problemen ondervinden met hun WiFi-netwerken, er zou sprake zijn van massale overbelasting door iOS 7-downloads. In een e-mail aan alle studenten verzoekt de IT-afdeling van Ohio University alle studenten te wachten met het downloaden van Apple’s nieuwste iOS-versie. 

Ook de AMS-IX liet een groter piekje dan gebruikelijk zien rond 19:00 uur.

Op Twitter uiten ook studenten van New York University klachten over het WiFi-netwerk dat helemaal gecrasht zou zijn. Ook hier blijkt iOS 7 de schuldige. In Nederland was een kleine piek te zien op de Amsterdam Internet Exchange, het belangrijkste internetknooppunt van Nederland waar praktisch alle internetverkeer langs gaat.

Apple ook overbelast
Ook de servers van Apple hadden het moeilijk met de massale downloads. De redactie krijgt veel tweets en mails van gebruikers die een foutmelding krijgen bij het downloaden van iOS 7. Het activeren van een iPhone lijkt ook niet altijd te lukken. De update is populair, naar schatting draait inmiddels al 11% van alle iPhone-gebruikers iOS 7.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 7-downloads zorgen voor overbelasting campusnetwerken
Sluiten